Reklama

Reklama

Zvláštní jednotka

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Francie, (2009–2016), 27 h 44 min (Minutáž: 52 min)

Tvůrci:

Olivier Marchal

Hrají:

Jean-Hugues Anglade, Nicolas Duvauchelle, Karole Rocher, Joseph Malerba, Isabelle Renauld, Geoffroy Thiébaut, Alain Figlarz, Joël Lefrançois (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

SDPJ 92 Haute-de-Seine je jedna ze tří zvláštních jednotek, které mají pomoci kriminální policii v pařížské oblasti. Jsou dobře vycvičeni a jejich úkolem je boj proti organizované a specializované kriminalitě a zločinnosti. Pracují s nejlepšími technickými a vědeckými prostředky a informatikou. Hrdiny seriálu Oliviera Marchala, který napsal scénáře a první čtyři epizody režíroval, jsou čtyři policisté: Caplan, Morlighem, Vachewski a Roxane, kteří mají na starosti okrsek des Hauts-de-Seine mezi Neuilly a Nanterre. Jsou to čtvrti, kde jsou luxusní domy a zároveň místa, kde zákon neplatí. Jejich život profesionální a často i osobní se pohybuje na hranici zákona. Bojují se zločinci a v patách mají lidi z "vnitřního", které chtějí jejich kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (18)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Hlt bourbonu a potáhnutí z užmoulaný cigarety po pořádný nakládačce (a je jedno jestli zadek nakopali tobě nebo jsi někomu festovně zmaloval ksicht ty), po těch letech tak běžná rutina, že by byla škoda si nezařídit bar přímo v kanclu. Co jinýho taky zbejvá, než si přihnout, když se ti všichni hajzlové, co jsi je před chvílí přivlekl v poutech, při odchodu smějou do očí. I s tím panákem, co má advokátskou licenci a kvádro za víc než celej tvůj roční plat. K tomu tlupy zlodějíčků, pasáků, násilníků a práskačů, na který je třeba čas od času přitlačit. Šlapky, ke kterým když se chováš slušně, tak s tebou půjdou i zadarmo a jako bonus k orálnímu sexu přidají i alibi. A že ho je potřeba, když ty svině z inspekce sledujou každej tvůj krok a je tak čím dál tím těžší utajit všechny průsery, který tahle práce přináší. Jenže jak že se to říká? Na hrubej pytel, hrubá záplata? A taky to funguje, výsledky tvýho týmu to jasně ukazujou! Jste nejlepší. Jenže... Jenže nikdo není bez chyby, nikdo nezůstane v týhle branži bez poskvrny, každej si časem ušpiní ruce. Navíc nikdo nechce umřít chudej, ne? Obrat grázla přece není nic špatnýho. Podržet jinýho a zavázat si ho do budoucna, tak to přece chodí, to musí chápat všichni. Respekt si prostě musíš vybudovat. Sakra, ale podsvětí není romantickej podnik, kde se všichni držej za ruce a společně zpívaj písničky o cti a přátelství! Ne, je to žumpa, do který když spadneš, těžko se vyhrabeš zpátky. Ty jseš sice policajt, pro kolegy legenda, ale když se ti svět, kterej sis kolem sebe vybudoval (a bláhově si myslel, že takhle to bude fungovat až do důchodu), začne hroutit jako hrad z písku, už je pozdě. Ještě že se můžeš spolehnout na parťáky, který by za tebe i dejchali. Ale stejně to vypadá, že už to nebude stačit. Překročili jste hranici, za kterou jste se neměli nikdy ani podívat, a teď vás nemilosrdnej proud osudu a odplaty strhne s sebou. Zoufalá snaha ze všeho vybruslit přináší chybu za chybou, mrtvoly se začínají kupit, rozdíl mezi tebou a lidským póvlem, kterej obvykle odklízíš, se rozplynul... Dokonalá atmosféra plná špíny a tvrdosti, střídání obdivu a odporu, strhující tempo. Skvělí herci, neustálý pocit, že každou chvílí může udeřit do černého, a famózní závěr. To všechno stojí za tím, že se ze "Zvláštní jednotky" stal jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl. Nekompromisní záležitost. ()

smith22 

všechny recenze uživatele

Jak už tu psal PAGE a musím sním souhlasit, že jen opravdový jeliman tomuto serálu může dát jen jednu hvězdičku.Takto kvalitní krimi umí točit jen a jen Francouzi.Kam se na to hrabou ty komerční srajdy typu Kriminálka Miami, Las Vegas apod.?Škoda jen, že spousta lidí je zblblá tou USA masírkou a nepozná a hlahně nepodpoří hodnocením na první pohled zřejmou KVALITU.Já 5 hvězd často nedávám ale tady vůbec nemám proč váhat. ()

Reklama

vorenus 

všechny recenze uživatele

Musím hodnotit, už po třech dílech.Kvůli sedmi uživatelům, kteří seriál ohodnotily velice záporně.Sice nevím, kde ho mohli shlédnout, ale budiž.Musím ho doporučit všem komu se líbila VÁLKA POLICAJTŮ s G.Depardieu a D.Auteuilem v hlavní roli.Scénář a dialogy má na triku stejný tvůrce a dva kousky dokonce režíroval.Jediná slušná věc co běží v tv a stojí za to! ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Přehlídka unavenych, cynickych ksichtu bez charismatu, které si ve vztahu policajt a zločinec poněkud popletly role a výsledkem je seriál s postavami, kterým může fandit jen stejný cynik jako jsou ony samy. A to pomijim celkové malou uvěří telnost jejich konání u policie a hlavně to, že by jim vše mohlo tak procházet. Myslím, že Francouzi se ještě musí od americké špičky (wire, shield) hodně učit. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobnější komentář jsem nechal u jednotlivých sérií, které jsou docela vyrovnané - za mě 15%, 14%, 11%, 20%. Celkový dojem je takový, že sledujeme příběh o skupině křivých věčně nasupených poldů, kteří si svým přístupem vytváří neustálé řetězící se problémy. Negativem je nepřehledný děj a přehršel postav a jmen. Taky jsou všichni šmejdi a není komu fandit. Pozitivem je, že to aspoň místy zaujme. ↘️ 15% ()

Galerie (92)

Reklama

Reklama