Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh podnikatele, který poté, co zkrachuje, odchází z města za svým otcem na vesnici. Otec je cvičitelem slepeckých psů, a právě u něj se setkává se štěnětem Almou. Studentka klavíru Marie přichází o zrak, pořizuje si psího pomocníka, a tak se setkává s Almou i ona. Pes pak propojí životy obou těchto lidí, kteří něco ztratili (zrak nebo podnikatelský úspěch) a záhy dostávají šanci něco jiného najít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

dopitak 

všechny recenze uživatele

A mohli být šťastni až do konce, ale vláda Petra Nečase zatrhla státní dotace na výcvik vodících psů a chovatelé šli místo slepecké o žebrácké holi. Jediný herecký výkon zmizel s odejitím Aloise, a postupně vám začnou vadit špatně zrežírované scény. Ani výkony psů nejsou dobré, moc si s tím nevyhráli. Paní režisérka měla jedinou šťastnou ruku, ve výběru vedlejších hereček a menších rolí jsou samé kočky (Tereza Šefrnová, Svetlana Slováková, Lenka Vopelková). ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Průměrná, ale zato příjemně civilně pojatá romance o dvou lidech, kteří se ne vlastním zaviněním octli v krizi. Originální téma a námět (zrakové postižení, vodící pejskové); samo zpracování je bohužel poněkud zdlouhavé a bez okamžiku překvapení nebo něčeho, co by diváka více vtáhlo do děje. Nejvíce oceňuji – právě vzhledem k tématu – fakt, že film se snaží vyhýbat klišé (a vcelku se mu to daří - snad s výjimkou dramatické scény při odjezdu vlaku) a ani na chvíli nesklouzne k sentimentalitě a nemačká z diváků slzy za každou cenu (i když ta scéna otcova pohřbu s přítomností psů byla hodně silná). Herecké výkony místy nevyrovnané a "rozházené" (celá Mariina rodina!), zajímavá kamera a hudba. Nvotová se někomu líbí, jinému ne - a pro tuto její roli je to jen dobře. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím ke skvělým hercům (čtyřnohé nevyjímaje), jsem přivřel oči a přidal i třetí hvězdičku. Několikrát už se mi ten film začal líbit, ale pokaždé najednou přišlo nějaké otřepané scenáristické klišé a vrátilo mne zpátky do reality. Na takovémhle základě se prostě nedá vystavět nic lepšího než průměrný film (50%). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Neotřelé téma si zasloužilo lepší scénáristické zpracování. Partnerské rošády jsou jak ze špatného dílu Ordinace v růžové zahradě. Tomu odpovídají i nepřesvědčivé herecké výkony. Navíc odborníci na psy rozlišují mezi retrívrem a labradorem, ale následně borderkolii označí za křížence:-) Dramatická linka (pád ze srázu při výcviku Almy i samotná pomoc pro umírajícího - pohotoví příslušníci, kteří "pomáhají a chrání") působí spíš komicky. Obdiv si zaslouží Alma. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* nedávno jsem náhodně narazil v televizi na tento film, který mě zaujal netradičním příběhem i slušnými hereckými výkony. Ve své podstatě nijak výjimečný, ale na druhou stranu udržel moji pozornost až do konce a protože mě bavil, tak si mu troufnu dát i tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama