Reklama

Reklama

Jaffa

  • Izrael Kalat Hayam (více)

Obsahy(1)

Reuven má autoservis v samotném centru města Jaffa. Je to rodinný podnik, ve kterém pracuje i jeho dcera Mali a syn Meir. Dalšími zaměstnanci jsou Palestinec Hassan a jeho syn Toufik. Nikdo netuší, že Mali a Toufik jsou do sebe léta zamilovaní. Zatímco milenci připravují potají svatbu, napětí mezi Meirem a Toufikem stoupá ... [FFF 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Aljak 

všechny recenze uživatele

V podstate romeo-juliovská "romanca", avšak bez vášní - teda aspoň bez tých vonkajších. Príbeh, prostredie a postavy celkom fajn, akurát že v tom chýbali väčšie emócie, ktoré by sa prejavovali aj navonok. Navyše, okrem jedného jediného zlomu sa film niesol v podstate priamočiarom tempe, čo je v tomto prípade obrovská škoda! Myslím, že s takýmto typom filmu o zakázanej láske by sa dalo pohrať aj oveľa viac, obzvlášť keď sa odohráva na hrane viacerých protipólov : politický - Izrael vs. Palestína, náboženský - judaizmus vs. islam, spoločenský - vyššia trieda vs. nižšia trieda. Preto len 3*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Civilné a prirodzené stvárnenie vžitej nenávisti medzi týmito dvomi kultúrami - to je tá najlepšia karta, s ktorou snímok hrá. Na druhú stranu sú tu ale situácie, ktoré ma vytáčali, alebo ktorým som nerozumel, hlavne v spojitosti s matkou rodiny - to bolo čo za čudnú matrónu? A vôbec, celá tá rodina hlavnej hrdinky bola divná a nesympatická. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hádka s mamkou pri večeri, alebo bitka v dieľni, to som neveril vlastným očiam! To bola neskutočná prdel, to muselo byť naozaj, pretože tak sa to nedá zahrať!! Film krásne rýchlo plynul a tí ľudia, čo v ňom hrali, boli neuveriteľne prirodzení. Fantázia! Ja jednoducho takéto filmy milujem. P.S. Starý Reuven mal tie samé ponožky snádˇ počas celého natáčania . ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že můj odpad! je čistě tendenční ohodnocení, protože Jaffa je taktéž tendenční film. Co jím chtěla "feministka a politická aktivistka" Jedaja sdělit? Že izraelská společnost je nespravedlivá a plná předsudků vůči tamním Arabům? Božínku, a neplatí to snad desateronásobně i obráceně? A tahle patetická a notně přihlouplá mezináboženská lovestory se šablonovitými postavami má snad ony předsudky oslabit? Myslím, že většinu běžných izraelských Židů musí podobný snímek spíš znechutit, stejně jako mě třeba znechucují plky všelijakých pseudohumanistických pravdoláskařů, kteří hystericky hájí práva do Evropy přivandrovalých muslimů na úkor práv nás Evropanů. Ale přesně takovéhle sračky mají zjevně festivaloví diváci rádi, co naplat, kdo chce kam... ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

První půlka filmů je taková shakespearovská. Milenci z nepřátelských rodů, chlapec zabije bratra dívky. Pak se naštěstí děj od alžbětince odkloní. Na mně to působilo jako ukázka šťastné náhody, kdy se úplně pitomé a sobecké matce a ne mnoho chytřejšímu otci povedlo nezkazit jedno ze svých dvou dětí-dceru Mali, které, na rozdíl od její matky, zůstalo srdce na svém místě a rozum nevyšuměl proplachován telenovelami. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, tak i jeho natáčanie prebiehalo v starobylom prístavnom meste Jaffa. (MikaelSVK)
  • Ronit Elkabetz (Osnat 'Ossi' Wolf) a Dana Ivgy (Mali Wolf) si roli matky a dcery zahráli už ve filmu Or (2004), který natočil stejný režisér. (ČSFD)

Reklama

Reklama