Reklama

Reklama

Meet Your Meat

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2002, 13 min

Režie:

Bruce Friedrich

Scénář:

Bruce Friedrich

Hrají:

Alec Baldwin (vypravěč)

Obsahy(1)

Dokumentární film věnovaný přehlížené problematice moderního chovu hospodářských zvířat, upozorňující na čím dál tím víc ustupující lidskost a morálku při zacházení s živými tvory, poukazující na fakt, že v dnešním potravinářském průmyslu je na tato zvířata nahlíženo spíše jako na věci. Autentické záběry z jatek a drůbežáren mají dnešního reklamním tlakem a drtivou mediální masáží zaslepeného konzumenta šokovat a minimálně přinutit ke chvilce zamyšlení nad daným problémem. (ČSFD)

(více)

Recenze (14)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další z řady drsných dokumentů, které prostě vidět nechcete, ale bohužel jej vidět musíte, aby jste se probraly, neznalost ani naivita neomlouvá a odněkud se prostě maso zjevit musí. V dnešní době KFC a McDonald's, bych chtěl vidět šťastnou reklamu na "Happy Meal - tady začíná legrace" jako realitu a ne fikci, protože jedním v největší odběratelů jsou právě fast-foody a to by si pak hodně lidí rozmyslelo, kde a co budou konzumovat a v jakém množství, aneb další z dokumentů Uncle Sama o nahnutém Americkém snu. ()

whack 

všechny recenze uživatele

"Ale čo mám robiť, aj tak nič nezmením." Keby mal každý takýto názor, ešte tu je feudalizmus a otroctvo! Každý jedinec má silu, každé zavraždené zviera, ktoré zostane na pulte, lebo si sa rozhodol kúpiť si radšej vegetariánsku stravu, obchodné reťazce zaznamenajú. Čím menej budete mäso kupovať, tým menej budú vraždiť. Aké jednoduché a ľahké. ()

Ded@M@tes

všechny recenze uživatele

Velmi drsný pohled na realitu. ( Jde z toho mráz po zádech ). Pro slabší povahy určitě nedoporučuji pouštět. ( Hodnocení: ?/10 ) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Přesně tak, jen se seznamte s tím co nadnárodní korporace maskuje za heslo "I´m lovin it" ZKURVENCI ZASRANÝ, VYMRDANCI !! Na podobném místě nemůže pracovat žádný psychicky zdraví člověk. Člověk ? Ne, tohle nejsou lidé, jsou to zasraný sadisti a vrazi. Potravní řetězec ? Ano, jíst abychom přežili. Tohle nemá s potravinovou hierarchií vůbec nic společného. Když už musíš jíst maso, bojkotuj ty kurvy, který profitujou z tohoto utrpení, podporuj soukromé, malé zemědělce. Hospodářská zvířata mohou umírat i jinak, když už je MUSÍME jíst. Tohle není žádná levičácká fráze, krutost a bezcitnost tohoto dokumentu je plně vypovídající. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdyby lidstvo přestalo prodávat své srdce za pocit radosti z nadbytku peněz, nemuseli bychom týrat zvířata, a přesto bychom se nemuseli stát vegetariány. Člověk se, protože jí maso, zařadil k masožravým šelmám. A své šelmovství chce prokázat na 100%. Není hrdinství ukazovat přesilu nad slabším a bezbranným tvorem. Celkem by mě zajímalo, jestli všichni ti frajeři, kteří kopou do selat a kuřat, by s takovou radostí kopli do naštvaného a hlavně volného tygra. Pak by se to dalo považovat za hrdinství. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Kruté, bestiální, nemám slov. Pochopím, když se zvíře zabije a pak se z něho udělá jídlo, ale nepochopím, že se zvířata týrají, mlátí se do nich, nechávají se vyhladovět, dopují se bílkovinami, aby měla víc masa a nebo se jen tak zaživa pověsí na hák. A podmínky, ve kterých ´´žijí´´ = tedy umírají před samotnou smrtí??? Hnus, odporné !!! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

podívaná, po které jsem ochoten zamyslet se a pochopit lidi, kteří se dávají na vegetariánství.. je to přesně ten dokument, u jehož sledování si říkáte, že by možná bylo lepší nic z toho, co vidíte, nevědět... já budu dál naivně doufat, že to u nás snad není až takový extrém, ačkoli nedávný skandál s polskými klobásami vyráběnými ze zdechlin a rovněž s koňským masem místo hovězího svědčí asi o opaku.. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Až na mláďatá, mi v minulosti zvieratá nijako neprirástli k srdcu. Bola som zarytou všežravkou, no tento dokument mi otvoril oči, a prebudil vo mne ochranársky pud. A to, čo si veľa ľudí myslí, že by zvieratá mali prežiť pekný život, predtým ako ich zabijeme, je podla mňa nezmysel! Tak, či onak, skončia predsa rovnako - na tanieri. Z prednášky Garyho Yourofsky: Do you really think there is such a thing as "humane slaughter"? Exactly what is your definition of "humane"? I´m curious, do you think there is such a thing as "humane rape"? "Humane" child molestation? "Humane" slavery? How about "humane" holocaust? | People eat meat, cheese, milk and eggs for 4 reasons: habit, tradition, convenience, taste. | So even if you find a farm where they´re not punching and kicking, when they shove a knife in their throat and put a bullet between their eyes, how is that not cruelty? | Podľa mňa, sú ľudia tak veľmi zblbnutý názormi väčšiny, že ich ani len nenapadne sa pozastaviť a povedať si, "počkať, tu nie je niečo v poriadku". Ten, kto dokáže používať vlastný rozum, nikoli následuje hlas väčšiny, si nájde na internete (poprípade pozrie nejaký dokument) dôvody, prečo je lepšie sa živočíšnych produktov vyhýbať oblúkom. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nie som vegetarián a ani sa nechystám to zmeniť. Možno raz, ktovie. Podľa mňa by sa mali dodržiavať hygienické normy, mali by sa zmeniť pravidlá k lepšiemu a k tomu, aby zvieratá netrpeli. Tento krátky film je podľa mňa slabšie prevedený film Pozemšťania, mám dojem, že mnohé obrázky z neho sú totožné a navyše je to len jedna strana veci. Nie je to veľmi objektívne, je to také strašenie a ukazovanie zlého a pritom tam nie je ani povedané odkiaľ sú zábery, kde to tak nefunguje, či ako sa to mení, je to propagácia reálnymi zlými príkladmi, čo chápem, ale nie je to najlepšie spracovanie. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tady je opět otázka, zda dát tomuto filmu 5 nebo odpad. Odpad by si zasloužil za svůj obsah, který se neslučuje se základními znaky humanity. Na druhou stranu asi ukazuje nejlépe obrázek amerických farem, kde se lidi vůbec jako lidi nechovají. Nejsem vegan ani vegetarián (za chvilku si jdu pošmáknout na božíhodové huse), ale jsem toho názoru, že člověk by si darů své země měl vážit a když už zabije krávu na maso, tak by alespoň do té doby mohla mít hezký život. Zelená tráva, čistý vzduch, volný prostor, mnoho jídla a pití. Nečiňmě druhým to, co sami nemáme rádi. A vztahuje se to na všechny bytosti. To že si myslíme, že jsme něco víc ještě neznamená, že je to pravda. Z naší země si bereme strašně moc, ale nic jí nevracíme zpět a to je náš největší problém. Z tohoto důvodu doporučuji film Avatar, který dokonale postihl krásu absolutního souznění, i když pravda trošku smyšleně. Zkusme se tedy zamyslet nad tím, zda opravdu stojí o tolik peněz víc, aby slépky běhaly po trávě a vepři měli aspoň tolik místa, aby se naučili chodit. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: vypravěč: - "To, co za chvíli uvidíte, je horší, než jakákoliv vaše noční můra. Ale pro zvířata, která jsou chována v moderních vysokoprodukčních velkochovech a zabíjena na jatkách, je to krutá realita, ze které se nedá uniknout. Jakmile si uvědomíte rutinní krutost vycházející z chovu zvířat kvůli jídlu, pochopíte, proč se milióny soucitných lidí rozhodli vynechat maso ze svých talířů - natrvalo." ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Moj štvrty komentar , i ked neni priamo z mojich úst :) : „Jak dlouho trvalo, než se odbouralo otroctví, které dlouhý čas "civilizovaný" svět přijímal jako něco zcela samozřejmého?! Myslím, že stejně tomu bude s pojídáním zvířat.“ Linda Mc Cartneyová ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

O stupeň působivější než Blood of the Beasts ze 49', kde chování lidí pracujících na jatkách bylo alespoň strojový, kdežto tady se chovají vyloženě zle. Přesto to na mě tak trochu působí jako sestřih z těch nejhorších videí, který se už dlouhý roky válejí na youtube a věřím, že to lze těžko vydávat za celosvětový standard. Že jsme zvířata roztřídili do škatulek podle jejich užitkový hodnoty, "povýšili" jejich chov na průmysl a naše strava může pocházet i z obrovskýho hnusu se popřít nedá, stejně tak nejdou zavírat oči před tím, že spotřeba masa v rámci západní společnosti je značně přehnaná, ale nemůžu se tvářit, že lze někoho/něco humánně zbavit života. To je nebetyčnej oxymorón. Pokud jíte maso, tak se smiřte s tím, že je to jídlo zaplacený smrtí a dohromady je, myslím, snad i docela jedno, jestli jste se zvířetem každý odpoledne kopyto v ruce běhali po louce, když jsme jeho existenci i tak vtiskli jediný účel... ()

Bornd 

všechny recenze uživatele

Jsme to jako lidi, ale odporné stvoření, když si dopřáváme dobrého masíčka za cenu takového utrpení zvířat. Je to sice hnusný, ale je to součást života, že oni umírají, abychom mi mohli žít. Po zhlédnutí dokumentu my bylo dost blbě. Nechápu tu brutalitu vůči zvířatům. Když už se je rozhodneme zabít kvůli masu proč musí trpět i předtím? Sice se vegetariánem nestanu, ale rozhodně budu jejich myšlenku podporovat. ()

Reklama

Reklama