Reklama

Reklama

Miyamoto Musashi: Sōken ni haseru yume

  • USA Musashi: The Dream of the Last Samurai
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh se zaměřuje na Mijamota Musašiho, jednoho z nejznámějších šermířů japonské historie. Upřednostňoval styl Hyouhou Niten Ichi-ryuu, tedy boj s dvěma meči a napsal známé dílo, Knihu pěti kruhů, která bývá často přirovnávána k Umění války od Sun-c’ua, pokud jde o proniknutí do taktiky a strategie. Tento film, převážně zpracovaný dokumentárním stylem, pojednává o tomto legendárním samuraji a jeho životě. (Jigvell)

(více)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkový animovaný "polodokument", který velice vhodně a názorně vypráví, popisuje a zvažuje život a způsob boje nejlepšího šermíře všech dob Miyamota Musashiho. Nedělá z něj žádného "poloboha martial arts", ani comixovou ikonku, ale vypráví o něm jako o velmi kontroverzním člověku. Tento dokument také velmi detailně rozvádí způsoby boje a válčení zejména ve středověku až k první světové válce. Velmi poučné a zajímavé!!! ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Japonské edukativní pořady mívají skoro jako pravidlo dvojici "avatarů", tedy v různém stupni otravné animované postavičky, které uvádějí či komentují např. hraný obsah, a dost často jsou jaksi přes míru. Mají sloužit jako "nenásilný prvek", jak nudnou historickou, technickou, drillovou složku odlehčit. Tady to poměrně funguje, brzdí suchopárné vyprávění o reálném Musašim (ne o jeho fikci z beletrie), úvahy o původu jeho stylu, uvedení do historických souvislostí v době jeho života i v době použití jeho mýtu a bušida pro vojenskou propagandu 20. století... Zvláštní mix reálných současných záběrů, 2D animovaného příběhu Musašiho stylizovaného jako černobílý film z 50. let a 3D animace vypravěče a jeho asistentky... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Uf, tohle je podivný, některé věci jsou dobré (Musaši rozhodně není mytizovaný a je představován bez zbytečných příkras), jiné ohavné (hnusná 3D animace vypravěče a jeho hloupé výstupy) a některé jsou jen a pouze divné (veškeré souboje jsou komentovány nějakým podivným zpěvem, někde mezi japonským folkem a .... Něčím divným). Docela fajn jsou anime pasáže, ale jako celek se to rozpadá a je řečený jen naprostý základ a i z něj některé věci chybí, navíc je tu naprosto debilní pasáž o evropských rytířích středověku, která je dosti nepřesná a tak nějak mimo. Ne, tohle si i přes svoje klady víc jak průměr nezaslouží. ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Originalny animovany dokument, ktoreho cielom je vrhnut trochu svetla na legendarneho samuraja Miyamota Musashiho. Na jednej strane infantilny humor anime "narratora", a na druhej obrovske mnozstvo kvalitnych informacii v rychlom slede. Pre neznaleho tematiky musi byt podla mna dokument dost narocny, nakolko niektore fakty su podavane bez blizsich suvislosti ci casovo poprehadzovane. ()

Reklama

Reklama