Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré a né že né. Film těží především ze skvělé atmosféry v netradičním prostředí. Já osobně mám ve filmech rád situaci "odříznuti od světa", ať už je to v jedné místnosti, na lodi, na lanovce nebo třeba ve výtahu. Atmosféra a tajemné neznámé je to, z čeho film nejvíce těží. Děj je jaký je, není to sice žádný odvaz, ale na druhou stranu to není ani nějaké špatné, film jsem si užíval a některé momenty byly perfektní. PS: Takový ten film, co chci po čase vidět zas a znovu. 75% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V jednom z moderných amerických mrakodrapov uviazne päť ľudí vo výťahu. Dve ženy a traja muži. Čo spočiatku vizerá ako bežná, menšia nepríjemnosť sa zmení na desivú drámu. A z desivej drámy sa stane strašidelný horror. V zaseknutom výťahu sa začnú diať vskutnu zvlášne veci. Pretože samotný "Diabol" tu rozhoral svoju pekelnú partiu. Od filmu s tak klišé názvom som nečakal, že ma dokáže zaujať. Ale prišlo príjemné prekvapenie. Je to celkom solidný, dosť dobre natočený okultný horror. *** ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Hororové béčko s lacnejšími hercami a nejednou logickou fackou. Ale technicky profesionálne zvládnuté, s parádnymi úvodnými titulkami, solídnou atmosférou a celkom funkčnou pointou. Nebyť ešte lepších starších hororových béčok Cube či Saw, ktoré ma knokautovali a dal som im "iba" štyri hviezdy, zrejme by som sa k štyrom uchýlil aj v prípade Devila. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Parádní souhra hudby a obrazu vzbuzující napětí a trochu strachu. Kvůli těmto filmům rád chodím do kina. Nejen, že jsem v sále sám, ale mám veškerý strach pro sebe. A můžu se lekat bez ustání. Tady však žádné lekačky nečekejte, jen dusnou atmosféru uvnitř malého výtahu s ďáblem. Ale kde (nikoliv kdo) přesně ten ďábel je? To už je na vás, zda to zjistíte i vy. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Ďábel si s lidma rád hraje a lidskou duši lze velmi dobře naplnit strachem, ještě horší to je, když visíte několik podlaží nad pevnou zemí a aby toho nebylo málo, jste loutky pro nechutné hrátky s tvorem, od kterého si každý drží velký odstup. Děj dobrý, tajemství lze jen těžko rozluštit a vše vyplouvá na povrch postupně, až všechcny souvislosti začnou dávat smysl. Spoiler: Já si od začátku myslel, že s tou bábou není něco v pořádku. :D ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)
  • Ve filmu je několik odkazů na „ďábelské“ číslo 666: číslo budovy je 333 (666/2), číslo výtahu je 6 a výtah zastaví na patře 23 z celkových 42 (2*3=6, 4+2=6). (becki_tu)
  • Film se odehrává ve Philadelphii a detektivové jsou z policejního oddělení ve Philadelphii. Jde o jeden ze Shyamalanových trademarků. (becki_tu)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama