Reklama

Reklama

Záhady Sally Lockhartové - Stín na severu

(TV film)
  • Velká Británie The Shadow in the North (více)

Obsahy(1)

Umí řídit chod firmy, jezdit na koni jako kozák a skvěle střílet z pistole. Sally Lockhartová je netypickou hrdinkou drsného příběhu z pera Philipa Pullmana, oceněného autora trilogie His Dark Materials (která se také dočkala zfilmování). Sally nedávno osiřela a je sama - a k tomu ji pronásleduje nájemný vrah. Spolu se svými novými přáteli - mladým fotografem Frederickem a důvtipným tulákem Jimem - se pokusí vypátrat vraha svého otce. Do cesty se jim však postaví protivník, o jehož nebezpečnosti nemají ani tušení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Film pro příjemně strávené nedělní odpoledne před televizí. Prostředí, kostýmy, obsazení a děj tak akorát, aby člověku nezavařil mozek, ale namotivoval k poohlédnutí po knižní předloze. A když se nad tím tak zamyslím- neexistence zfilmování dalších dvou dílů docela zamrzí. ()

Eseter 

všechny recenze uživatele

No tak dobře, nakonec dávám trochu vyšší hodnocení, než by se hodilo, a to hlavně díky velmi sympatickým postavám. Především hlavní trojice, Sally, Fred a Jim, je naprosto úžasná a dokázala bych si s nimi představit i celý seriál. Bohužel ale zpracování je už horší, televizní produkce a nedostatek financí je někdy hodně znát a kazí to celkový dojem. Navíc se nedaří ani pořádně vykreslit samotný příběh a bez znalosti knižní předlohy musí vyznít ještě chuději. Nebýt tedy charakterních postav a herců hodnotila bych mnohem přísněji. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama