Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Helena se učí anglicky, protože plánuje cestu do Kanady. Její touze po dalekých cestách ale brání povinnost starat se o umírající matku, mladšího bratra Sebastiana a rozpadající se sídlo. Zjištění, že Sebastian chodí se spolužákem Juanem, nese Helena těžce. Jaký je pravý důvod její žárlivosti? Příběh o dospívání a rodinných poutech, které mohou udusit, když se utahují moc silně. Spálit mosty je vyzrálý filmový debut Francisca Franca Alby, hvězdy mexické divadelní režie. (Mezipatra)

(více)

Recenze (4)

snoopik 

všechny recenze uživatele

vcelku obyčejné téma, které dokáže oslovit člověka mnohem více než film, snažící se interpretovat hlubokou myšlenku ()

daduza 

všechny recenze uživatele

Tak jako začne Helena nosit matčiny šaty, převezme zodpovědnost za domácnost a cítí právo rozhodovat ve všem i za ostatní. Zejména bratra tlačí ke svým vlastním cílům. Vzájemného porozumění se na konci doberou oba sourozenci. Moc pěkný film. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, nadprůměrný, jiný. Chtělo by se mi jej vyzvednout do nebes, ale něco mi v něm chybělo k tomu, abych dal skoro nejvyšší hodnocení. Ten gay vztah byl opravdu jen v lehkych náznacích, že jsem do poloviny filmu nevěděl, zda to bude Juan a nebo Ismael. Sympatický hlavní hrdina Sebastian, velmi dobrý výkon Heleny, někdy divná hudba, která mi nekorespondovala s příběhem (nemyslím teď Labutí jezero) … 8967 ()

florins 

všechny recenze uživatele

Mexický snímek opět s homosexuální tématikou, ovšem tentokrát je příběh spíše o rodinných poutech a složitých vztazích. Příběh vypráví o dvou sourozencích, kteří se po smrti své matky musí postarat sami o sobě. Sebastián prožívá homosexuální vztah se svým spolužákem a musí čelit nepochopení svého okolí, ale poté co spolužák uteče, chce Sebastián zmizet také, ovšem cítí jakousi odpovědnost vůči své sestře. Helena přebírá odpovědnost za bratra a za dům, ale ve skutečnosti se v nitru cítí spoutaná tímto životem a touží odjet do Kanady, ale právě starosti a odpovědnosti jí v tom brání, aniž by si to přiznala. Na konec Helena i Sebastián pochopí, že pro oba bude nejlepší, když každý půjdou svou cestou a začnou nový život. ()

Reklama

Reklama