Reklama

Reklama

Mizerové navždy

  • USA Bad Boys for Life (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (600)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že by to mohlo být vážně dobré. Ani jsem v to popravdě nedoufal. Takže jsem si to nakonec v kině zatraceně užil. Třetí Mizerové jsou vynikající akční komedie s klasickým bruckheimerovským rukopisem, která nejen že se vyrovná předchozím dílům, ale v mnohém je i předčí. Pravda, Adil El Arbi a Bilall Fallah nejsou v akčních scénách tak nápadití, agresivní a divocí jako býval Michael Bay, bez problémů ovšem zapadnou do škatulky „nadprůměrné hollywoodské řemeslo“ a mají dost nápadů na to, aby při přestřelkách a honičkách diváky bavili. Mnohem důležitější je tu však humor a především dokonale přirozená chemie mezi Smithem a Lawrencem. Ti dva se do svých rolí evidentně strašně těšili a návrat po letech si hrozně užívají. Jejich dialogové výměny, vzájemné hecování a zesměšňování působí přirozeně a opravdově, hlavně je ale skutečně zábavné a vtipné a člověku najednou dojde, že ani netušil, jak moc mu Mike a Marcus chyběli. Třetí Mizerové jsou poctivá akční komedie, v jakou mohli doufat jen ti největší optimisté. A i přes pár trošku přestřelených zvratů se přiznám, že vlastně nevím, co by měli Bruckheimer a jeho parta provést, aby to bylo lepší. Ten film mi udělal strašnou radost. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se do přepálené verze Miami vracet, ale noví tvůrci vypálili nejen rybník, ale celou sérii. Adil a Bilall totiž natočili její nejlepší díl. Pořád se pro infantilní hlášku nejde daleko a nejedna pře ústřední dvojice trvá několikrát déle, než by bylo ve jménu vtipu záhodno, ale je znát daleko lepší odhad toho, co publikum vydrží a míra provází jak scénář, tak akční výkruty. Baví mě i ten ústřední přežvýkaný zvrat, který třeba někomu přijde na hlavu, ale mně zkrátka sedí, že se ze zdánlivě neviditelného záporáka může překvapivě elegantně rázem vyklubat důstojný protivník. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z outsidera se nakonec vyklubal lednový Hit, po finanční i kritické stránce a Bad Boys 3 jsou definitivně nejlepším dílem celé Trilogie a krásný rozjezd roku 2020. Will Smith je zpět v parádní formě a Martin Lawrence sice pořádně břibral, ale humor mu jde opět skvěle. Bál jsem se, že bez M. Baye nebude mít akce říz, ale Adil El Arbi a Bilall Fallah jsou v akčních scénách velmi sebevědomí a ambiciózní, čemuž pomáhá i parádní kamera, velká porce násilí a dostatek zajímavých nápadů. Povedli se i záporáci, především mnou neznámý Jacob Scipio odváděl solidní práci a jeho matka v podání Kate del Castillo se také povedla. Pochválit musím i hudbu a velmi rychlé tempo, kde akce střídá humor a není čas sledovat ani hodinky, natož přemýšlet. Skvělá zábava, která má styl i švih. 8/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva miamští poldové slaví čtvrt století na filmové scéně. A Otec stvořitel je u jejich návratu jen symbolicky. A i bez Michaela Baye je to akční jízda.. Mike a Marcus by si už mohli užívat zaslouženého důchodu, kdyby se zločinné podsvětí proti nim zase jednou nespiklo, a Mike neskončil rozstřílený jak řešeto v nemocnici. Marcus sice skončí ve vytouženém domácím úboru a užívá si role dědečka svého právě narozeného vnoučka, ale celá rodinná idyla trvá jen pár chvilek, než jeho zotavený parťák dostane pomstychtivé choutky, načež při pátrání mimoděk narazí na svoji nejrychlejší spermii. Trojka s hláškujícími poldy v akci, na kterou už se těšil málokdo, přece jen po letité odmlce vznikla. Už ale pod novým realizačním týmem. A i když občasně trpí, úmyslně i neúmyslně, "bayovským" afektem, jedná se o skvěle načasovaný návrat v důstojné formě a stylově drsném ražení. Will Smith & Martin Lawrence prostě stárnou do kvality, přičemž opuchlost druhého jmenovaného není na škodu, koketuje-li se s bačkorovým efektem zamýšleného penzisty. Na akci je stavěný atletický Will Smith a Martin Lawrence vysílá do éteru nejednu šťavnatou hlášku, sprostých slov létá vzduchem nepočítaně. A o brutální akci rovněž není nouze. Sexy děvy u takové stylové podívané samozřejmě nesmí absentovat, takže o natlakované spermicidní účinky bojují hned tři adeptky - Paola Nuñez, Vanessa Anne Hudgens, které stojí na straně zákona, opačnou stranu zastává Kate del Castillo. Režijní otěže po Bayovi převzala belgická dvojice Adil El Arbi a Billal Farah, která komerčním filmům rozhodně hoví, takže dvě hodiny pádí kupředu v solidním tempu a vypiplané technické kvalitě. A navíc odkaz předešlých dvou filmů se zbytečně neznásilňuje. Prostě Mike a Marcus to jistí a jejich společný návrat je oslnivý. 10/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný projekt, který stál pouze na účasti Willa Smithe. To on je duší této série a Lawrence, jež si k pořádné roli nepřičuchl od druhých Mizerů mi jistě ještě teď líbá nohy. Zvláště s výhledem na čtvrtý díl, který se nekompromisně blíží. Ovšem hlavní otázka je jiná, dostojí trojka odkazu výborných Bayovo Mizerů? Hned v úvodu belgičtí režiséři Arbi a Fallah (celá jména se nikdy nenaučim a titulkáři filmu o tom vědí) jasně dávají najevo, jaký styl Míša Bay má rád, dobře se na to kouká a z odstupu pro mě úvod nejspíše bude nejlepší pasáží filmu. Rezervy tam totiž jsou a pořád se dalo více přitlačit na plyn. Někdo se ale dovtípil, že fetišisticky nasnímané zpomalovačky v koprodukci s chytlavým songem už nestačí a musí se více budovat mytologii, postavit nový mladý tým a rozloučit se se starými známými. Vlastně mě extra nebavilo nic moc nového, co film přináší a těšil jsem se pouze na akční nářez, jež musel zákonitě dorazit. A že na konci to vypadá jako v Call of Duty. Mráz po zádech se ale dostavil jen na začátku a u několika vybraných scén (humor vesměs funguje a je si vědom Lawrencových kulatých proporcí, snad se do dalšího filmu hodí do formy!). Třeba mě druhé zhlédnutí utvrdí ještě v lepších dojmech. Na druhou stranu, až do vydání recenzí jsem to čekal mnohem horší. Jenže pak zas o fous lepší. Není to se mnou jednoduché. A to jsem si schválně nepřipomínal předchozí díly, abych neprskal..8/10 ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Napsáním první verze scénáře byl pověřen Peter Craig - jeden ze spoluscenáristů úspěšného filmu Město (2010). Následovala ovšem řada změn a úprav. (PauloZ)
  • Název Bad Boys for Life lze volně přeložit jako "Mizerové navěky" nebo "Mizerové na život a na smrt". Vychází z motta, ve kterém dvojice Mike (Will Smith) a Marcus (Martin Lawrence) proklamuje: „We ride together, we die together - bad boys for life”. V českém překladu: „Dopředu spolu jdem i spolu umřem, jsme ostrý hoši, tak i žijem". (Geralt z Rivie)

Související novinky

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

01.02.2023

Po úspěšnému návratu k sérii Mizerové se Will Smith (Král Richard) a Martin Lawrence (Jednej správně) oficiálně vrátí i pro čtvrtý díl. Situaci před rokem mírně zkomplikoval fakt, že si Smith ušil z… (více)

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

10.04.2022

Dlouho očekávané pokračování pro mnohé kultovní série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym (Pan Church, Cesta do Ameriky) má po mnoha letech oficiálně zelenou. Snímek čerstvě našel… (více)

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

04.04.2022

Pokud poslední týden sledujete novinky a to nejen ze světa filmu, určitě vám neunikl enormně diskutovaný incident na předávání Cen Akademie, kdy herec Will Smith (čerstvý držitel Oscara za hlavní… (více)

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Reklama

Reklama