Reklama

Reklama

Mizerové navždy

  • USA Bad Boys for Life (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (600)

tron 

všechny recenze uživatele

„Blbo si to hodil!“ Parádna jazda, ktorá má síce až dve hodiny, ale pravdupovediac je natoľko dobrá, chytľavá a zábavná, že by ste v pohode brali 30 minút navyše (a 10 potitulkových scén viac). Akcia je dobrá. Dokonca veľmi dobrá. Síce mohla byť ešte o štipku lepšia. A občas obsahuje divný strih. No každopádne je určite lepšia, než som čakal. A možno je nakoniec aj fajn, že jej otcom nie je Bay, ale nové režisérske duo, ktoré ju (ako poznám Baya) poňalo predsa len trochu inak. Kľudnejšie? Prehľadnejšie? Akcia odsýpa, je dynamická a plná originálnych nápadov. Nestrácajú sa v nej charaktery hrdinov, ale miestami ju práveže skôr dopĺňajú a posúvajú dopredu (čo v akčnom žánri nie je pravidlom). Na Martinovi Lawrenceovi je (najmä vo finále) vidieť, že režiséri, kameraman a strihači mali čo robiť, aby ho adekvátne zakomponovali do mozaiky (predsa len to proste nie je a nikdy nebol akčný herec s dobrou kondičkou, na rozdiel od Smitha). Ale dá sa to prekúsnuť. Vlastne je svojou neschopnosťou paradoxne sympatický (v zmysle, že sa nehrá na niečo, na čo nemá a nikdy nemal). Skvelou správou je, že trojka parádne odsýpa nielen v akcii, ale aj v dialógoch. Jasné, dôjde čas i na machrovanie, hlášky, chémiu a vzájomné doberanie sa a podpichovanie. Sme predsa v buddy movie (resp. skôr v tímovke?). Ale ja teraz vravím o normálnych dialógoch, kedy sa hlavní hrdinovia psychologicky posúvajú dopredu, menia sa a prestávajú z nich byť akčné figúrky a začínajú sa stávať uveriteľnými hrdinami z mäsa a kostí. Joe Pantoliano výborný. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu dávám za místy vtipné pasáže. Jinak jde o dost nudné pokračování postrádající špetku nápadu a originality. Akční scény jsou "béčkové", čemuž zdárně pomáhá nepovedený střih a kamera. Myslím, že si "ne"kvalit byli vědomi i autoři a proto celé zahalili do moc hezkého barevného kabátku...ten ovšem funguje zhruba prvních 10 minut, pak už ani toto neoceníte. 30% ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Třetí Bad Boys mi asi způsobili amnézii. Už pět vteřin po skončení filmu jsem si nebyl schopnej vybavit jedinou scénu, která by mě bavila. Postavy se sice začaly chovat v rámci možností normálně, tudíž Bayův infantilismus ustoupil, zato zábavovej faktor klesnul pod úroveň prvního dílu. Příběhově banální děj nedoprovází ani dobrá akce, protože akce v tom vlastně není. Těm pár výstřelům chybí jakákoli dynamika i nápaditost. Druhej díl jsem viděl asi šestkrát, a i přes všechnu jeho stupiditu je to jeden z nejzábavnějších akčních filmů všech dob, trojka je ale mizérie v plný polní, kterou z hoven nevytáhnou ani Lawrence se Smithem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chcel som ísť na to do kina, ale akurát sa objavil na Slovensku Covid-19. Bad Boys navždy sú po veľmi dlhej dobe filmom, ktorý po dlhšej tvorivej pauze nadväzuje na zavedenú značku a neživí sa len na podstatne lepších predošlých dieloch. Navyše, ide o tretí diel, ktorý nejde podľa zabehnutých konvencií ale prináša plnohodnotný ďalší diel do príbehu tejto dvojice. Tretí diel totiž ponúka presne to, čo by si fanúšik predošlých dvoch filmov vlastne prial vidieť. Návrat oboch titulných predstaviteľov presne v štýle, v akom ich máme radi, hromada humoru, napchatá akcia tak správne cez mieru a návrat niekoľkých známych tvárí. To všetko navyše podporené ešte o niečo temnejším príbehovým rámcom ako posledne. Výsledný kokteil tak funguje na jedničku a vy sa budete baviť od začiatku do samotného konca. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Tak tohle potěšilo. Přidávám se ke spokojené většině a hlásím, že třetí Mizerové se povedli. Nejosobnější díl, jenž nezapomíná na své kořeny ale zároveň vše potřebné modernizuje. Perfektní balanc, o který se spousta starších značek snaží a ztroskotá. Duo režisérů, kopírující typické Mizerovské trademakery s neprůstřelně fungující ústřední dvojicí, jsou očividně fanouškami série, neboť s látkou nakládají pečlivě, s úctou a přesto si prosadí vlastní aktualizace. A já jim fakt děkuju! V takový návrat jsem nedoufal ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 90 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když Mike (Will Smith) žádá kapitána (Joe Pantoliano) v jeho kanceláři o nasazení na případ, kapitán si otevře malou lahvičku se sirupem/šťávou, napije se a začne se nahýbat nad stůl. V následujícím střihu je už opřený o stůl a lahvičku má zavřenou. (pemap)

Související novinky

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

01.02.2023

Po úspěšnému návratu k sérii Mizerové se Will Smith (Král Richard) a Martin Lawrence (Jednej správně) oficiálně vrátí i pro čtvrtý díl. Situaci před rokem mírně zkomplikoval fakt, že si Smith ušil z… (více)

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

10.04.2022

Dlouho očekávané pokračování pro mnohé kultovní série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym (Pan Church, Cesta do Ameriky) má po mnoha letech oficiálně zelenou. Snímek čerstvě našel… (více)

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

04.04.2022

Pokud poslední týden sledujete novinky a to nejen ze světa filmu, určitě vám neunikl enormně diskutovaný incident na předávání Cen Akademie, kdy herec Will Smith (čerstvý držitel Oscara za hlavní… (více)

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Reklama

Reklama