Reklama

Reklama

Řada nešťastných příhod

(seriál)
  • USA A Series of Unfortunate Events
Trailer 2
Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, (2017–2019), 19 h 40 min (Minutáž: 37–64 min)

Předloha:

Daniel Handler (kniha)

Kamera:

Bernard Couture

Hrají:

Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis Hynes, Joan Cusack, K. Todd Freeman, John DeSantis, Aasif Mandvi, Usman Ally, Luke Camilleri (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Sirotci Baudelairovic bojují s osudem, který jim do cesty přivedl zlého hraběte Olafa, a snaží se odhalit dávné rodinné tajemství. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (66)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mrtvý seriál. Ztráta času. Vše dobré na něm pramení z předlohy a kopíruje film z roku 2004, jen neúnosně natažené na šestinásobnou délku. Neil Patrick Harris má charisma jedné boty Jima Carreyho a z vypravěče mě přepadají návaly únavy. Stylisticky je to naprosto fádní (plus ošklivé a s horšími triky než třináct let starý film), opakující nenápaditě jeden vzorec znova a znova. Šílená nuda. Nevidím jediný důvod, proč to upřednostnit před filmem. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

díky za tohle campy zhmotnění mého dětství, netflixi. cynický příběh o traumatizovaných dětech v pastelovém oblečení s vysokým IQ  + Neil Patrick Harris + suchý humor + zábavná série temných záhad + deprese a zlomené srdíčko = velký bombex. slovo, které v tomto případě znamená velká láska. harrypotterovský vibe s větší sebeuvědomělostí a muzikálovými čísly nesedne každému -  je to hodně lowcost a pozérská hipster záležitost - ale každé divadelní anebo mentálně naštrbené děcko se v tom najde. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Deadpool s tou čtvrtou zdí laškoval líp, Neil Patrick Harris je borec, jeho Olaf se strašidelností na Carreyho ale pořád nechytá a děcka, přestože sympatický, oproti filmu mrtvolně nevýrazný. Je to celý tak nějak špatný. Nebavilo mě to, byť se tomu nedá upřít snaha o nápaditost a všelijaké popkulturní odkazy, které já tak tuze rád. Jediné, co bych pochválil je vlastně hudba, která mi s trochou štěstí (a když brzo dorazí na Spotify, tak i snahy) zůstane v hlavě o něco déle, než ten Newmanův pokus. První série 5/10 a k již potvrzené druhé se budu muset za rok hoooodně přemlouvat. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

První polovina první série je dost únavná pro někoho, kdo si pamatuje stejnojmenný film, se kterým seriál prohrává na body i co se týče vizuální stránky. Navíc celkově měla být celá série tak o hodinu kratší. Musím sice ocenit, že se Netflix snažil udělat seriál pro děti v trochu jiném černohumornějším stylu, ale ráda bych, kdyby za tím vším bylo nějaké sdělení. Chce seriál říct, že dospělí jsou ignorantští hlupáci vůči dětské schopnosti vidět věci tak, jak jsou? Mají si dnešní zhýčkané děti ze seriálu odnést to, že všechny děsivé skutečnosti zkrátka jdou zvládnout? Nakonec je těch osm dílů skutečně jen řada příhod začínající a končící smutnou událostí. Nic pozoruhodného. A Neil Patrick Harris se mi na roli Olafa zkrátka typově nehodil. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Po druhém díle to vzdávám (na mou obranu má každý díl hodinu). Je to brutálně stylizované jako třeba seriál Pushing Daisies, což mi obvykle vyvhouje, ale zdejší roztomilost, temnější a s černým humorem, mě nenadchla. Sem tam vtípky dobré, sem tam vyjdou do ztracena. Nějak jsem se nedokázal přenést přes to, že kromě ústředních děcek jsou všechny postavy děsně hloupoučké. Chápu, že to tak u pohádek bývá, a tak by mi to asi nevadilo třeba o půlhodinového animáče, ale tady se děj vypráví poměrně rozvážně, takže jsem měl problém se do příběhu ponořit. Není to zlé, asi záleží hodně na vkusu, ale já budu věnovat svůj čas jiným seriálům. (6/10) ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama