Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (606)

juta 

všechny recenze uživatele

Začátek byl trochu rozpačitý, také tomu napomohly málo lichotivé recenze, ale výsledek je více než dobrý. Ženská sestava není na škodu, i když se amíci s tím jen těžko smířili, mně to vůbec nevadilo. Hrátky s propojeností s minulými díly bylo milé a v konečném důsledku se mi chtěl dát dokonce plný počet. Lepší čtyři. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Ja s vami nejdem." - "To ani nechceme. Ale musíš vyjsť von, aby som mohla zamknúť." Škoda, že to nie je plnohodnotný sequel, ale (ženský) remake. Skoro všetci živí herci sa totiž bez problémov vrátili (čo je šok hlavne u Billa Murraya, ktorý odmietal pokračovať v sérii takmer dve desaťročia a toto čudo mu napokon problém prekvapivo nerobilo), ale z nepochopiteľných dôvodov hrajú úplne iné postavy. To ma mrzí. Ak by hrali postavy z prvých dvoch dielov, bolo by to stokrát lepšie. Remake trpí predovšetkým drastickým strihom, vinou čoho miznú mnohé scény, ktoré nie sú možno pre dej kľúčové, ale to, že tu nie sú, spôsobuje chaos a nezrozumiteľnosť príbehu (krotiteľky sú zatknuté a posadené za mreže, strih, krotiteľky sú doma). Samotný kasting dopadol dobre (najlepšia je asi wtf Kate McKinnon), medzi babami je chémia, iskrí to a asi si na pľaci rozumeli a sadli, čo je vždy fajn. Aj tak ma ale najviac bavila sekretárka Thor ("Myslím, že kebyže mu vezmeme telefón, ani by si to nevšimol."). ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

OK, tak 2* za silený humor, priveľa nevtipných prekáračiek, príliš dlhý rozjazd a nedostatok originality (hoci v inom refrešnutom kulte, na ktorý si teraz ani za svet nespomeniem, som si už všimla, že remake pre 21. storočie znamená len recyklovaný scenár ako cez kopírák v iných kulisách a s novými rekvizitami - žeby SW 7?). Ale hviezda navrch za odkazy, kameá a proste preto, že GB milujem, nech sa deje (skoro) čokoľvek :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, neviděl jste v tomto prostoru poloukotvenou entitu čtvrté třídy?" Tak na tuto otázku Vám odpoví můj mluvčí Franta Kocourek, protože já ani netuším, jak by taková loď měla vypadat. Určitě však vím, že jsem se Krotitelek duchů poměrně obával. Nakonec to nedopadlo tak zle, abych musel svý auto hledat na druhý straně portálu, ale zásluhou ujetejch metafyziček to nebylo. Mohl za to báječnej šampón sekretář Kevin, jehož debilitu jsem mu záviděl a samozřejmě pár štěků původních Ghostbusterů, kteří vyměnili procházky v Soše Svobody za život pod jinými jmény a na křížení paprsků už dávno zapomněli. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nebýt pár docela vážných nedostatků a vyloženě likvidační postavy Holtzmanové, která celý film poslala svým působením naprosto do prdele, bylo by to i koukatelné pokračování nezapomenutelné legendy. Těžko říci, zda Kate hrála až tak blbě, nebo byla takto fatálně napsána její nesnesitelná postava a režisér se rozhodl diváka umlátit svým neumem. To už se nedozvíme. Bohužel, tento film je příkladem toho, jak oprášená kvalitní značka, zakopávající v každém druhém záběru o své stvořitele, nutně nezaručuje úspěch. I přesto však musím říci, že to vcelku nebylo ani tak špatné, vlastně až překvapivě, a čekal jsem větší průser, když tam hraje i to nakynuté komediální herecké nemehlo. 45% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Když Patty (Leslie Jones) doveze jako vozidlo pohřební vůz, začne říkat: „Ty máš auto! Ty máš auto!“ Jedná se o narážku na Oprah Show (od r. 1986), kde v jednom z nejslavnějších dílů moderátorka darovala každému v obecenstvu auto. (HonzaR.)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama