Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 1

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (613)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bridget už je stará kobra a navíc je teď zbouchnutá a neví kým. Na jedné straně dokonalý milující milionář Dempsey na té druhé strohý a nesympatický (nepochopitelně pro Bridget neodolatelný) Firth. Možná až příliš dlouhé a ne tak svěží, jako bezstarostný první díl, ale pořád koukatelné a docela zábavné. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Neustále opakované vtípky (Bridget cupitající jako tučňák, Bridget padající do bláta, Bridget dělající ostudu v televizním přímém přenosu) jsou napotřetí už opravdu otravné. Zestárlý Colin Firth se celou dobu tvářil, jako by chtěl být úplně někde jinde, jen ne v tomhle paskvilu a Patricku Dempseymu jsem jeho nadšení (jak z Bridget, tak z nenarozeného dítěte) nespolkla ani na minutu. Navíc mě po dvou dětech štvou nepravděpodobné porodní historky o tom, jak praskne voda a během minuty naskákají hektické kontrakce a dítě se dere na svět. Takhle to opravdu nefunguje. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ano, je to logické, Patrick Dempsey je takový náhradní Hugh Grant, tak proč tuhle domněnku nedotáhnout do konce? Problém trojky je, že vývoj Bridget nedává smysl. Kam se poděla tragická trapnost boje s nadváhou, její zlozvyky a pracovní neschopnost? Nová Bridget je nová a neuvěřitelná stejně jako nový obličej Renée Zellweger. A Colin Firth je tu takový smutný a unavený a bez energie. Takže to, co bych si uměla představit jako zábavu v papírové podobě, kde je sotva načrtnuta základní situace "nepraktická hrdinka náhle řeší otcovství mezi dvěma až příliš atraktivními muži, kteří k ní nepasují ani omylem" v sérii vtipných anekdot, tak v dvouhodinovém filmu stejná látka spíše nudí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem film ignoroval, ale označení nejlepší komedie minulého roku mě přece jen zaujalo a nelituji. I bez znalosti předešlých dílů, jsem si tenhle díl užíval a smál jsem se nemálo. Je to taková vyspělejší komedie s inteligentnějším humorem a velmi solidními hláškami, které si pamatuji i hodinu po projekci. Příjemná zábava a relax, tohle můžu. 85% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové byl kdysi ideálním představitelem romantické komedie, která láká partnerské dvojice k návštěvě kina, kdy ona bude nadšená a jeho to minimálně neurazí. Po veskrze (pod)průměrné a snadno zapomenutelné dvojce se třetí díl vrací na kvalitativní úroveň prvního snímku. S tím rozdílem, že zatímco soupeření dvou mužů o jednu ženu bylo v jedničce přece jen uvěřitelnější, tady se pohybujeme ve sféře romantické fikce továrny na sny. V reálném životě bych spíš věřil tomu, že nešťastná hrdinka bude marně přesvědčovat kohokoliv, aby se ujal role otce, než že by setkala s takovým zájmem o otcovskou roli. No a druhý handicap představuje věk hlavních hrdinů. Renée Zellweger získala postavení v Hollywoodu až jako poměrně zralá herečka a role bláznivých teenagerek ji minuly. Postavu Bridget Jonesové ztvárnila poprvé už jako třicátnice a po 15 letech, kdy ji navíc poznamenaly i nešťastné plastiky, vypadá už spíš, že by nemusela antikoncepci vůbec řešit. Colinu Firthovi bylo v době natáčení 56 let a na svůj věk taky vypadá. Přirozený důstojný šarm se mu upřít nedá, ale obecně je to spíš někdo, kdo by se měl připravovat na roli dědečka a aktivního důchodce, než zařizovat dětský pokoj a hrát si na tatínka. Mimochodem, kdybych se dostal do postavení filmové hrdinky, snažil bych se přesvědčit sám sebe i svého potomka, že otcem je Patrick Dempsey, i kdyby to stokrát nebyla pravda, protože je neskonale sympatičtější než chladný a aristokraticky odtažitý Colin Firth. Asi nejsympatičtější je sice malá, ale nepřehlédnutelná rolička Emmy Thompson coby gynekoložky. Každopádně jsou to poctivé 3*, v podstatě mám jen výše uvedené výhrady. V tomhle odpočinkovém žánru nemá smysl řešit detaily. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (25)

  • Snímek byl dodáván do kin pod krycím jménem "London Bridge". (zajda404)
  • Scény, které se odehrávají na (ve filmu) nejmenovaném britském letním hudebním festivalu, se natáčely v hrabství Somerset v Anglii, konkrétně v místech, kde se odehrává legendární hudební festival Glastonbury. Ten se ale koná vždy na konci června, filmové scény se natáčely v prosinci a lednu. (Posheidon)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama