Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 1

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (613)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Začněme tím, co tenhle film není. Tenhle film není chytrý. Na druhou stranu je natolik chytrý, že se nesnaží si na chytrý film hrát. Na co Dítě Bridget Jonesové (film) sází, je humor, absurditou a za vlasy přitaženou naivitou na úrovní němé grotesky, která si podává ruku s vtipy z mateřské školy. Jenže, a to je podstatné, jako se smějeme hloupým vtípkům špatně deklamovaným líbezným pacholátkem a jako se smějeme tomu, že "ten tlustej chlap zas spadl, když ho praštili žebříkem do hlavy", smějeme se i tomu, když Bridget v jehlových podpatcích zamíří na festivalové louce do blátivé zóny a tam se podle očekávání rozmázne jak žába (všimli jste si, jak hluboko do bahna musela zalézt, aby tam sebou konečně švihla?).. Film postrádá varování ´nezkoušejte ve vlastním životě!´ Samozřejmě, že náhodný sex s chlapíkem na festivalu nebude začátek romantického vztahu s charismatickým milionářem. Samozřejmě, že pokud nevíte, kdo je ze dvou kandidátů otcem vašeho dítěte, nebudete mít dva nadšené adepty na otcovství, z nichž se stanou dobří přátelé, ale budete svobodnou matkou a na světě přibydou dva hodně nasraní zhrzení chlapíci. Opravdu nevěřte tomu, že by to prodýchali, tohle ustojí tak jeden ze sta a vy toho stého prostě statisticky vzato potkat ani nemůžete. Samozřejmě, že pokud jste ve správné fázi cyklu, uroníte u některých scén slzu, za kterou si už v tu chvíli budete připadat trochu trapně a o té čokoládě, co u toho v poklidu schroupete, budeme společně mlčet před celým světem. Samozřejmě, že pokud nejste žena, tento film se vám prakticky líbit ani nemůže. No a co? Zkrátka ne každý je cílovka pro všechno. Když jsem to nakousla - na co spoléhá dítě Bridget Jonesové jako metaforický reálný člověk? Na to, že když má blbou matku, předá mu přes geny a výchovou aspoň nějaký potenciál na to být snesitelným jedincem jeho otec. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování osudů osamělé tloustnoucí zoufalky bylo jasným zklamáním. Tvůrci zřejmě stejně jako já vyhodnotili první díl jako zábavný a doufali, že bude stačit, dostatečně ho vykrást, aby vznikl podobně zábavný díl třetí. Nemohli se mýlit víc. Dvouhodinová stopáž byla v tomto případě přímo vražedná, celou dobu jsem se nudil, hvězdičku tomuto dílu zajistila Emma Thompson, která mě jako jediná dokázala občas pobavit. Chápu, že od prvního dílu nějaký ten čas uběhl, ale sledovat značně opotřebované herce, kteří řeší stále stejné problémy, mi prostě nepřišlo zábavné, bylo to spíš smutné, navíc jsem absolutně nepochopil použití příšerného disco soundtracku, který by se hodil možná do nějaké teenage komedie. Předpokládám, že se dá za nějakých deset let očekávat čtvrtý díl, v němž bude stěžejním tématem výměna kyčelního kloubu. Juj, to bude bžunda! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Před patnácti lety jsem Bridget Jones vysloveně nemohl vystát, ale mám pocit, že tenhle díl ubral hlavní postavě tak padesát procent z její hlouposti a vtip tvůrci nasměřovali spíš do jednotlivých scén. A víte co? Hodně dlouho jsem se tak nenasmál a zároveň ještě déle jsem se nesetkal s komedií, která by byla hodně vtipná a hlavně vůbec ne sprostá. A pokud ano, tak na přiměřené hranici adekvátnosti. Tudíž naprosto v pohodě. Přitom vtipu v tomto filmu bylo tolik, že ho asi vstřebám až v momentě, kdy se na film podívám znova v televizi. Přiznávám tedy, že se mi do kina na tento film moc nechtělo, ale nakonec jsem si film naprosto užil. Parádní britský humor, který jsem ve filmu nebo seriálu dlouho nezažil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové byl kdysi ideálním představitelem romantické komedie, která láká partnerské dvojice k návštěvě kina, kdy ona bude nadšená a jeho to minimálně neurazí. Po veskrze (pod)průměrné a snadno zapomenutelné dvojce se třetí díl vrací na kvalitativní úroveň prvního snímku. S tím rozdílem, že zatímco soupeření dvou mužů o jednu ženu bylo v jedničce přece jen uvěřitelnější, tady se pohybujeme ve sféře romantické fikce továrny na sny. V reálném životě bych spíš věřil tomu, že nešťastná hrdinka bude marně přesvědčovat kohokoliv, aby se ujal role otce, než že by setkala s takovým zájmem o otcovskou roli. No a druhý handicap představuje věk hlavních hrdinů. Renée Zellweger získala postavení v Hollywoodu až jako poměrně zralá herečka a role bláznivých teenagerek ji minuly. Postavu Bridget Jonesové ztvárnila poprvé už jako třicátnice a po 15 letech, kdy ji navíc poznamenaly i nešťastné plastiky, vypadá už spíš, že by nemusela antikoncepci vůbec řešit. Colinu Firthovi bylo v době natáčení 56 let a na svůj věk taky vypadá. Přirozený důstojný šarm se mu upřít nedá, ale obecně je to spíš někdo, kdo by se měl připravovat na roli dědečka a aktivního důchodce, než zařizovat dětský pokoj a hrát si na tatínka. Mimochodem, kdybych se dostal do postavení filmové hrdinky, snažil bych se přesvědčit sám sebe i svého potomka, že otcem je Patrick Dempsey, i kdyby to stokrát nebyla pravda, protože je neskonale sympatičtější než chladný a aristokraticky odtažitý Colin Firth. Asi nejsympatičtější je sice malá, ale nepřehlédnutelná rolička Emmy Thompson coby gynekoložky. Každopádně jsou to poctivé 3*, v podstatě mám jen výše uvedené výhrady. V tomhle odpočinkovém žánru nemá smysl řešit detaily. Celkový dojem: 60 %. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co udělá každý správný superhrdina, když se mu blíží konec trvanlivosti? Udělá dítě a show must go on! To pochopila Renča velice správně, až teda na to, že není superhrdina a že chudák dítě by v jejím současném stavu vypadalo jako plastová mísa na botox. Pak tam prosím vás měl hrát ještě Colin Firth, toho jsem ale taky nepoznal... Jinak to překvapivě bylo přijatelné natolik, abych v letním kině vydržel i přesto, že jsem poslední půlhodinu kvůli prasácké kose musel dělat dřepy. P.S.: Bláto na festivalech skutečně sbližuje. Minimálně s prodejci holinek. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu se dozvíme, že má Mark Darcy (Colin Firth) také prostřední jméno - Fitzwilliam. To je jeden z mnoha odkazů na ''Pýchu a předsudek'', které v sérii o Bridget Jones (Renée Zellweger) můžeme nalézt. Křestní jméno pana Darcyho z pera Jane Austen je též Fitzwilliam. (zajda404)
  • Bridget Jones tu oslavuje 43. narodeniny. Jej predstaviteľka, Renée Zellweger, bola v skutočnosti o 4 roky staršia. (peiton)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama