Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 1

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (613)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem ani prvního, ani druhé dílu, tudíž třetí pokračování mi bylo tak nějak lhostejné a zhlédl jsem jej čistě ze zájmu jiných osob, jež nejnovější osud Bridget zajímal. Jakožto nezávislý divák tedy dávám 2*, neboť 79% se mi zdá na tuhle romantickou (ne)komediální (tam byl jako vážně nějaký humor, u něhož bych pukl smíchy?) limonádku až příliš. Herci sice předvádějí solidní výkony a námět není špatný - snímek jsem dokoukal pouze proto, že mě zajímalo, zda se potvrdí můj první tip, kdo bude otcem dítěte - avšak podruhé bych si Maguireův počin nepustil. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem se lekl, že se Bridget Jones změnila na komedii s vtipem "z kanálů" plné urážek, jak už to bývá u komedií s Melissou McCarthy. No, nakonec jsem byl příjemně překvapený, protože po otěhotní nabírá film novou krev a přestože si nejsem úplně 100% jistý, zda hodnotit průměrně nebo nadprůměrně, tak to pro mě bylo příjemné zavzpomínání na jeden z mých oblíbených filmů a myslím, že dělá menší ostudu než díl druhý. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se hrozně dlouho těšila. Dokonce jsem chtěla původně jít i do kina, ale z toho sešlo. Předčilo to veškerý mý očekávání. Bavila jsem se od začátku do konce. Dalo by se říct, že se mi to možná líbilo o něco víc než jednička. Než dvojka to bylo lepší určitě, o tom není pochyb. Ze začátku jsem se u týhle trojky obávala, že mi bude vadit, jak všichni zestárli, ale nakonec to ani nebylo tolik znát. Někomu by možná mohla scházet přítomnost Hugha Granta, ale mě ani ne. Určitě se podívám znovu. 95%. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Neustále opakované vtípky (Bridget cupitající jako tučňák, Bridget padající do bláta, Bridget dělající ostudu v televizním přímém přenosu) jsou napotřetí už opravdu otravné. Zestárlý Colin Firth se celou dobu tvářil, jako by chtěl být úplně někde jinde, jen ne v tomhle paskvilu a Patricku Dempseymu jsem jeho nadšení (jak z Bridget, tak z nenarozeného dítěte) nespolkla ani na minutu. Navíc mě po dvou dětech štvou nepravděpodobné porodní historky o tom, jak praskne voda a během minuty naskákají hektické kontrakce a dítě se dere na svět. Takhle to opravdu nefunguje. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Všechno tak nějak muselo uzrát a díky tomu je třetí díl tak milý. Nevnucuje se, není násilně humorný. Je prostě vyspělý. Třetí pokračování nepláče nad rozlitým mlékem, naše milá Bridget neřve, jak je tlustá a sama (což ji ale paradoxně proslavilo) a hlavně udělala čáru za kvalitativně slabší dvojkou. A navázala na první díl, za kterým rovněž stála Sharon Maguire. Bridget vzkřísila i Emma Thompson (coby lékařka navíc skvostná), ceněná britská herečka, která se výrazně zasloužila o scénář. Námět je prostý. Bridget přirozeně zestárla, má atraktivní práci a řeší, kdo je otcem jejího očekávaného dítěte. Prachatý Američan s podlamujícím úsměvem Patricka Dempseyho nebo její životní láska Colin Firth? Tvůrci to jí ani divákům moc neusnadňují, protože oba mají své kouzlo a charisma. Nicméně než se dostaneme na porodní sál, bude to moc fajn. Mnohé dialogy a situace jsou skutečně milé, laskavé a vtipné, prostě britské. Herci jsou moc fajn, v případně samotné Renée nás před časem vyděsil výsledek jejích plastik, pod kterým dál (i když už jen lehce) zůstává ten roztomilý kukuč, potěšující je i to, že Zellweger po mdlém období snad znovu nasedla do náměty slušně vybaveného vlaku. Výsledek není útokem na divákovu peněženku, je to nostalgický návrat, který tvůrci dělali (snad hlavně) s láskou. Ač sází na proklepnuté vtipy a snazší řešení. Za mě ale spokojenost. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se dozvíme, že má Mark Darcy (Colin Firth) také prostřední jméno - Fitzwilliam. To je jeden z mnoha odkazů na ''Pýchu a předsudek'', které v sérii o Bridget Jones (Renée Zellweger) můžeme nalézt. Křestní jméno pana Darcyho z pera Jane Austen je též Fitzwilliam. (zajda404)
  • Hugh Grant (Daniel Cleaver) sa vo filme neobjavil kvôli jeho nespokojnosti so scenárom. (kacer4)
  • Bridget Jones tu oslavuje 43. narodeniny. Jej predstaviteľka, Renée Zellweger, bola v skutočnosti o 4 roky staršia. (peiton)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama