Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 1

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 087)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Totální absence atmosféry, laciné lekačky, překombinovaný závěr, už trochu omletý gore s pouze několika zajímavějšími scénami. S takovou výbavou Lesní duch neobstojí ani v rámci žánru. Příliš snadno zapomenutelný a naprosto tuctový horor bez špetky invence. A děsivý? Tak to už tuplem ne. Šel jsem do toho s čistou hlavou, bez jakýchkoliv očekávání (pozitivních či negativních) a výsledkem je lepší jedna. // EDIT: Ok, po další projekci (květen 2023) to jde o hvězdičku nahoru. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vysoký zážitkový potenciál, potopený nízkym IQ. Postavy sa opakovane chovajú ako naivní idioti a v riešení situácií robia neopodstatnené kroky ako v najbéčkovejších hororoch. Dostatok pozitív ale toto fopá prehlušuje (doslovne): Násilie, krv a nechutnosti sú spracované delikátne, veľa scén je veľmi intenzívnych aj pre otrlého horového diváka, tempo filmu masakrálne (!), krvavý dážď vo finále pôsobivý a zvuk syrény, podprahovo vyvolávajúci v divákovi paniku, perfektný. V rámci remakov hororových klasík, na ktorých sme vyrastali, jeden z tých lepších. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Raimiho Evil Dead sľapal od začiatku ako poctivý horror so zakrádajúcou sa kamerou pomedzi kmene stromov či len jednoduchou pomalou jazdou pohupujúceho sa auta a monotónne búchajúcej hojdačky o stenu chaty. Nový Evil Dead, ak nerátam hororový úvod pri ktorom si fanda kultovky akorát tak povie WTF?!, začína až nezvikle krotko, akoby sa tvorcovia ani nesnažily navnadiť nejakú hororovú atmosféru aby nedajbože diváka pripravili na blížiaci sa masaker. Od prepuknutia absťáku do záverečnej 10minutovky tu máme v podstate variáciu na klasický Evil Dead v rámci možností dobrú ale ničím výnimočnú. V tomto moment by som dal filmu max 4 hviezdičky. No záverečná 10minutovka odohrávajúca sa v krvavom daždi za zvuku sirény to už bola tá nečakaná pecka vďaka ktorej som z kina odchádzal ned mieru spokojný a uistený, že film si zaslúži plnú paľbu rovnako ako aj Raimiho trilógia. PS: Prvé kino premietanie na ktorom som mal chuť vyzabíjať pičujúcich divákov naokolo. PPS: Druhú kino projekciu s neskutočne krotkým obecenstvom som si už užil omnoho lepšie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Velmi smíšené dojmy. Alvarez zaplavuje plátno nechuťárnami, což mě nijak extra nebaví, ale ta zdůrazněná fyzičnost, kdy je hrdinům amputována jedna končetina za druhou (přičemž jejich reakce se mi nezdály moc adekvátní) a jejich tváře slouží za jehelníčky, mě zaujala. Vizuál je lahůdkově pošmourný, možná až moc sexy, postavy nesympatické a kromě ústřední dvojice sourozenců charakterově ploché, scény přetočené z originálu zaostávají (znásilnění stromem, sestup do sklepa...) a finále jsem odzíval. A bohužel jsem nedostal odpověď na otázku, kdo byli ti vymítači v úvodní scéně a proč tam nechali tu knihu jen tak válet, aby se mohl stát její obětí někdo jiný. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pokud se přenesu přes všechna realistická i nerealistická očekávání ohledně vyslovení "další Evil Dead", jde o slušný horor s příšerně pomalým tempem. To není asi zrovna terno, ale co nadělám. V první řadě mě ale překvapila absence humoru - zkrátka nečekejte nic, co čekáte! A rozhodně je zbytečné a nerozumné, že se tvůrci rozhodli na Evil Dead vůbec upozorňovat, protože možná stojí za diskusi, jestli jde o dobrý horor. O dobrý Evil Dead ale určitě nejde. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (52)

  • Tvůrci se pokoušeli natočit většinu scén bez asistence počítačových triků. (Ownerko)
  • Vo filme pretieklo 189 394 litrov falošnej krvi. (Raccoon.city)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama