Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (922)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je obrovskou urážkou všech, kteří kdy něco tvořili z hlubin svých démonů. Je urážkou všech těch, kteří někdy milovali někoho, kdo se sám postupně zabíjel svým démonem, bez kterého by nemohl rozdávat svůj talent. Je urážkou všech těch bezesných nocí, hádek, usmíření, opakovaných detoxů, emocionálního vydírání a postupné změny lásky v nenávist. Podle mě je naprosto nezvládnutý a povrchní scénář. Finální sebevražda je absolutně nepochopitelná, skoro bezdůvodná. Pár měsíců předtím plnil stadiony, a najednou nemá důvod žít, ani peníze... Nějak jsem si nevšiml, že všechny ty tantiémy z písniček prohrál nebo vyšňupal.. A jeho žena najednou musí říct světu, proč že v těch džínách vypadáš tak skvěle... Hodně hluboké. Jediné pozitivní je Shallow, absolutně dokonalá píseň, které je pro tento film škoda. A osobně mě překvapilo, že Lady Gaga je docela hezká ženská. Její standardní look a outfity mi přijdou hrozné a de facto se jí vyhýbám, jak to jen jde.. Film nemá význam koukat, nejlepší je poslechnout si song a zbytek neřešit. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Děj vás asi moc nepřekvapí, je to poměrně předvídatelné a dokážete dopředu odhadnout co se stane a proč. Ono to ale při sledování moc nevadí, je to zahrané dobře a zpracované taky. Lady GaGa asi mnohé překvapí tím, že jí tu roli věříte, hraje tak přirozeně, že by člověk ani nepoznal, že to není herečka. Ač Bradley hrál vcelku dobře, tak je to asi jeho první role, kde mi nějak zvlášť nezaujal ani mi moc nesednul. Ale jako celkem to sedí, průměr, který Lady GaGa vytáhne do lehčího nadprůměru svým zpěvem. 4* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper si dal (s)pich(a) s Lady Gaga. A vyšel z toho příjemný potomek, který sice rozvrátil jeden vztah, ovšem dopomohl upevnit pouto mezi zdánlivě herecky nesourodou dvojicí. Alkoholem a drogami svlažený i pomočený Cooper je jistě zajímavým protipólem hodné Gagy, která s ním zpívá i jebe s pocitem blaženosti a oscarového uznání. Zdánlivě nic převratného se neděje - jeden hudebník zažívá strmý kariérní pád a talentovaná hudebnice rozjíždí svoji popovou kariéru. Obdobné časy pamatuje i stará dobrá a  stále úspěšně mrtvá Judy Garland, jen s tím rozdílem, že její archaický příběh byl přetaven do soudobé verze, která je v mnohém atraktivní i tak trochu zbytečná zároveň. Určitě je dobré vědět, že Cooper v sobě našel režijní klima(kterium), co ho katapultuje mezi ne úplně marné režiséry, možná se dokonce stane i expertem na hudební snímky. Je dobré napsat, že vůbec nic by se nestalo, kdyby byl film i o půlhodinu kratší. Postupem času se do celého pojednání začala vkrádat rozvláčnost. Songy netřeba představovat, mnohé z nich jsou slavné a vydařené, Shallow se stalo nesmrtelným. Mezi nezapomenutelné snímky si tenhle film nezařadím. Měl vcelku pevně a režijně patřičně zvládnutou přehlednou osnovu, co nepostrádá příjemnou hudební složku, výrazně osobité herectví ústřední dvojice a množství dojemných scén. Oproti tomu se nepodařilo odbourat dojem místy utahané i natahované podívané, která příliš neláká k opětovnému zhlédnutí. 6/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Alkáč z Pařby ve Vegas a holka se zálibou v syrovém hovězím bourají zámořská kina, a teď jak jdu ze sálu jim vlastně i docela fandím. Ten její pop mě v rádiích nedojímá a její dosavadní nejlepší vystoupení byla parodie na ni od Die Antwoord, ale tady ve spojení s rockerem na pokraji sebezničení, a příbehem o ušmudlané popelce co najde svého depresivního prince, to funguje velice dobře. Hlavně tedy v přízemnější první půli, pak už nasadí vyloženě "Lady Gaga mód" a to už začíná být trochu nuda. Tak jako v postupně se proměňující hudební složce tu i v podání příběhu sterilní povrchnost popu získává trochu navrch nad niternou syrovostí - po velmi kvalitním rozjezdu se tak filmu trochu tupí hrany právě tam kde by měl být nejostřejší, což je docela škoda. Oscar za režii to tedy nebude. Ale ten za nejlepší filmovou píseň je jistý, první výstup na pódium je výborná scéna. A za herecké výstupy minimálně nominace tak padnou - je to samozřejmě průhledná volba, ale ona ta holka prostě vůbec nehraje špatně a Bradley Cooper bez nadsázky jede vrchol své kariéry. 8/10 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vyzrálá filmařina. Bradley Cooper s naprostým přehledem zvládá prodávat jak velké koncertní scény, tak i ty malé komorní, ve kterých si dva lidé povídají. Sám odvádí dost možná nejlepší herecký výkon své kariéry a Lady Gaga si všechny ty ceny, které pobere, rozhodně zaslouží. I songy dovedou dojmout nebo strhnout a strašně dobře se na to kouká. Jediná výraznější výtka tak může mířit k jisté předvídatelnosti a schematičnosti, na druhou stranu zrovna v tomhle případě by nebylo vůči filmu fér mu to vytýkat. Přesně tohle sliboval a to i dodal. Ve vysoce nadstandardním provedení. Poctivý, fungující a skvěle natočený a zahraný doják. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (49)

  • Závěrečná skladba „I'll Never Love Again“ je na soundtracku ve dvou verzích. (ČSFD)
  • Většina scén z baru, ve kterém Ally (Lady Gaga) zpívá, byla improvizovana. (Royaldell)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama