Reklama

Reklama

Don't Move

(festivalový název)
  • Velká Británie Don't Move
Krátkometrážní / Horor
Velká Británie, 2013, 14 min

Šest přátel, tabulka Ouija, osvobozený démon a jeho hra na to „Kdo se pohne jako poslední, přežije!“ Tak právě tohle uvidíte v zatím nejnovějším krátkometrážním snímku studia Bloody Cuts. (SOLOM.)

Recenze (27)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Super ... Tahle "temná věc" bývá často obsahem halucinací schizofreniků ... Popisována jako "smrt" nebo "živé čisté zlo" .. Viděl jsem ji hodně na kresbách těch šikovnějších pacientů a četl o ní ve stovkách kazuistik (chorobopisech) ... Zajímavý tohle, asi s ní měl někdo z tvůrců taky co do činění ... nebo jen náhoda (která prý ale neexistuje ..). Obsah podvědomí každýho znás, dle C. G. Junga typický archetyp ... Osobně jsem ji jednou viděl pod vlivem LSD ... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hra so špiritistickou tabuľkou nedopadne najlepšie. V dome sa prebudí zlo, ktoré roztrhá každého, kto sa čo i len pohne! Wau - 90%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Teda neviem ako iný, ale ja som sa rozhodne bál... A k tomu príjemná dávka gore! Mimochodom Flipnic vskutku zaujímavý komentár. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle to je docela výživnej kraťas. Odevšeho trochu. Dobrá kamera, zvuková kulisa, nechybí napětí, krev a povedený gore. A jelikož je to zábavná, hororová, 14 minutová jednohubka dávám plnej počet. A to i díky perfektně znázorněnýmu zlu + Třešničkou na dortu je samotný zakončení snímku. Spokojenost ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nehýbat se! Sic je vám život milý. Osvobodit démona za pomocí tabulky se nevyplatilo šesti přátelům. A nyní s hrůzou v očích čekají co s nimi démon udělá. Bude to krátký proces. Jsme přece v krátkém filmu.Vzdor velmi dobré vizuální i výtvarné stránce byl do filmu vpuštěn démon Zmatek. Situace perfektně naaranžovaná, umělá krev prýštila, dalo se u toho i leknout (při troše dobré vůle), ale jako celek mně to přišlo strnulé, trošku zdlouhavé a zkrátka zmatené. Chtělo to do příběhu, který krátký prostor vyplnil hlavně diváckým čekáním co z toho vzejde, vnést o něco víc dynamiky. Samozřejmě když vyvoláte démona, tak si s ním asi přátelsky nepokecáte, ale ono vesměs vše, co je ve filmu k vidění plní svůj účel jak má. Překvapení to do jisté míry na poli krátkometrážních snímků je, ale právě krátký prostor je dost ošemetný. Režisér Anthony Melton a spol klidně mohli do toho šlápnout dvojnásob, krvavěji, drastičtěji a třeba bych tu zmatenost i přehlédnul. Mé hodnocení: 60% ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Krátký film plný samoúčelného násilí a brutálních smrtí. Přesně to co jsem chtěl, jsem taky dostal. Vzhled démona nemá chybu, i když je celkem netradiční. Určitě všem doporučuji. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ententýky dva špalíky, čert vyletěl z tabulky, bez klobouku bos, utrhl jim nos, byla švanda veliká, kdo krví to zacvaká... Bloody Cuts zase potěšilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobné mysteriózní kousky a zvláště ty, ve kterých řádí pěkně nasraný démon, kterého vysvobodí bandička vygumovaných teenagerů jen proto, že si z nudy chtějí s někým pokecat. Jenže i tyto démonické bytosti si rády hrají a hlavně tehdy, když u toho můžou někoho sejmout. Krev stříkala, mrtvoly se kupily a přesně tak to mám rád. Když k tomu navíc přidám i skvěle vystupňovanou atmosféru a napětí nemůžu si pomoci, ale musím dát nadprůměrné hodnocení. Zvláště za samotnou démonickou stvůru – ta se povedla.70% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po celkem zmateném začátku, kdy nás tvůrci místo úvodu šoupnou rovnou doprostřed děje, se film vyvíjel vlastně celkem slušně. Zajímavý nápad, kdy se lidi nesmí hýbat, aby si jich démon nevšiml, hezká maska monstra, pěkné gore a barevný vizuál. S tímhle nápadem by se dal udělat i celovečerák. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak sa povie ,,krátkometrážny film,, ešte to neznamená, že sa nemôžme dočkať hutnej porcie splatter gore a strašidelných príšeriek, v tomto prípade ,,badass,, démona. A záver, pecka! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bubák se syndromem Tyranosaura Rexe a děj, který nemá ani snahu přijít s něčím zajímavým nebo překvapivým.... Aspoň, že samotný démon byl vizuálně povedený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdo se pohne, nepřežije. Trikově musím říct WOW!, protože třeba ten poslední trik je naprosto dokonalý, reálný, uvěřitelný a neskutečně deprimující. Film má příběh, má tíživou atmosféru. Tohle je rozhodně krátký horor, který mi sedl a který se mi zamlouvá i svým provedením. Kéž by takoví filmaři vždycky měli k dispozici dost peněz a také zručnosti. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Démon vypadal opravdu pěkně když se teda rozhodl zhmotnit a vraždil docela dobře. Hlavně ta poslední se mu povedla to jsem ho v duchu uznale poplácal po rameni. Do děje mě to ale nevtáhlo a bylo mi upřímně fuk kdo a nebo jestli vůbec někdo přežije. Každopádně Marc mě pobavil s tím telefonem to zabil. Doslova. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Normální klekánice to byla. Reakce na uživatele Flipnic. Já ji teda nikdy neviděl ale jednou jsem ji nejspíš slyšel. Nebylo to ovšem vyvoláno žádnou umělou látkou nýbrž nefalšovanou únavou. Během spánku se dostavily sluchové halucinace. V podstatě šlo o zvuk šoupaní nohou, šoupání které se ke mě přibližovalo a neustále sílilo na intenzitě. Já jsem byl někde na pomezí bdění a spánku, paralýza se promítla až do konečného probuzení, kdy jsem pouze otevřel oči a pár minut čuměl do zdi. SPOIL: většinou chlastám do mrtva, takže vím jaké to je přijít o všechnu srandu. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Možná neumím dost dobře anglicky odezírat ze rtů, ale moc nechápu, proč ten bubák vlastně v jednu chvíli puknul... No nic. I přesto to byl slušný atmosferický horůrek s perfektním efektem toho démona - byl k nakousnutí! Skoro bych se ho i lekla! :) 80% ()

Reklama

Reklama