Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiřina Štěpničková byla hvězdou českého filmu a divadelní scény. Měla několik slavných rolí, na které dodnes její diváci vzpomínají. Oceňují také to, že nikdy neúčinkovala v žádném německém filmu. Jsou momenty, které jsou pro české umění spojovány s otázkou svědomí. Mezi ně patří i hromadné odsouzení, kterého se jí dostalo od jejích hereckých kolegů, když se pokusila emigrovat do zahraničí. Vězení, pronásledování režimem, zborcené soukromí, komplikovaný vztah mezi ní i jejím synem, promarněné příležitosti. V dokumentu Jana Nováka o ní hovoří: Jiří Štěpnička, Vlasta Chramostová, Eva Soukupová, Růžena Sloupová, Zita Kabátová, Eva Klepáčová, Radoval Lukavský, Jan Samec a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záměrně přefabulovaný dokument, který nejenže neobjevuje nic nového, ale sám anorganicky vytváří půdu pro vznik možných i nemožných lží, nesmyslů a bulvárních dezinformací. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěla jsem se dozvědět víc o životě Jiřiny Štěpničkové, jaká vlastně ve skutečnosti byla. Adina Mandlová o ní ve své knize Dneska už se tomu směji říká, že v německých filmech za okupace neúčinkovala jen proto, že ji Němci nechtěli. Nehodila se jim svým slovanským zjevem. Sama Štěpničková prý se na německých zkouškách snažila převelice. Ale o mrtvých jen dobře. Tento dokument se mi zkrátka nelíbil, možná byli špatně zvolení účinkující. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama