Reklama

Reklama

Mississippi - ol' man river

  • Česko Velebná Mississippi (více)
Rakousko, 2007, 2x50 min (Alternativní 90 min)

Hrají:

Otto Clemens (vypravěč), Peter Matic (vypravěč), Bernard Freyd (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Putování po legendární řece napříč Spojenými státy za historií i současností.  Autoři dvoudílného dokumentu rakouské televize ORF se vydali na dlouhou cestu po největší řece Spojených států - Mississippi. Začátek jejich putování (Mississippi - Die grosse Barriere) vedl po stopách španělského konkvistadora Hernanda de Soto, který v roce 1541 vyrazil z Floridy za zlatem a otroky. Jeho cesta příliš úspěšná nebyla: zanedlouho se mu postavil do cesty mohutný veletok, který nedokázal překonat. O 150 let později se po toku řeky vydali Francouzi, kteří ji jako první podrobněji prozkoumali. Vydejte se po jejich stopách...

Druhá část rakouského dokumentu (Mississippi - Die zwei Flüsse) o největší řece Spojených států zkoumá povodí dvou řek, tvořících tuto pověstnou vodní cestu americké země - Missouri a Mississippi. Připomíná historii života na jejich březích i proměny, které řece přinesl čas. Přes neblahé vlivy měst a jejich průmyslu v sobě obě řeky na mnoha místech nadále chovají velké bohatství přírodních i kulturních pokladů. A mohutná Mississippi je dodnes tím, čím bývala - životodárnou tepnou americké historie, kultury a přírody. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Podivná motanice historického a přírodovědného dokumentu a ještě podivnější skoky časem. Něco Rakušanům chybělo, peníze to ale nebyly. 50%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama