Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jedna*... za Tennanta, hlavně za to, že jim nezdrhl uprostřed natáčení.. asi ho přivázali řetězem či kdovíco.. Nebo měl chvilku sebetrýzně a tohle byla nejekonomičtější varianta, a sice že za to dostane ještě peníze. Celý příběh se veze tak, že si říkáte- ale jo, to už dokoukám, nicméně ten konec, ten konec.. chtělo se mi volat- vraťte mi vstupné, ale.. nebudu hulákat na prázdný obývák, že jo.. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Film odzrkadľuje dobu a Fright Night je toho príkladom. Kým v osemdesiatych rokoch robila prím atmosféra a tie filmy skrátka fungovali viac alebo menej, Fright Night nemal problém sa zaradiť ku klasikám tej doby. Ja som ho videl len pár rokov dozadu a bol som s ním veľmi spokojný hlavne vďaka nárezovému finále a podareným maskám. Nezabudnem na to ako ma vždy zaujal obrázok rozďavenej papuľky upírky v TV programe. Už len kvôli tomu som to chcel vidieť ale nejako som ho vždy prepásol. Fright Night 2011 je napriek výbornému obsadeniu tuctovým produktom bez atmosféry, bez zaujímavých charakterov kde vtípky sú príliš vlažné a strašidelné momenty to v podstate nemá žiadne a už vôbec nefunguje „obávaný” upír Colina Farrella ani až za ušami posraný lovec upírov Davida Tennanta. Finále je slabé a skvelé masky nahradily nepodarené triky. Najviac mi naháňa strach výsledné hodnotenie ktoré sa blíži klasike viac ako by sa patrilo, na imdb je to skoro zhodné. Skrátka to asi nebude sedieť tým, ktorý vyrastali na osemdesiatkových hororoch. To porušovanie (resp. obchádzanie) klasických pravidiel vzbudilo tiež skôr nedôvoru ako by som to považoval za dobrý nápad: vstup do bazéna - no dobre nie je to tečúca voda, pozvanie do príbytku iným upírom - o tom by sa dalo polemizovať, kríže mu vôbec nevadia. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi to evokovalo porouchaný hovnocuc. Někdo prostě vysál žumpu z osmdesátých let, a když odjížděl, posralo se mu čerpadlo a celý smrdutý obsah bez skrupulí vychrstl na náročně pěstěný trávník letošního roku. No jo, no, homoupíři jsou holt zrovna v kurzu, a ač ta grafomanská kráva paní Majerová píče své Harlekýny jako o život, asi to prostě pro ukojení všech těch nezletilých gayů a pubescentních kikin nestačí. Škoda, že ještě nikdo nevynalezl Viagru na scénaristickou impotenci! Jediným zanedbatelným pozitivem je, že Kolín toho savce aspoň hraje, vnesl do postavy trochu machistického charmu kolonádního obšousta a na rozdíl od Patyzóna jej možná zatouží přeblafnout, pardon, chtěl jsem říct vysát, i pár heterosexuálních jinochů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Horor a komedie pro mě bylo nejlepší spojení ve chvíli, kdy jsem viděl Soumrak mrtvých. Perfektní herci, fantastická muzika a geniální zpracování. Noc hrůzy má něco do sebe. Colin Farrell není vůbec špatnej, ale chybí mi tam nějakej drzejší humor, díky kterému by u mě film dokázal naplno zabodovat. Takhle je to sice zajímavý film, nicméně průměr. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Já mám upírské filmy hrozně rád, takže když jsem v telce náhodou narazil na tenhle, neváhal jsem. Neznám původní film z r. 1985, takže nedokážu posoudit, jak se tenhle film povedl coby remake, ale osobně se mi jednoduše líbil. Spousta fórů je skvělých, děj správně odsejpá a graduje (obzvláště v momentě, kdy upír Jerry vstoupí do otevřené ofenzivy, film najede na plné obrátky). Herci jsou výborní a v kombinaci s pěknými trikovými scénami film spolehlivě zafunguje jako správná oddychovka. Hned jsem dostal chuť pustit si originál. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Chris Sarandon, ktorý stvárnil upíra Jerryho v pôvodom filme Hrôzostrašná noc (1985), si v remaku zahral jednu z jeho obetí. (SarumanKo)
  • Ve scéně ve sklepě, kdy Jerry (Colin Farrell) mluví k Charliemu (Anton Yelchin) a Vincentovi (David Tennant), Jerry obchází sloup světla, aby jej sluneční svit nezranil. Jakmile však sloup obejde, je možné si všimnut, že Jerryho pravá ruka vrhá stín. (Illuminare)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama