Reklama

Reklama

VOD (1)

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 382)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč? Vysvětlete mi, proč má někdo tohle za potřebí? Proč se musí herci v takovém filmu angažovat, proč se do něj musí vůbec investovat peníze a proč na něj lidé musí chodit do kina? Proč tenhle film tady má tolik hodnotících? Mnoho otázek na jeden film, který jsem vidět v žádném případě nechtěl. Pak se ale naskytla příležitost a mně to stejně nedalo. Musím říct, že na dnešní poměry je to slušně odvedená práce. Absolutně pohřbívá původní film, ale na dnešní poměry a dnešní digitálno je to vlastně standard. Celé je to trošku jednoduší než původní film s Arnoldem, ale to asi proto, aby dnešní nenáročný divák vše pochopil. Jak ale říkám. Tímhle filmem je absolutně pohřbená myšlenka původního filmu, která jako poslední velký film nenabídla digitální, ale ručně připravené triky, a která v sobě měla nejenom myšlenku, ale hlavně koule natočit něco nového a jedinečného. Tady si akorát autoři nahonili trika, vše udělali naprosto standardním způsobem. Možná něco zkasírovali, ale u mě bude na tenhle film navždy zapomenuto. Na co ale zapomenuto nebude, tak především na fakt, že Hollywood se v 21. století bojí točit originální filmy a radši investuje zbytečně velké množství peněz do značky, která se jim teoreticky vrátí, protože mladého příznivce, který dvacet let starý originál nezná, vždycky někde najdou. Humus velebnosti. Tři hvězdy z objektivního náhledu na věc, že tenhle film je slušně odvedená práce. Ale jinak... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Téměř doslovný přepis Verhoevenova Total Recall, v němž jsou všechny případné změny ve scénáři vlastně tím nejhorším z filmu. Dále tu máme vizuální krádež Spielbergova Minority Report, roboty z Já, robot. Hlavní postava se ke své škodě snaží projít podobným vývojem jako Jason Bourne (jeho osobnost byla vymazána, ale když to potřebuje, bojové instinkty se ozvou) a to je jen počátek logických děr. Zatímco u Verhoevena logické prohřešky patřily k věci, Schwarzeneggerova postava měla jen základní (skoro až „videoherní“) motivaci a děj se zkrátka přizpůsoboval faktoru zábavy, Wiseman to celé bere až příliš vážně, ale nemůže se opřít o kvalitní scénář ani herce. Naštěstí to má dobré triky, více než slušnou akci a scénu s pianem, která by se skvěle vyjímala v docela jiném filmu. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kurt Wimmer, Mark Bomback / Story by Ronald Shusett, Dan O'Bannon, Jon Povill / Based on "We Can Remember it for you Wholesale" by Philip K. Dick | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Neal H. Moritz, Toby Jaffe | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Original Film | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 71,688,000 $ (k 16.8.2012) || Vizuálne úchvatný remake, dejovo už menej. Najviac prekvapia lacne / nedoladene vyzerajúce výbuchy na konci filmu, čo je dosť nepochopiteľné vzhľadom na to, že inak je celý film poctivo vyšperkovaný hi-end kulisami a rekvizitami. Bill Nighy sa objavý možno na minútu a pól, čo je dôsledkom neprehĺbených dejových štruktúr. Za takýto čas postavu nevykreslí žiaden herec, alebo naopak daná rola nemá obsah. Škoda, pretože herci mi prišli trafený do svojích tipov, akurát sa museli hrať na namáhajúcich sa udychčaných chudákov cez pólku metráže, lebo nič iné im nebolo pridelené. Veľa akcie, málo filozofie. Krádež nekrádež, pekných nápadov tam bolo dosť, nehľade na fyziku, samozrejme. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal původní verzi s Arnoldem z roku 1990, tak asi budu hodnotit líp, ale tohle považuju za úplně zbytečnej remake (nebo spíš vykrádačku). Je to takovej mišmaš starýho Total recallu, Blade runnera, Matrixu a možná ještě něčeho, ale dohromady to moc nefunguje. Místo "inteligentního" sci-fi zůstal jenom hloupej akční film jak od Rolanda Emmericha. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nazdar bejku, kam deš takhle večer? A co takovej výraz? - Ále, du z kina domu. - Aha, a na čems byl? Něco českýho? - Né vůbec, novej Total Rektal. - Počkej, to scífko se Šváňou? Dyť ten je starej jak já! - Né, tohle je nová verze, víš? - Aha, a dobrý? - Vůbec. Vizuál sice hezkej a ty dvě čundy taky, no ale když tam furt něco bouchalo a střílelo se, tak mně to bylo docela šumák. - Takže trapný jo? - Hmmm... - Hele, a nechceš zajít na pivko? To ti zvedne náladu! - Né dneska už ne, pudu domu, dám si špeka a mrknu na ňáký porno, to mě taky zvedne. - Hehe, to je fakt! Tak jo draku, měj se a o víkendu se u tebe stavim jo? - Dobrá, mrknem na ten novej kinorip Promethea. To by mohlo bejt už super. - Oká, tak čus. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Přestože je Kate Beckinsale (Lori Quaid) akční profesionálka, toto natáčení mělo pro ni jeden háček. Situaci okomentovala slovy: „Když nadešla hodina pravdy, říkala jsem si: Panebože, já mám zlomit nos Jessice Biel (Melina)? Doposud jsem zápasila jen s kaskadéry a vlkodlaky." (Sufferer)
  • Jessica Biel (Melina) prezradila, že pri nakrúcaní ju inšpiroval herecký kolega Colin Farrell (Douglas Quaid). „Colin je jedným z dôvodov, prečo to bol taký skvelý zážitok. Je inšpirujúce sledovať ho," povedala a ďalej dodala: „Neustále sa snaží urobiť niečo inak, prekvapoval mňa, prekvapoval seba a stále posúval svoje hranice." (Sufferer)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama