Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 385)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si v telke pozrel film "Total Recall" z roku 1990, kde hlavnú úlohu stvárnil Arnold Schwarzenegger. Videl som to už asi desať krát. Je to sci-fi do ktorého sa už poriadne zakusol zub času. Preto som bol zvedavý na to ako je na tom "Total Recall" z roku 2012. Zohnal som si ho a keď som mal volnú chvíľu tak som si ho pustil. Bol som celkom spokojný. Pôvodný film je prestarnutá, ale kultová nostalgia, no a táto nová verzia je nablískaný progresívny popcornový remake. *** ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pohodový film. Žádná zbytečná hloupost bez hlavy a paty, ale film, při kterém se člověk nenudí a neustále má kam upírat svůj zrak. Ať jsou to zadeček Kate Beckinsale, tělo Kate Beckinsale, tvář Kate Be... dobře, tak ještě tam je zajímavá vize budoucnosti, která chudáka PK Dicka viděla leda z letadla, ale proč ne. Odvážné nápady nejsou tolik přehnané a směšné, jak by vypadaly na papíře a určité fyzikální zákony se tu občas i dodržují. Prostředí má co nabídnout, i když neustálý déšť na jedné straně (Blade Runner styl i multikulturní prostředí) reflektuje s čistotou byznys třídy nejen v londýnských ulicích, ale i nad nimi (čistota Minority reportu). Je však na místě vyčítat remaku filmu jakoukoliv inspiraci podobně kultovními scifi filmy historie, jako je sám původní Total Recall? Nemyslím si, inspirace je tu cítit a není nijak bezhlavá. Krom toho, Len Wiseman umí natočit perfektní a efektní akční scény a jeho práce s velkými záběry a záběry se společnými trikovými i hranými sekvencemi mě často pohltila do děje bez zaváhání. Vynechte slovo remake, koukněte se na to očima diváka, který se chce zabavit a vidět zajímavý svět. Ty slabší 4* jsou zasloužené a Arnie jistě odpustí...A mimochodem, je na co koukat, je tam totiž Kate Beckinsale (a já ji chci domů). PS: fascinovalo mě, že Colin Farrel snad běhal mezi kapkami deště, ten kluk byl mokrej, ale nemoknul:D PPS: "Vítejte" česky v Kolonii, to potěší PPPS: Recall nebo Rekall sakra? PPPPS: režisérská verze;) ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Wiseman nabízí parádní řemeslo (takže už se nemůžu dočkat až mu přiklepnou něco opravdu zajímavého), ze svojí ženy na plátně vyrábí terminátorku, která v podstatě zastíní jak Farrella, tak nevýraznou Jessicu Biel, ale absolutní prim naštěstí hraje výprava... ten rozpočet se bude jen těžko vybírat zpátky, ale máme díky němu dost vizuálních nápadů a hračiček, aby to udrželo naši pozornost od veleprůměrného scénáře. Kurt Wimmer naštěstí víc opisoval z originálu, takže jeho prokletá fantazie překáží jen občas. Total Recall je typickým hloupým blockbusterem, oproti Verhoevenově verzi mu chybí nadsázka, ironie a čvachtavé organické efekty. Na druhou stranu se jen těžko můžete trefovat do jeho akčních scén, technického zpracování a hereckých výkonů. Nic z toho neurazí a Wiseman hrne svojí káru napříč dvouhodinovou stopáží tak urputně, že mu stejně podlehnete. Zbytečných, ale přesto příjemných a opakovatelných sedm z deseti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Total Recall z roku 2012 je takřka unikátní double: vizuálně dokonalý - dokonalý shit. Vykrádající tuhle to a tu zase tohle, a občas laškovně pomrkávající na fanoušky původního Total Recallu (což jsem), kteří by ale panu Wisemanovi nejradši dali pěstí (což chci) - a co je nejdůležitější, nad jejíž nelogickou demencí se můžete začít nevěřícně smát už asi v osmé sekundě filmu a vydržíte s tím až do konce:) Svým způsobem je dobré, že manželka pána režiséra je stále sexy a její terminátorská hrdinka dává téměř nepřerušované naháněčce správné grády - ale tomuhle bezkrevnému debiláriu zatraceně chybí charismatický antihrdina jako byl Michael Ironside. BTW pochopil někdo, proč tam (v té delší verzi) vůbec byl Ethan Hawke??? Není důvod rozebírat koncepční dějové nelogičnosti nebo jednotlivé "zádrhele" - to ostatně výborně zvládl František Fuka - tenhle film je prostě i přes architektonickou nápaditost, naplno využitou pro účely 3D, trestuhodným zmrháním potenciálu, a to i když nebudeme porovnávat podvratný (ve své době taktéž řemeslně dokonalý) krvavý originál s touhle nafintěnou srágorou. Tvůrci mají opravdu velkou kliku, že si dali po řemeslné stránce tak záležet - jinak by to totiž nebyla ani ta šedesátka. Takže abych to na závěr trošku odlehčil - Len Wiseman, vieš zarobiť peniaze, a máš takú peknú bábiku - a za to ťa uznávam, a za to ťa rešpektujem; ale toto si zabil:) Myšleno česky "zabil", ne Rytmus-Marešovsky "zabil" = "cool". Vysvětlivka doplněna s ohledem na pravděpodobnou cílovou skupinu tohoto filmu... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zatímco se australští máčové, paka a nefachčenka řítí liftem durch jádro naší těžce zkoušené planety, brumlám si své veselé ,,cotokurvazasejezapíčárnu" a patlám tento koment. A v okamžiku, kdy se stav beztíže v samotném epicentru země, zevrubně zachycený netvůrčím kolektivem, promění během pikosekundy v tíži absolutní, mám jasno. Nejen, že ti zhovadilci pojebali krásnou předlohu, pyšnící se klasickými, ostře řezanými rysy, ale rozhodli se nacákat do xichtu i madame Fyzice. Kladné stránky díla: Beckinsale je ultimátní mrdna! I Bílová v její záři tmavne. Méně zdařilé aspekty: zbytek ansámblu je k pláči. Nesourodé figurky se potloukají nelogickým světem, blábolí si své repliky a pookřejí pouze tehdy, kdy jejich ukoptěná ústa opouští otrocky přepsaná hláška z původního totálu (či knihy). Což jsou zároveň chvilky, které mě nejvíce bolí. Pokud někdo starší film neviděl, nechť na tom klidně nechá bulvy spočinout. Spatří zbastlené, jednoduché béčko se snesitelnými akčními pasážemi. Pro zbyvší, a jak doufám, naprostou většinu - serte na to jako Dežo na antikoncepci! ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama