Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (1 382)

tron 

všechny recenze uživatele

Dávam 2*, ale mnohé veci sa mi páčili: Colin Farrell, niektoré vizuálne vychytávky a dokonca aj kvázi drzý nápad, že sa dej neodohráva na Marse (!). Filmári originál od Paula Verhoevena samozrejme evidentne dobre poznajú a párkrát naň úsmevne poukážu (maskovanie na letisku). Ale inak si idú svojou vlastnou cestou, čo je poznať hlavne na tom, že Mars vymenili za "Euroameriku" a "Nový Šanghaj". To je super univerzum (vizionárske?). Bohužiaľ, film je strašne dlhý, miestami dosť nezaujímavý, ústredný zlosyn biedny, nie je to až také absurdné, ako Verhoevenova verzia (isté porealističnenie je skvelé, ale toto je asi priveľa)a Beckinsale s Jessicou Biel sú fajn kočky, ale nejak to nestačí. Diváci na to mali podobný názor, takže snímka s rozpočtom 128 ich na celom svete nezarobila ani 2OO. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Téměř doslovný přepis Verhoevenova Total Recall, v němž jsou všechny případné změny ve scénáři vlastně tím nejhorším z filmu. Dále tu máme vizuální krádež Spielbergova Minority Report, roboty z Já, robot. Hlavní postava se ke své škodě snaží projít podobným vývojem jako Jason Bourne (jeho osobnost byla vymazána, ale když to potřebuje, bojové instinkty se ozvou) a to je jen počátek logických děr. Zatímco u Verhoevena logické prohřešky patřily k věci, Schwarzeneggerova postava měla jen základní (skoro až „videoherní“) motivaci a děj se zkrátka přizpůsoboval faktoru zábavy, Wiseman to celé bere až příliš vážně, ale nemůže se opřít o kvalitní scénář ani herce. Naštěstí to má dobré triky, více než slušnou akci a scénu s pianem, která by se skvěle vyjímala v docela jiném filmu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem novou verzi Dickovy povídky, dostal jsem nesnesitelně nudnou coververzi jednoho skvělého filmu. Pominu-li povedené vizuální efekty a nápad s oprášením "starého dobrého" vysídlování nepohodlných obyvatel Velké Británie do Austrálie, nezaujalo mě v novém Total Recallu vůbec nic. Nejapný příběh plný pitomostí a klišé, který se nezmůže na nic nápaditějšího než na citace z originálu, se Verhoevenově krvavé sci-fi anekdotě nemůže rovnat ani v nejmenším. Colin Farrel je trapný, Bill Nighy nevyužitý, ženské postavy zbytečné. Stejně jako celý tenhle snímek. Zafungovalo snad jediné - při jeho sledování jsem dostal chuť podívat se znovu na všechny ty mnohem lepší filmy, které vykradl. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu jenom taková maličká věc... ehm, jak se tomu říká... pochází to z Nizozemska, nezastaví se před jakoukoliv nekompromisností, cynismem, nadsázkou, černočerným humorem, dělá si prdel z Holywoodu a ustálených tradic a postupů... A má rudou planetu.. Verh... Verhoeven. Ano, to je ono. Vizuálně pecka, využívá to každý dostupný chechták v okolí, ale příběhově sterilnější než nemocniční náčiní. A ani postavy na tom nejsou o nic lépe. Průměr díky krásné terminátorce Kate, spolehlivému Colinovi, akci a tomu vizuálu teda. Potenciál být něčím lepším to ale mělo a hlavně v úvodu to na mě kouká ze všech stran. Škoda. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když potkáte opravdu, ale opravdu luxusní roštěnku, rozbalíte na ni veškerý svůj charm, navalíte ji do hlavy všechny osvědčené klíny, rychle za sebou do ní nahážete ty dvě povinné večeře, konečně přijde ona noc s velkým P, kdy ji za mihotavého svitu svíček podbarveném decentně nevtíravými, toužebnými tóny masterpissu Eltona Johna "Can you feel my dick tonight" něžně položíte na postel posypanou plátky růží, po předlouhém vášnivém polibku ji přes dokonale tvarované trojky sjedete rukou na opálené, léty pilates perfektně zpevněné břicho, za jejího táhlého, všeslibujícího vzdechu pokračujete níž až pod džíny a ......... nahmatáte čuráka? Ne? Pak určitě zkuste tohle nové Totální vzpomínání na časy, kdy ještě scénáristé neměli v hlavách nasráno a režiséři uměli točit akční sci-fi, u kterých se vám zhnuseně hlavou nehonily kraviny o nějakých odporných transkách. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Vo filme sa objaví banka nazvaná "First Bank of New Asia". Nová Ázia bol pôvodne zamýšľaný názov pre Kolóniu. (m.a.t.o.)
  • Colin Farrell (Douglas Quaid) strávil jednu noc medzi kulisami, pretože podľa jeho vlastných slov chcel vedieť, "aké by to bolo prebudiť sa v budúcnosti." (m.a.t.o.)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama