Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 385)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je smutné vidět, že tak pěkně vypadající akční film je remake s debilním scénářem. Vždyť to kurva chvílema nedává smysl a občas je to až směšný. Verze s Arnoldem měla šťávu, koule a logickou návaznost, která dávala smysl. Toto je sexy vypadající sci-fi, s dobrými herci, ale s přibývající stopáží to zoufale nudí. Já chci nekorektní živelnost, mutanty, vybuchující hlavy a Kuata. Když tam je Cohaagen, kde je kurva Kuato?! Fakt hyperzbytečnost, ze které vám i přes talent Lena Wisemana bude blivno. 5/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nazdar bejku, kam deš takhle večer? A co takovej výraz? - Ále, du z kina domu. - Aha, a na čems byl? Něco českýho? - Né vůbec, novej Total Rektal. - Počkej, to scífko se Šváňou? Dyť ten je starej jak já! - Né, tohle je nová verze, víš? - Aha, a dobrý? - Vůbec. Vizuál sice hezkej a ty dvě čundy taky, no ale když tam furt něco bouchalo a střílelo se, tak mně to bylo docela šumák. - Takže trapný jo? - Hmmm... - Hele, a nechceš zajít na pivko? To ti zvedne náladu! - Né dneska už ne, pudu domu, dám si špeka a mrknu na ňáký porno, to mě taky zvedne. - Hehe, to je fakt! Tak jo draku, měj se a o víkendu se u tebe stavim jo? - Dobrá, mrknem na ten novej kinorip Promethea. To by mohlo bejt už super. - Oká, tak čus. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zapomněl jsem na Wimmerovo jméno v kolonce scénárista a šel jsem do toho bez vyšších ambicí, ale taky bez obav. A tak dokud Wiseman vzpomíná na dětství strávené u herních arkád, jde to celkem v pohodě, i když Colin si to moc nedává a Jessica už tuplem ne. Všechno táhne krouživá kamera Paula Camerona a nepřiznanou roli terminátorky užívající si Kate Beckinsale. Pod kytky se to ale sune s každým dalším vysloveným dialogem, které prostě nevypustíte z huby, ani kdyby vám v Recallu narvali do palice půl kila koksu, takže jsem se chvílemi přistihnul, že se usmívám, ač to zrovna tvůrci neměli v plánu. Za stopětadvacet mega docela slušná jízda, blbé je, že měla trvat aspoň o půl hodiny méně. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obstojný remake, upravený pro dnešní uspěchanou dobu. Řemeslně perfektní, Wiseman na diváka pere akci za akcí a záběry na svou manželku (Kate Beckinsale) opečovává tak, že je radost jen se dívat. Taky je to hotová terminátor, ale s úsměvem, který si zamilujete, když budete vypouštět duši. Colin Farrell nemá chudák moc co hrát, ale statečně se snaží. Poteší i Bryan Cranston. Vizuální stránka filmu je parádní. Kombinuje BLADE RUNNERA, MINORITY REPORT a přidává i trochu STAR WARS. Přehání a může si to dovolit. Vždyť je to fantazie, nebo ne? ;) P.S: Měli jsme na ČSFD promítání tu čest pozdravit s máti část MovieZone.cz - Civala, MrHlada a KarlaR. Celebrity style. :D Pokud já nejsem já, tak kdo sakra jsem? ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kurt Wimmer, Mark Bomback / Story by Ronald Shusett, Dan O'Bannon, Jon Povill / Based on "We Can Remember it for you Wholesale" by Philip K. Dick | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Neal H. Moritz, Toby Jaffe | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Original Film | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 71,688,000 $ (k 16.8.2012) || Vizuálne úchvatný remake, dejovo už menej. Najviac prekvapia lacne / nedoladene vyzerajúce výbuchy na konci filmu, čo je dosť nepochopiteľné vzhľadom na to, že inak je celý film poctivo vyšperkovaný hi-end kulisami a rekvizitami. Bill Nighy sa objavý možno na minútu a pól, čo je dôsledkom neprehĺbených dejových štruktúr. Za takýto čas postavu nevykreslí žiaden herec, alebo naopak daná rola nemá obsah. Škoda, pretože herci mi prišli trafený do svojích tipov, akurát sa museli hrať na namáhajúcich sa udychčaných chudákov cez pólku metráže, lebo nič iné im nebolo pridelené. Veľa akcie, málo filozofie. Krádež nekrádež, pekných nápadov tam bolo dosť, nehľade na fyziku, samozrejme. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Expert na špeciálne efekty Patrick Tatopoulos je najviac hrdý na výtvor zvaný Pád - obrovský výťah, ktorý prechádza naprieč celou zemeguľou. Vyjadril sa, že použil prvky Boeingu 747, takže je divákom povedomý a pôsobí realisticky. (krasomama)
  • V Torontu se natáčelo na těchto místech: Lower Bay Station, Torontská univerzita, pod Gardner Expressway, Pinewood Toronto Studios a Lakeshore Blvd. V Ontariu se natáčelo na místech: Guelph, St. Thomas a na vojenské základně Kanadských ozbrojených sil CFB Borden. Natáčení začalo 30. května 2011. (noelcoward73)
  • Scéna známá z trailerů, ve které hlavní hrdina zmasakruje policejní komanda, je celá v jednom záběru a natáčela se 22krát, než to Colin Farrell (Douglas Quaid) zvládl perfektně. (272827)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama