Reklama

Reklama

VOD (1)

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (679)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu (překvapivě kvalitní a zajímavá) a film kupodivu nezklamal. Takto jsem si to představoval (se znalostí traileru). Jedině na konci Emily Browning nemusela být (drobný SPOILER - v knize vyberou tělo sedmnáctileté dívky - konec drobného SPOILERu) a úplný závěr jsem si představoval maličko jinak. Rozhovory Melanie s Poutnicí vypadaly, jak jsem očekával, útočiště lidí také, hlavní mužští představitelé splnili představy, atd. Film obsahuje "duši" knihy. Samozřejmě je to kráceno a střiháno, zapojení Duše do lidské společnosti zabere reálně v knize mnohem víc času a je zajímavější, akceptuju ale, že to ve filmu lépe nejde. Možná, že kdybych knihu nečetl, psal bych jinak, ale měl jsem ji při sledování filmu před očima a protože se ve filmu od obsahu nijak násilně neodtrhli, hodnotím pozitivně. Maličko méně akční, než co říká trailer: https://www.youtube.com/watch?v=SRKjf8b4f2E ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Že to bola kravina pre násťročné sa tu rozpisovať nebudem. Ja som tú kravinu aj čítala, lebo však bola zadarmo v knižnici. Pozitívne bolo to, že sa to celkom držalo knihy, ostatné stálo za prd ... hrozné herecké výkony (predovšetkým malý Jamie) a výber herečky na konci, t. j. E. Browning som nepochopila ... a zabudla som, miestami výborná muzika. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Naozaj neviem už ako sa mám k tomuto vyjadriť.Aj ja som k tomuto filmu pristupovala s odstupom kvôli nezvládnutým častiam twilightu, a ktoré som hodnotila tak vysoko lebo by som klamala, že sa mi knihy páčili (s časom už ani nie, ale neviem, či je to preto lebo ich všetci odsudzujú, alebo preto že som staršia). Hostiteľ sa dobre pozerá. Je to príjemný príbeh plný lásky k ľudstvu. Niektoré hodnotenia sa mi zdajú nízke iba preto lebo je to podľa knihy od Stephanie Mayer. Keď tomuto filmu dáte odpad!, čo už dáte telenovele? -250%??? Pre mňa to bolo príjemné, malo to pekný soundtrack, dobré herecké obsadenie a celkom fajn nápad. 65% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hostitel je přeslazená sci-fi limonáda ve které však místo kostek ledu plavou modré kontaktní čočky... Ačkoliv se film odehrává v nedaleké budoucnosti, tvůrci si celkem dobře vystačili s jednou pouští, několika bílejma kvádrama a asi 10 pochromovanými sporťáky, pochromovanou motorkou a pochromovanym vrtulníkem. Jo a zapomněl bych ny několik deosprejů a ty zmíněné modré kontaktní čočky... Aby jste film pochopili, musíte mít neustále na paměti, že ti s čočkami jsou emzáci a ti bez čoček jsou lidi. Jinak všichni vypadají stejně. Mladí, štíhlí, atraktivní perspektivní američané, prostě ti obyčejní lidé které můžete kdekoliv ve Státech potkat na ulici. Emzáci chtěj samosebou pochytat všechny lidi a ti se samosebou pochytání brání. Jenže do jednoho lidského těla byla přenesena duše ufouna a začla se vykecávat s duší mrtvého člověka, čímž samosebou vznikl problém. Emzákům se to nelíbí a když už tak chtějí aby duše napráskala kde jsou další lidičkové a lidičkové zase nevěří, že v těle s emzákem může být i původní dušička. No zašmodrchanec jak Brno. A tom je tenhle film. Nebudu spoilerovat, ale nebojte skončí to dobře po americku a nejedno dívčí tělíčko rozechvěné těmi svalovci líbajícími se za dešťů v poušti na konci vzlykne... No mne zaujal začátel, ale zbytek filmu jsem tak nějak prozíval. Být to o 70 minut kratší, mohl to být klidně slušný díl Krajních mezí. Dávám dvě žábronožky solné. Brr kdybych věděl čím krmím rybky v akvárku a že mi to může vlézt do hlavy... od teď už jenom sušené dafnie! * * ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Furt jsem v tom hledal nějakou mormonskou fantazii nebo alegorii ke konspiračním teoriím o plíživý totalitě ze strany současnýho establishmentu, hledal jsem ale asi zbytečně. Je to hlavně vcelku sympatická schizofrenní lovestory (fakt jsem to napsal?), která vtipně využívá toho, že o tělo hlavní hrdinky se perou dvě osobnosti: ta mimozemská i ta původní. A každá osobnost se samozřejmě zamiluje do jinýho klučiny s vizáží členky kapely One Direction. Sráží to nevýrazná plíživá záporačka Diane Kruger, fakt nelogický tajtrdlíkování mnoha postav, zas to má ale fajn akci na dálnici a je to mnohem míň patetický a do sebe zahleděný než Twilight. Tak já nevim. 50% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • V původní knize je mezi Melanie Stryder a Jaredem Howem věkový rozdíl 9 let. Stejný počet let dělí i jejich filmové představitele Saoirse Ronan a Maxe Ironse. (Hromino)
  • Saoirse Ronan (Melanie Stryder) oslávila počas natáčania 18. narodeniny a produkcia jej usporiadala oslavu s hudobníkmi. (Persephone9)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama