Reklama

Reklama

VOD (1)

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (679)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jo Meyer se nezapre, to zas byla kokotina. Zacatek jeste vypada docela slibne, honicky s hledacema, nekde se skrejvajici lidskej odpor a v hlavni roli fajn Ronan. Kdyz se ale zacne vykecavat hlavni hrdinka "sama se sebou", zaclo mi to trochu lezt na nervy. No a tady je prvni problem, on je vicemene o tom uz celej zbytek filmu, vetsinu deje tak par postav sedi na prdeli v jeskyni a mele a mele a mele. Kdyz se navic zacne resit, ze dva borci milujou dve zensky, ktery jsou ale v jednom tele, zaclo mi rapidne klesat iq. Par napadu je sice fajn, Niccol se nezapre, takze to je natoceny docela slusne a nijak vyrazne to nenudi, krome Ronan tu je fajn Hurt, jenze to je vsechno. Pribehove to je proste naprosty dno. Ale porad lepsi nez Stmivani, slabsi 3*. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo souzeno dožít se toho, že lidé prchají před socialismem do Ruska, tak jsem se nevyhnutelně musela dožít i koktejlu Invaze lupičů těl a Stmívání. Hostitel parazitické neDuše paní Mejerové Andrew Niccol se naštěstí nevzdal bez lítého boje a díky němu je výsledkem jenom přiblblost místo meziplanetární katastrofy... ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není sci-fi. Úvod ještě šlape, absence děje ale film umrtví po dvaceti minutách a po zbytek si pár postav nudně povídá mezi sebou v podzemním úkrytu v poušti. Dialogy banální až komicky naivní, napětí či akce téměř nulová (pouze jedna 20 vteřin trvající akční scéna). Technologické aspekty nefungují, protože nejsou v průběhu nijak vysvětlovány. Navíc se tvůrcům nepodařilo vykřesat ze scén napětí, osudovost nebo silnější emoce. Kvůli tomu je výsledek takovým hlupoučkým, povrchním, obsahově prázdným a nevěrohodným vyprávěním, které okolo vás propluje bez šance pozitivně zapůsobit. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne ak sa niekto pustí do témy, na ktorú nemá. Ale najprv to pozitívne - Niccol vie aj s obmedzeným rozpočtom nakrúcať pekné obrázky, melancholická hudba dokáže navodiť príjemnú atmosféru, Saoirse Ronan ťaží z napísanej postavy maximum a potešia aj menšie roly pre Diane Kruger či Emily Browning. To horšie - nevierohodne vystavaný svet so spornými a klišovitými dejovými zákrutami trestuhodne plytvá potenciálom a zo sľubnej zápletky vyťahuje do popredia banálne, no popritom tradične Meyerovsky prepálené, vzťahy. Vlažné prijatie u divákov a kritiky ma vôbec neprekvapuje a nikto ma nepresvedčí, že je kniha údajne oveľa lepšia ako Twilight, čo tvrdili mnohé hlasy ešte pred premiérou. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a dostal přesně to, co jsem čekal. Laciný, televizně papundeklově působící Twajlajt v bledě modrém, ve kterém je lidstvo na pokraji vyhynutí, ale místo invaze a přežití se řeší jestli políbit Karla nebo Frantu. Dvě hodiny čistokrevné nudy, ve které nejenže nefunguje ani napětí, ale kupodivu ani ta romantika (ručička na detektoru chemie se ani nezachvěla), ta romantika o které to jako mělo celé být. Navíc se tu nestane téměř nic opravdu zajímavého, takže nakonec jediné, čím to celé zaujme, je míra nesmyslnosti, se kterou mluví a konají nejen obě části hlavní postavy (těžko tomu můžu říkat hrdinka) v podání překvapivě nevýrazné Saoirse, ale také ostatní postavy, ať už lidské nebo mimozemské. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Místo režiséra se dvakrát změnilo. Původně měl režírovat Andrew Niccol, který sice napsal k filmu scénář, ale rozhodl se věnovat více svému filmu In Time a přenechat pozici režiséra někomu jinému. K filmu tedy nastoupila britská režisérka Susanna White, ale ta také od projektu později odstoupila, takže se Andrew Niccol nakonec vrátil zpět k režii. (Hromino)
  • Jake Abel (Ian O´Shea) absolvoval niekoľko lekcii hry na gitare a keď už malo dôjsť k natočeniu scény, pre ktorú trénoval, Stephenie Meyer skríkla ´Stop!´ a nadobro ju zastavila. Neskôr sa šírili zvesti, že mala byť veľkou súčasťou druhého pokračovania. (Persephone9)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama