Reklama

Reklama

VOD (1)

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Diskuze

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Petaxis

Jop, prý až si bude jistá, že na to všichni zapomněli a nebude si připadat pod tlakem.

(a to "třetí pokračování" Hostitele má být samozřejmě "druhé pokračování" - o tetralogii snad nestojí nikdo. Doufám)

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

kiddo

No tak o tom jsem neslyšla a doufám že tolik kravin ani nenapíše :D Osobně ani nechci pokračování Hostitele, bojím se, že by to druhým dílem mohla dost zkonit... No, třeba ne... O půlnočním slunci říkala, že ho dopíše? 

na příspěvěk reagoval kiddo

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Petaxis

No samozřejmě, že řekla, spolu s třetím pokračováním Hostitele, Půlnočním sluncem, příběhem o cestování v čase, knihou s mořskými vílami a pokračováním Twilightu z perspektivy Leah a Renesmé. Dokud to nebude na pultech, zůstávám skeptik.

na příspěvěk reagoval Petaxis

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

 Moc velké naděje bych si ohledně pokračování nedělala. Takhle Meyerová v rozhovorech zmínila už několik potenciálních projektů a hle, od publikace Hostitele uplynulo skoro pět let a ona nenapsala ani čárku. Plus na její webovce o "definitivním psaní sequelu" není ani slovo, takže nezbývá než dojít k jízlivému závěru, že Meyerová jen dojí věrnost fanoušků ještě usilovněji než G. R. R. Martin. 

na příspěvěk reagoval Petaxis, Evziiik

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

pancakes

pěkný, koukala jsem na to (sice ne na celý, ale přeskákala jsem to), rozhovor se Stephenie byl zajímavej no... tak to jsem zvědavá na tu novou knihu :)

Evziiik

Evziiik (hodnocení, recenze)

Rikky007

Tady se hodnotí zatím jen knížka a trailery. Jak bude vypadat samotný film můžeme jen hádat a doufat, že nezklame očekávání. Alespoň já se toho opravdu bojím, protože knížku hodnotím jako hodně povedenou, čtivou a nápaditou.

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Rikky007

Když by ses podíval/a trošku doprava, došlo by ti, že to nikdo vidět ještě nemohl, tedy aspoň nikdo v čr a sk...

Christiane13

Christiane13 (hodnocení, recenze)

kiddo

Já od toho taky moc nečekám, i když asi z trochu jiných důvodů než ty :) Každopádně uvidíme, když to bude hrozný aspoň nebudu zklamaná a film mě může tak maximálně překvapit, takže si z toho hlavu nedělám :)

Christiane13

Christiane13 (hodnocení, recenze)

Barvoj

Mě ty detaily unikají pořád, i tady jsem se radši koukla do knížky, abych nekecala :) Ale něco mi řikalo, že to tam vážně bylo :D Já v knížkách i po několikátém přečtení nacházim spoustu nových věcí :D

Barvoj

Barvoj (hodnocení, recenze)

Christiane13

Ať se propadnu.. ono to tak fakt bylo! :) tak tenhle detail mi nějak unikl.. to ovšem mění to jak jsem až do teď Jeba viděl:D každopádně díky za opravení.. když jsem to viděl v tom traileru, tak jsem si byl skoro jistej, že to neřekla... jsem zvědavej, kolik takových věcí objevím při druhém čtení:]

na příspěvěk reagoval Christiane13

Christiane13

Christiane13 (hodnocení, recenze)

Barvoj

Chci jen dodat, že když v poušti řekne Wanda "You found us." je to přesně podle knihy. Když ji Jeb najde v poušti, je tak zesláblá a navíc překvapená, že jí tam našel, že si nejspíš nedává pozor a opravdu řekne "Tys nás našel." 

na příspěvěk reagoval Barvoj

Evziiik

Evziiik (hodnocení, recenze)

Barvoj

A co se týče toho "You found us", tak to je tam podle mě jen kvůli urychlení děje a možná i jeho zjednodušení. Přeci jen většina lidí, co na film pujdou, knížku nečetla, takže tam plno věcí musí říct narovinu a jasně, aby všichni byli v obraze. Navíc to tvůrcům filmu ušetří dohadování a spekulace v jeskyni. Už tak bude film dějově hodně nabitej, aspoň si to myslim. Šetřili každou minutu.

Evziiik

Evziiik (hodnocení, recenze)

Barvoj

Co se týče toho strhnutí volantu, tak podle mě jde o vnitřní spor, je jí to vidět na očích. Ten volant nestrhla Wanda, ale Melanie, protože chce najít ostatní.

Barvoj

Barvoj (hodnocení, recenze)

kiddo

Uznávám, že strhnout volant doleva je trochu přímočařejší a na plátně určitě poutavější, než nějaký vnitřní rozhovor a poklidné zaparkování;D tak uvidíme.. v tom traileru bylo dost scén, které jsem nedokázal nikam zařadit, takže ten děj bude podle mě asi dost upravenej.. možná právě nějak "zlogičtěnej";D to uvidíme již brzy... a když to nakonec bude spíš zklamání, tak jsem si jistej, že novej G.I.Joe mě dokáže rozptýlit.. :D

na příspěvěk reagoval Christiane13

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Barvoj

No dočetla, ale ke konci jsem už lezla po stěnách :-) Obecně s tím automatickým zaláskováním mám u Meyerové dost problém. Jinak nějaké systematické zlogičtění děje by bylo fajn, ale tady půjde spíš hádám o to, že potřebují nějak zviditelnit tenhle konkrétní konflikt a z knižního mentálního dohadování cizích pohnutek poutavý biják neuděláš.

na příspěvěk reagoval Barvoj

Barvoj

Barvoj (hodnocení, recenze)

kiddo

opět radši varuju před spoilerama........;) to "no, Melanie je zabouchlá, tak já taky, a proto budu dělat bezdůvodné hovadiny" je jeden ze základních pilířů děje celé knížky, takže pokud ti zrovna tohle vadí, tak se divím, že (pokud) jsi knížku vůbec dočetla do konce...:) S tím "us" se dá souhlasit, taky by mi připadlo logičtější to vybalit rovnou... nicméně v knížce to tak nebylo.. a já jsem docela zvědavej, jestli to nějak ovlivní další děj a nebo jestli tím chtějí jen zdůvodnit, proč pak Jeb bude na Wandu hodnej...

na příspěvěk reagoval kiddo

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Barvoj

Co se té změny "you found us" týče, tak imho díky bohu za ni, protože Wandina motivace v knížce i její zdůvodnění byly tak neskutečně za vlasy přitažené, že měly vést k zaslouženému zastřelení a ukončení příběhu po padesáti stránkách. A pokud vybourání znamená (v knize letmo naznačený) konflikt mezi duší a hostitelem a škrtnutí toho idiotského motivu "no, Melanie je zabouchlá, tak já taky, a proto budu dělat bezdůvodné hovadiny", tak snad začnu psát děkovné dopisy. No ale jelikož autorka sedí na producentské židli, tak si moc nadějí nedělám.

na příspěvěk reagoval Barvoj

Barvoj

Barvoj (hodnocení, recenze)

Evziiik

No není to zase tak dlouho, co do toho intervalu nepatřím.. a když jsem ty knihy četl, tak to bylo ještě míň:) takže spíš než věkem to bude prostě povahou nebo tak... ale to je jedno:P Viděla jsi k Hostiteli 3. trailer? Teď budu trochu spoilovat, tak pokud nechceš nečti/nečtěte dál... Každopádně oproti knížce je v něm tolik věcí jinak, že mě to až překvapilo... když pominu ty přestřelky a bouračky, který do filmů hold asi patří (i když nechápu, proč Wanda nemůže prostě zastavit, ale musí se vybourat..). Ale zaráží mě, že Wanda v poušti řekne "You found us."... 'US'!! Přitom v knížce si přesně na tohle dávala pozor.. aby to neřekla.. nemýlím li se:) Každopádně trochu lituju, že jsem tu knížku nezačal číst o dva týdny později, by mi to akorát vyšlo a po přečtení bych šel do kina, takhle se ten čas do premiéry zdá nekonečněj!! ;D

na příspěvěk reagoval kiddo, Evziiik, Evziiik

Evziiik

Evziiik (hodnocení, recenze)

sallyann

Aspoň je vidět, že každýho bere něco jinýho ;) Mě Hostitel na první přečtení uplně pohltil a teď se snažím to přečíst podruhé do premiéry, abych si připomněla detaily. Ale ve filmech se stejně většina detailů, někdy docela podstatných, vytratí, tak uvidíme.

sallyann

sallyann (hodnocení, recenze)

Evziiik

Já to měla přesně naopak. K sáze jsem se dostala brzo po vydání prvního dílu, což už je několik let zpátky a každý rok si všechny knížky jednou přečtu. Hostitela jsem četla asi 2x a nějak se do toho nemůžu dostat.

na příspěvěk reagoval Evziiik

Evziiik

Evziiik (hodnocení, recenze)

Barvoj

Nevím, kolik ti je, ale Twilight je pro hodně mladé, zhruba 12-17 let. Takže pokud tě nebaví první díly, tak už to ten zbytek asi nezachrání. Já jsem četla Rozbřesk před pár lety, takže jsem tomu byla věkově blíž, když mě to bavilo. Dneska už se mnohem víc přikláním k Hostiteli, je to přeci jen vyspělejší a méně naivní čtení.

na příspěvěk reagoval sallyann, Barvoj

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama