Reklama

Reklama

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (679)

jarous 

všechny recenze uživatele

Zajímavé sci-fi, čekal jsem , trochu něco jiného, ale i tak se mi to líbilo. Nechci rozebírat to. či ono, ale zdánlivě dobří mimozemšťané, jsou překvapeni silou vzpomínek a rebelií některých svých hostitelů.Dvě ženy v jednom těle je zajímavý nápad i když ne originální a sledovat jjich souboj stálo zato.Jen závěr byl už trochu přeslazený, ale to už asi patří k dobrému konci. Hlavně, že jsem se nenudil a ani hudba nebyla špatná. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hostitel je přeslazená sci-fi limonáda ve které však místo kostek ledu plavou modré kontaktní čočky... Ačkoliv se film odehrává v nedaleké budoucnosti, tvůrci si celkem dobře vystačili s jednou pouští, několika bílejma kvádrama a asi 10 pochromovanými sporťáky, pochromovanou motorkou a pochromovanym vrtulníkem. Jo a zapomněl bych ny několik deosprejů a ty zmíněné modré kontaktní čočky... Aby jste film pochopili, musíte mít neustále na paměti, že ti s čočkami jsou emzáci a ti bez čoček jsou lidi. Jinak všichni vypadají stejně. Mladí, štíhlí, atraktivní perspektivní američané, prostě ti obyčejní lidé které můžete kdekoliv ve Státech potkat na ulici. Emzáci chtěj samosebou pochytat všechny lidi a ti se samosebou pochytání brání. Jenže do jednoho lidského těla byla přenesena duše ufouna a začla se vykecávat s duší mrtvého člověka, čímž samosebou vznikl problém. Emzákům se to nelíbí a když už tak chtějí aby duše napráskala kde jsou další lidičkové a lidičkové zase nevěří, že v těle s emzákem může být i původní dušička. No zašmodrchanec jak Brno. A tom je tenhle film. Nebudu spoilerovat, ale nebojte skončí to dobře po americku a nejedno dívčí tělíčko rozechvěné těmi svalovci líbajícími se za dešťů v poušti na konci vzlykne... No mne zaujal začátel, ale zbytek filmu jsem tak nějak prozíval. Být to o 70 minut kratší, mohl to být klidně slušný díl Krajních mezí. Dávám dvě žábronožky solné. Brr kdybych věděl čím krmím rybky v akvárku a že mi to může vlézt do hlavy... od teď už jenom sušené dafnie! * * ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Je to strašlivě, ale opravdu strašlivě hloupý film. Ale asi je na místě vinit knižní předlohu a to ztělesněné zlo, co jí napsalo. Celý ten koncept dvou osob v jednom těle, kde každá osoba jakože miluje někoho jiného, z čehož vznikají 'silné' a 'komické' scény, to je trochu mimo mě. A taky když někoho miluju, tak ho zmlátím, protože má jinou barvu očí, že ano. Navíc jsem asi divná, ale jsem team mimozemštani, protože žít v komunitě, kde se nelže, nejsou války a všechno je zadarmo? Hned bych do sebe poslala toho bílýho tisíc let starého pavoučka, který by mě změnil na holčičího Elijaha Wooda. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku mi to zas tak strašné neprišlo. Niccola mám rád, a ešte koncom prvej hodiny filmu ma často napadala myšlienka, že dokázal zachrániť a niečo vyťažiť aj z totálne brakovej predlohy, najdekadentnejšej (v tom zlom zmysle slova samozrejme) autorky súčasnosti. A prvú hodinu to tak miestami naozaj vyzeralo. Nenudiace postupné odhaľovanie faktov (zo strany Saoirse ostatným, nie zo strany režiséra) a očakávanie gradácie a udržania si tempa. Meyerová mala tentokrát aspoň nejaký nápad, a Niccol už neraz dokázal, že nech je v jeho podaní budúcnosť akákoľvek, vždy ide o ťažký luxus. V tomto prípade s tým ale skončil. Všadeprítomná sterilita a pár pekných áut, s nijakým ďalším vykresľovaním futuristického sveta nepokračoval (asi snaha o vernosť predlohe). Nič ďalšie nové nepridal a zvyšok deja sa sústredil prevažne na tých pár preživších v jaskyni. Mimozemšťania s Krugerkou na čele sú tu len preto, aby bola nejaká akcia, a okrem Hurta a Saoirse tu máme len dvojicu nehereckých manekýnov (žeby Meyerovej trademark?), jedno decko, a zvyšok ľudí kamera nesleduje. Asi dvaja dostanú zopár viet, ostatných som ani nezahliadol. A tu začína ozajstný problém tohoto filmu. Pár failov sa samozrejme našlo už zo začiatku a sem tam nejaký what the fuck, ale nič čo by som nedokázal prekusnúť; ozaj hrozný grc sa z toho stal až v okamžiku, keď došlo na psychológiu postáv a ich vývoj. Ako s týmto jedna spisovateľka mohla byť spokojná?? Hranica medzi láskou a nenávisťou je búraná bez nejakého detailnejšieho vysvetlovania; o postavách nevieme v podstate nič, okrem toho, že dokážu milovať a nenávidieť, a prechod od jedného k druhému nastáva s odstupom jednej scény. Časom začína nechcene vtipne pôsobiť aj tá ústredná myšlienka kindervajca (dve v jednom), a záverečná polhodina, to je niečo tak neskutočne stupídne a zle napísané, až zostáva rozum stáť. Vo výsledku je The Host zhruba rovnako zlý film ako Twilight, s tým rozdielom, že Host ma celkom bavil aspoň tú slabú polovicu stopáže, kým odhalil, čo je v skutočnosti zač. Dvanástky z toho zase budú vlhnúť a nejednému scientológovi poskočí srdce radosťou; normálnemu, uvažujúcemu divákovi z toho ale bude nazvracanie. 30% a nad tou druhou hviezdou ešte veľmi veľmi váham. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, ve kterých se mimozemské entity zmocňují těl nebohých bezbranných pozemšťanů, už jsme tu měli a nebylo jich málo. Byl jsem v očekávání a zvědav, jak to všechno nakonec (zase) dopadne. Navíc tu hraje moje oblíbená hvězdička Saoirse. Rozjelo se to vcelku slibně, ale postupně to zabředlo v romantických homo sračkách, které snad pochopí jen dívka okolo čtrnáctého roku, a které mě nesnesitelně sraly. Udělat z tak slibného námětu podřadný Twajlajt s příměsí Jupitera mi přijde jako prznění žánru. Až mi to vyhnalo žaludeční šťávy a udělalo se mi šoufl. Na druhou stranu, kdyby byla hlavní hrdinkou nějaká šestnáctka a odebíralo se to ve stylu Total Recallu, asi by to bylo minimálně stejně potupné (ačkoliv u Hanny jsme byli svědky toho, že to jde). Celkově se tedy musíme spokojit jen s další ukázkou narůstajícího trendu navlhlých romantických blbostí gymnazijního stylu, které cílí na náctileté obecenstvo a starší diváci se u toho budou pouze kroutit. Láme mi to mikročip, ale musím dát pouhé dvě hvězdičky. 30% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Saoirse Ronan (Melanie Stryder) oslávila počas natáčania 18. narodeniny a produkcia jej usporiadala oslavu s hudobníkmi. (Persephone9)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama