Reklama

Reklama

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (679)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo souzeno dožít se toho, že lidé prchají před socialismem do Ruska, tak jsem se nevyhnutelně musela dožít i koktejlu Invaze lupičů těl a Stmívání. Hostitel parazitické neDuše paní Mejerové Andrew Niccol se naštěstí nevzdal bez lítého boje a díky němu je výsledkem jenom přiblblost místo meziplanetární katastrofy... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $26,627,201Tržby Celosvetovo $63,200,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,158,533 //počet predaných kusov 141,530Tržby za predaj DVD v USA $3,541,995 //počet predaných kusov 190,768║ teda riadne sci-fi s úžasnou romantickou vatou ale našťastie na Twilight to nedosiahlo a dopozerať sa to dalo bez väčšej ujmy, Stephenie Meyer je romantická telenovelová legenda /40%/ ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne ak sa niekto pustí do témy, na ktorú nemá. Ale najprv to pozitívne - Niccol vie aj s obmedzeným rozpočtom nakrúcať pekné obrázky, melancholická hudba dokáže navodiť príjemnú atmosféru, Saoirse Ronan ťaží z napísanej postavy maximum a potešia aj menšie roly pre Diane Kruger či Emily Browning. To horšie - nevierohodne vystavaný svet so spornými a klišovitými dejovými zákrutami trestuhodne plytvá potenciálom a zo sľubnej zápletky vyťahuje do popredia banálne, no popritom tradične Meyerovsky prepálené, vzťahy. Vlažné prijatie u divákov a kritiky ma vôbec neprekvapuje a nikto ma nepresvedčí, že je kniha údajne oveľa lepšia ako Twilight, čo tvrdili mnohé hlasy ešte pred premiérou. ()

k212 

všechny recenze uživatele

No jasně, taky si můžu pořádně kopnout, speciálně, když to sesmolila Stephenie, která si navíc nad tím vším držela pořádnou supervizi. Jenže to tak zcela neudělám. Jo, je to sakra romantizovaná verze invaze mimozemské civilizace, co se však námětu upřít nedá - aspoň trošku originální je (nenásilí cestovatelů, vnitřní rozpolcenost duší, systém přesunu a odsunu duše z těla, princip cestování vesmírem). Také si myslím, že režie Andrewa Niccola výrazně oživuje velmi infantilní děj. Co si budeme nalhávat, ten se dá shrnout do jedné věty, a pokud se scénář drží jako klíště předlohy - pak to ani jinak nemohlo dopadnout, Meyer píše stylem "tlachy-tlachy a skutek utek"! Herci se snaží, ale absolutně selhává vnitřní dialog rozpolcené hrdinky - dramatičnost těžko dodá hlas mimo obraz. Určitě by se to dalo vyřešit zajímavějším způsobem - třeba nějakým psychedelickým přechodem, ale vzhledem k cílové skupině divaček, by to asi bylo příliš nesrozumitelné :) Škoda - potenciál vytvořit kvalitní film z podřadné literární slátaniny by tu byl! 40%. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Naozaj neviem už ako sa mám k tomuto vyjadriť.Aj ja som k tomuto filmu pristupovala s odstupom kvôli nezvládnutým častiam twilightu, a ktoré som hodnotila tak vysoko lebo by som klamala, že sa mi knihy páčili (s časom už ani nie, ale neviem, či je to preto lebo ich všetci odsudzujú, alebo preto že som staršia). Hostiteľ sa dobre pozerá. Je to príjemný príbeh plný lásky k ľudstvu. Niektoré hodnotenia sa mi zdajú nízke iba preto lebo je to podľa knihy od Stephanie Mayer. Keď tomuto filmu dáte odpad!, čo už dáte telenovele? -250%??? Pre mňa to bolo príjemné, malo to pekný soundtrack, dobré herecké obsadenie a celkom fajn nápad. 65% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Po uvedení filmu do kin přišla autorka knižní předlohy Stephenie Meyer s tím, že píše pokračování a přemýšlí, že by napsala i třetí díl. (kklepkaa)
  • Film se natáčel v Louisaně v Novém Mexiku. (Fevas)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama