Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (561)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Disney oživuje svoje animované hity, ale toto sa fakt nepodarilo. Nemuselo by to byt úplne zlé, celkový nástrel deja sa mi páčil, tak isto Jane (Robbie) a zvyšok hereckého osadenstva. Ale celkovo to mdlé a miestami až nezáživné podanie Tarzanovi podrážajú nohy. A akcia to tiež nevylepší. Tarzan proste nemá čím zaujať, prekvapiť alebo strhnúť a tak sa dobrodružná jazda mení na nudnú prechádzku džungľou. Ani hudba Ruperta Gregson-Williamsa film nezachráni, ale aspoň trošku vylepšuje dojem. Oblúbený soundtrack: The Legend Of Tarzan. 70% - 3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dle mého nedoceněná velká pecka v rámci letních blockbusterů a nyní lituji, že jsem na tom nebyl. Nečekal jsem vůbec nic, lépe řečeno mnohokrát propíraný notoricky známý klasický příběh o zrodu Tarzana, díky bohu však tento film jde na věc trošku jinak, ač nabízí flashbacky kdyby někdo náhodou nevěděl všechny souvislostí. Opravdu se mi líbila režie podle mnohým Potterem vyšeptalého Davida Yatese, přičemž udržel mou pozornost po celý film a úvod mi přišel jako vystřižený z chystaného Skull Island. Pokud by však někdo byl zhnusenej naprosto vším, tak je tu ovšem naprosto boží Samuel L. Jackson, který zkrátka nikdy nezklame a trousí hlášky jednu za druhou. A taky Margot Robbie, jejíž star-power letos možná malinko ochřadla, ale věřím, že si pozornost diváků udrží i nadále, protože je radost jí vidět na plátně. Velice příjemné překvapení a takhle moc jsem se s konstatním hodnocením dlouho nerozcházel. 9/10 ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miloučká letní jednohubka. Chemie mezi Skarsgårdem a Robbie funguje, Jackson a Waltz je doplňují ve svých klasických hereckých polohách. Velmi dobrou volbou bylo vyprávět znovu nikoli origin, ale návrat Tarzana do Afriky. Za mne spokojenost (ačkoli jsem nikdy zcela nepropadla žádnému Tarzanovi, včetně sošného Lexe Barkera). Doposud nejlepší Tarzan Lambertův má dobrého nástupce. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky sterilní CGI opruz, který ve vizuálně temnějších a prostorově uzavřenějších scénách paradoxně působí o dekádu dvě starší, než je ve skutečnosti. Yates sice před lety slepě nadchnul se svým prvním Potterem, ale od té doby hraje furt na stejnou strunu a je jen na ostatních, jak ten orchestr ukočírují. Margot Robbie - jejíž hvězda v posledních letech vzplanula naplno - stejně jako jiné části castu tak jako tak s návnadou jejich vzhledu či herecké minulosti budou někomu stačit ke spokojenosti, jinak by film měl sotva co nabídnout. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na to, jak hloupé momenty si scénáristé připravili, je Tarzan docela pěkná podívaná, co dokáže strhnout. Režijně je to rozhodně zvládnutý film, herecky bez problémů, ale scénář zakomponoval do legendy o Tarzanovi příliš šílených nápadů s obrovským množství počítačových efektů a dotvořeného prostředí. Mnoho scén muselo působit na papíře jako víc než výborné, ale ve filmu i díky trikům, je to jedna hloupost vedle druhé. To je škoda, protože David Yates v některých pasážích umí zahrát na správnou notu, chemie ústředního páru funguje a kouká se na to celé dobře.. Většinu slávy si často krade Samuel L. Jackson, což nejspíš nikoho nepřekvapí, ale vůči ústřední dvojici je to škoda. Nemohu si pomoct, ale Christoph Waltz hraje v každém filmu stejnou postavu:). PS: scéna s vlakem to opravdu ne... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v londýnskych filmových štúdiách Leavesden, v africkom Gabone a tiež v talianskych Dolomitoch v južnej časti Álp. (MikaelSVK)
  • Alexander Skarsgård o roli Tarzana: "Chtěl jsem trocha nabrat, ne však být příliš masivní. Důležité bylo pracovat na tom, abych vypadal mrštný a ohebný jako někdo, kdo se dokáže pohybovat džunglí jako zvíře."  Skarsgårdova příprava obsahovala 12-16 sérií na záda a nohy, 9-12 sérií na hrudník, deltové svaly, biceps a triceps. To vše po 12 opakováních. Celá příprava trvala 8 měsíců včetně 5 týdnů rýsování. Absolvoval minimálně čtyři posilovací tréninky týdně, k tomu každý druhý den doplněk ve formě procvičování břicha a stabilizačních svalů středu těla. Skarsgård si v přípravě na roli Tarzana musel osvojit vysoce kalorickou dietu. "Přijímal jsem kolem sedm tisíc kalorií denně," vzpomíná. Jeho míry v dietě byly 102 kg na 193 cm. (Patr8ick)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama