Reklama

Reklama

František Drtikol - malíř, fotograf, mystik

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Životopisný
Česko, 1998, 15 min

Obsahy(1)

Jedna z nejzajímavějších postav české kultury 20. a 30. let minulého století. František Drtikol je znám především jako fotograf. Kurátoři výstavy Anna Fárová, Stanislav Doležal a Petr Nedoma na základě náročné badatelské práce vytvořili pozoruhodnou expozici, která objevným způsobem představuje poprvé veřejnosti nejen Drtikolovu fotografii, ale i malbu, kresbu a grafiku. Základním tématem byla snaha postihnout duchovní vývoj této mimořádné osobnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Ten komentátor mě překvapil - to sype takto složitě stavěné věty z paměti? Je trochu rušivý, přeci jen 20 let posun v mluveném slově je patrný.//hodnotit Drtikola jako umělce nelze. ()

feeme 

všechny recenze uživatele

Dovolím si nesouhlasit s "anitae" - komentář je vítaný. Pouhé obrazy a fotky si můžu prohlížet na netu a k tomu si pustit vlastní písničku. To, co dělá dokument zajímavým, je podrobné za/uvedení diváka do jednotlivých etap Drtikolovy tvorby a života, a tím pádem má smysl na to koukat, a to nejen ze studijního hlediska. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Dokument představuje Fráňu Drtikolova, jeho povedené fotografie a ještě povedenější obrazy, zážitek dost kazí komentář - nudí a uspává. ()

Reklama

Reklama