Reklama

Reklama

Louis Theroux: Za mřížemi

(TV film)
  • Česko Za mříže v San Quentinu (více)
Velká Británie, 2008, 60 min

Obsahy(1)

Cenami ověnčený britský reportér Louis Theroux se vydává za mříže jedné z nejznámějších amerických věznic, San Quentina. Vězení, které bylo kdysi domovem i nechvalně proslulého Charlese Mansona, pojme 6000 vězňů a je plné nejnebezpečnějších amerických zločinců - masových vrahů, násilníků a pedofilů. Louis se během svého dvoutýdenního pobytu projde po dvoře se členy kalifornských gangů, navštíví oddělení "zvláštních potřeb", kde jsou umístěni nejrizikovější vězni, a stráví určitý čas s dozorci, kteří mají co dělat, aby zde zachovali klid, natož aby se pokoušeli vězně napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Miluju dokumenty/filmy/serialy z vězení, ale musím sám uznat, že Louis Theroux je jeden z nejhorším reportérů/moderátorů. Otázky nikde (zeptá se na dvě věci a už mlčí, protože ho nic nenapadne), jeho hlas není moc příjemný (ale to by se dalo v pohodě přežít), je docela nesympatický. Ale jak už jsem napsal, vězení na obrazovce miluju, takže plné hodnocení! ()

mokrasek 

všechny recenze uživatele

Většina pacientů-pedofilů mělo něco společného, tvrdili, že jsou vlastně nevinní, že jim svět nerozumí, protože nikdo netuší, co se jim odehrává v jejich hlavách...z toho je cítit neustálý sebeklam a rozpolcenost...a právě proto je nutné v rámci předběžné opatrnosti oddělit tyto lidi od společnosti. P.S. - Louis Theroux mi mluvou i vizáží trochu připomíná novináře Jindřicha Šídla (oba občas mluví tak, jakoby snědli šalamounovo h*vn*o). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglický reportér Louis Theroux mi pripadá ako taký prestárnutý, hranatý, okuliarnatý, astmatický šprt, čo vie o živote, len to čo ho naučili v škole. Avšak sám seba dokáže vždy dokonale presvedčiť o svojej výnimočnosti. Chce sa prezentovať ako zhovievavý intelektuál, nestranný demokrat. No a takýto trapko sa vyberie medzi ťažkých zločincov do jednej z najprísnejších väzníc v USA, aby tam natočil dokumentárny film. Otázky, ktoré kladie potetovaným, surovým gaunerom sú tak blbé, že sa čudujem, že mu niektorý z nich neskočil inštinktívne po krku. Louis Theroux je somár. ** ()

verbal_cohle 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se někomu jeho reportérský/dokumentaristický styl líbit nemusí, ale pro mě je to absolutní TOP. Nepodsouvá, nekritizuje své objekty sledování, nevytváří pro diváka žádný ucelený obrázek, ale vše nechá na divákovi. Otázky mně občas přijdou až dětinské, ale právě z odpovědí na tyto otázky se potom nejvíc dozvím. Na konci každého jeho dokumentu člověk nemusí váhat, jestli si náhodou dokumentarista celou pravdu/reportáž trochu neohl. A kdyby jo, tak i v tom je Louis mistr! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama