Reklama

Reklama

Negan a jeho muži zajali Rickovu skupinu, která se snažila dopravit těhotnou Magie k lékaři. Negan přitom dává všem poznat, kdo je tady pánem... Tento díl začíná ve chvíli, kdy už Negan zabil někoho z Rickových lidí, kterým v posledním díle zablokoval všechny cesty do Hilltopu, kam skupina mířila, protože se něco stalo těhotné Maggie a jediný lékař je v Hilltopu. Negan všechny zajaté shromáždil na jedno místo a řekl jim, že někoho z nich zabije jako trest za napadení jeho základny a pozabíjení jeho mužů. Na konci předchozí sezóny jsme neviděli, koho zabil, ale někoho ano. Pozabití zatím stále neznámé osoby, si Negan vezme Ricka a odjíždí s ním na krátký výlet. Negan vysvětluje Rickovi, že nyní mu Rick i jeho lidé patří, pracují pro něj a zodpovídají se jemu. Rick mu všechno odkývne, ale je tam patrná nevole, což se Neganovi nelíbí. Aby Negan ukázal, že to myslí vážně, vezme Rickovi sekeru, prohlásí ji za svoji a pak ji hodí ven mezi mrtváky. Rick mu jí má donést, ale venku se zhroutí a dostihne ho zármutek za zabití hned dvou jeho lidí. Z Rickových vzpomínek se dozvíme, že Negan původně zabil Abrahama, ale Daryl pak na Negana zaútočil a po útoku přišel trest. Negan zabil i Glenna. Pak už si Negan odvezl Ricka na výlet.
Rick truchlí na střeše karavanu, ve kterém s Neganem přijeli, ale Negan ho nenechá truchlit příliš dlouho. Rick nakonec musí mezi mrtváky, aby Neganovi našel zahozenou sekyru. Pak se dvojice vrací za ostatními, ale Negan pořád v Rickových očí nevidí, že by nad ním vyhrál, takže se rozhodne, že Rick musí Carlovi useknout levou ruku, jinak všichni zemřou. Rick to odmítá a ostatní žadoní, aby toho Negan nechal, ale Negan je neoblomný. Rick se už napřahuje, když ho Negan zastaví. Neganovi se konečně podařilo dostat Ricka na kolena. Když Rick skutečně souhlasil s tím, že on a jeho skupina jsou zcela podřízení Neganovi, odjede Negan i se svojí partou pryč. Za týden se prý staví pro první várku zásob z Alexandrie. Z Rickových lidí se po odjezdu Negana zvedla první Maggie, která je rozhodnutá pokračovat v cestě do Hilltopu a Glenna chce vzít s sebou. Nikdo jí nechce nechat jít samotnou, takže jí nakonec doprovodí Sasha, která si s sebou vezme Abrahama. Skupina se rozdělí, Rick a ostatní se vrací domů, kde se podle Maggie mají připravit na boj s Neganem. (TV Prima)

(více)

Recenze (59)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdrsnější a nejbrutálnější epizoda od začátku seriálu. Tohle tvůrci přestřelili. Několikrát mohl Rick toho curaka sejmout. A zabít dvě nejlepší postavy? Ještě takhle dementně? Jako pocity při sledování byly šílený a pokud nejste psychopati a dokážete nad tím uvažovat a představit si, že by se vám něco podobnýho přihodilo a vedle vás by klečeli vaši rodiče, sourozenci, kamarádi a vám musí být zle. Efekt kulervoucí epizody to splnilo na 100% ale normálního diváka tohle nasere. Mysleli jste si, že jste připravení na vše, vězte že nejste. ()

kacir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Morgan si evidentne túto časť užíval. Mám strašne rád tohto herca, keď je na scéne, tak to skrátka žije, alebo teraz vlastne umiera.. Tvorcovia nám týmto dávajú najavo, aby sme si neboli až takí istí postavami, že tí ktorí sú s nami od začiatku, budú samozrejme nedotknuteľní až dokonca. Ee. Chcú nám dať pocit zúfalstva či bezradnosti, presne taký istý, aký dal pocítiť Negan, Rickovi. Úroveň seriálu klesala, bola kritizovaná a preto sa muselo stať niečo, čo by prinútilo povedať diváka "A kurva!" S čistým svedomím môžem povedať, že u mňa sa im to podarilo. Táto časť bola naozaj prepracovaná, pretože tvorcovia si na nej dali bohovsky záležať. Zahrali mi presne na moju citovú stránku, na moje nervy a ak som to do teraz nevedel, tak už viem čo znamená slovo Nenávidieť. Morgan si evidentne túto časť užíval. Ja dúfam, že tá časť, kde ten odporný skurvenec Negan skape, bude tiež prepracovaná, že si na nej dajú tvorcovia takisto záležať a že ten skurvysyn bude trpieť oveľa viac ako už teraz oproti nemu čalamádny guvernér, ktorý ma už vtedy neskutočne sral a mal to za sebou až príliš rýchlo. Tak tú časť, si ja budem užívať..aj keď sa bojím, že to bude trvať veeľmi dlho a ten pocit nenávisti sa bude zväčšovať. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál pojednávající o zombie nákaze Walking Dead se dočkal již své 7 řady a začalo to velmi silně. Poslední epizoda šesté série skončila zajetím hlavních hrdinů a dočkali jsme se,toho, že velitel věznitelů Negan zabil někoho ze zajatců. Celé jsme to ale pozorovali z pohledu oběti a až tedy do začátku sedmé řady jsme nevěděli kdo přesně umřel. To jsme zjistili až teď. Než jsme ale zjistili, kdo umřel museli jsme čekat 15 minut a pak jsme se dočkali. A bylo to silné. Celý díl se nesl v emocích a celá epizoda byl herecký koncert dvou herců: Andrewa Lincolna a Jeffreyho Deana Morgana. Skvělá atmosféra, skvělý začátek nové řady a především důkaz, že seriál i po sedmi řadách nemusí ztrácet na své kvalitě. A to už něco znamená. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UUUUUUF, tak to byl teda díl. Negan je opravdu nejlepší záporák z celého TWD. Hnusnej hajzl, kterému budu přát tu nejhorší smrt. Je to teda už dost drastické, i když jsem to tak trochu čekal. Není to holt žádná pohádka, ale realistická drsná záležitost. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S P O I L E R !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hm, tak tu máme 2 zabití. Abrahama jsem docela čekal, ale, že to schytá i Glenn, to mě hodně zamrzelo. A Rick byl přinucen - málem musel Carlovi useknout ruku. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONEC S P O I L E R U !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Doufám, že na konci série Negana dostanou. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi líto, ale jedna věc je survival napětí a druhá věc je vyžívat se v sadismu. Pokud se ve vám díl líbil, v pořádku. Já to ale balím jinam. Americká metrika je neuvěřitelná v tom. Že v seriálu není jediny cycek, jediný zadek, ale rozmlácené hlavy na úplné cáry v detailních a dlouhých záběrech jsou cajk. Podivné ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Číslo 4 na spodku Lucille značí, že se jedná o 34palcovou pálku. (Axarus)

Reklama

Reklama