Reklama

Reklama

Až kulky doletí

(festivalový název)
  • Čína Rang zi dan fei (více)
Trailer

Obsahy(1)

Herec, režisér a scenárista Jiang Wen představuje jednu z klíčových osobností moderní čínské kinematografie. Ústřední motiv jeho žánrově různorodé autorské filmografie představuje mnohoznačnost, a to nejen v rovině postav či pohledu na velké dějinné události, ale i co do žánrových škatulek. Svůj poslední dokončený film pojal jako výpravnou historickou báchorku vycházející z westernového půdorysu, která je současně ideologicky podvratnou fraškou i opojným hereckým koncertem trojice největších charakterních představitelů a kasovních hvězd čínských teritorií: samotného Jianga, Ge Youa a Chowa Yun Fata. Vyšperkované dialogy, precizní situační humor a absurdní stylizace nechávají ožít ztřeštěný příběh o banditovi, který si přivlastní post guvernéra v odlehlém městě, jemuž doposud vládl hrabivý mafián. (Filmasia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerná dobrodružno-historická akčná komédia. Má priemerný príbeh o vodcovi banditov, ktorý so svojimi pomocníkmi prepadne vlak, v ktorom cestuje aj starosta so svojim radcom a túto situáciu sa rozhodne využiť tak, že prevezme totožnosť starosty v mestečku, ktoré na neho už čaká a radcu si nechá, aby mu pomáhal a časom sa aj celkom spriatelia. Lenže v meste vládne vplyvný obchodník a prítomnosť dvoch silných osobností na jednom mieste im všetkým prinesie len mnoho problémov. Spracovanie ma ale veľmi sklamalo, ešte spočiatku to pôsobí dobrým dojmom, ale po príchode do mestečka, čo ani netrvá dlho to príliš upadne. Dej sa nijak výraznejšie neposúva, len jeden nudný dialóg strieda druhý, občas sa nájde nejaká aspoň trochu zaujímavá situácia, či už akčnejšia, humornejšia alebo aj nejaký obyčajný dialóg, ale výrazná väčšina filmu ma vôbec nebavila, čo táto výrazne nadpriemerná dĺžka ešte zosilňuje. Celé sa to nesie v takom nadnesenom duchu, ale už po chvíli ma všetky tie intrigy prestali baviť, nedokázalo ma to ani trochu vtiahnuť a bolo mi úplne jedno, ako to bude pokračovať, lebo som si v tom nenašiel žiadny potenciál. Svojim spôsobom to možno ani nie je zlé, pretože celý čas cítiť, že v tom niečo je, ale mňa si to nezískalo, celé to išlo úplne mimo mňa. Akcie je tu málo a síce je dobre natočená, ale obsahovo nevýrazná. Zaujalo ma jedine úvodné prepadnutie vlaku, ktoré síce je nanajvýš nereálne, ale aspoň zábavné. Podobne sú na tom aj humorné scény, nájde sa ich tu dosť, ale bavili ma možno dve. Herecké obsadenie je výborné, charizmatický Wen Jiang v hlavnej úlohe, k tomu výborný Yun-Fat Chow, nesklame ani You Ge v úlohe radcu, no tých dobrých vedľajších postáv je tu plno, s týmto nemám žiadny problém. Réžia a technická stránka sú veľmi dobré, zaujímavá atmosféra, až na tej posledný výbuch prvotriedny vizuál, ani tu si nemám na čo sťažovať. Som neskutočne sklamaný, na tento film som sa tešil, ale nebavilo ma to prakticky vôbec. Nepochybujem o tom, že svojich divákov si to nájde, ale toto pojatie zápletky išlo úplne mimo mňa. Takže v konečnom dôsledku je to skvelo natočený a skvelo zahraný film, v ktorom ma vôbec nebavil dej a tak to pre mňa nemá prakticky žiadnu väčšiu hodnotu. Škoda. 43% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jiang Wen si střihl ve svém novém díle i hlavní roli, Chow Yun Fat je zde spíše na okrasu. Film je docela zajímavou přehlídkou nápadů, žánrů, od westernu, rozverné slapstick komedii až k vyobrazené bídy oné doby Číny dvacátých let minulého století, kdy anarchie vládla, po Opera Peking Blues registruji první film podobného typu. Čtvrtou hvězdičku berte jako značně ukousnutou, protože tempo a některé části filmu do sebe moc nesedí, ale přesto zábavná jednohubka, která vám v krku nezaskočí, když se do ní nebude moc rýpat. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dobre to vystihol JFL, takze uz len prakticky zopakujem, co napisal. Je to taky zvlastny mix komedie, dramy a akcneho filmu s tym, ze o akciu tu ide najmenej. Väcsinu filmu sledujeme superenie dvoch postav, ktore sa snazia vymysliet na druheho nejaku komplikovanu pascu. Namiesto zbrani tu maju gulometnu kadenciu skvele dialogy. To sa neustale stupnuje az do finale, ktore mi ale paradoxne pripadalo najslabsie a posledna tretina by si zasluzila skratit. Na jednej strane je cestny charizmaticky bandita Zhang (Wen Jiang), ktory sa vydava za guvernera. Na druhej strane je miestny zakerny mafian v podani famozneho Chow Yun-fata, ktory po dlhsej dobe ma, co hrat. Je to jeden z tych mala pripadov, ked si zahral zaporaka. Sice prehnane prehrava ako ked hral v cistokrvnych komediach, ale v kontextu cinov, ktore robi, pôsobi zaroven cely cas velmi nebezpecne a nevypocitatelne. A akokeby to nestacilo, tak tu hra este aj svojho hlupeho dvojnika, kde sa utrhol z reťazí uplne, takze kto Fata pozna iba z vaznych uloh, tak bude sokovany a mozno az znechuteny. Mne to nastastie sadlo. Tretiu velku a dôlezitu ulohu ma vo filme pôvodny guverner Ma Bangde (famozny You Ge), ktory teraz robi poradcu Zhangovi a pri rozhovoroch hlavnej dvojky ich skvele doplnuje. Zosobnuje tu ulohu tragickej postavy, ktora si ich superenie odskace. Ostatne postavy su uz len figurky na sachovnici. Nastastie tiez dost zaujimave. Akcne sceny pomaly ani nestoja za rec. Su prilis komicky stylizovane jak z nejakej grotesky a naviac neraz vyuzivaju dost slabe triky, takze ma na celom filme zaujali najmenej. Kedze na nich film nestoji, tak to prilis nevadi. Takze vysledkom je netradicny mix zanrov, ktoremu by prospelo skratenie stopaze a zaroven by som prijal, keby bol este absurdnejsi, ale aj v takejto podobe to stoji za pozretie. 6/10. ()

yangzhening 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si zaslouží mírně nadprůměrné hodnocení. Díky vtipným dialogům, které se podle mě liší od vtipných dialogů západních filmů. V pro nás neotřelém vtipu podle mého názoru tkví potenciál čínského filmu. Herci obsazení do hlavních rolí jsou všechno čínští matadoři, zejména mistr komedie, You Ge. Vhodně zvolený název ve mě vzbudil westernová očekávání, ale všechno se potom odvíjelo trochu jinak. Čínský film mě málokdy dokáže tak příjemně překvapit. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Wen Jiang odmítl více než 30 verzí scénáře, než si vybral ten správný. (Raztubyl)
  • Let the Bullets Fly se po uvedení stal do té doby nejvýdělečnějším čínským filmem, když překonal o půl roku starší Tangshan dadizhen (2010). (Raztubyl)

Související novinky

Bombastické návraty asijských ikon

Bombastické návraty asijských ikon

23.10.2009

Konkrétně do Šaolinu a k obouruční střelbě, aneb nové projekty Jackieho Chana a Chowa Yun-Fata. Jackie minulý týden rozčílil své fanoušky trailerem k rodinné břečce Špeh od vedle, a aby je uklidnil,… (více)

Reklama

Reklama