Reklama

Reklama

Bandeidži

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává v Japonsku v roce 1990. Hudební skupina zvaná LANDS se snaží uspět uprostřed záplavy jiných kapel. Asako a Miharu jsou dvě studentky tokijské střední školy. Když Miharu daruje Asako cédečko skupiny, ta se přes noc stane jejich fanouškem. Společně se jdou podívat na koncert skupiny, podvodem se dostanou do zákulisí a Asako se seznámí s některými členy kapely. Zpěvákovi Natsu se Asako líbí od prvního okamžiku, a tak ji začne brát na zkoušky kapely. I když je Asako pro ostatní členy kapely rušivým elementem a brzy je ze zkoušek vyhozena, Natsu je odhodlán si dívku udržet. Kapela LANDS vznikla mezi dobrými přáteli, ale se vzrůstající slávou se objevují nevyhnutelné třenice, které vnášejí do přátelství muzikantů napětí a jsou hrozbou rozkolu skupiny. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film je určitý vhled do zrovna bouřlivého období několika lidí. Nevědí coby, netuší, co cítí, ale ví, že to co se teď děje, není to, co by chtěli, protože… sami nevědí. Pomalu si hledají cestu, po které by vlastně chtějí jít, a je samozřejmé, že udělají spoustu chyb. Jenomže jsou mladí, spousta chyb lze napravit a vždycky lze najít cestu náhradní. Protože nic není definitivní. Film se ocitá právě na rozcestí a my sledujeme, co si postavy vyberou a kde zaškobrtají. Pokud očekává velký závěr, tak k čemu? Vždyť není třeba. Určitě zajímavý film, který má co říct lidem, co nevědí. Proto je ten název tak výstižný. Lepší 3*. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Základní poblém: pop vydávající se za rock. Spousta chlastání, stylového kouření, drsňáckých póz, temných nálad a tajemných výrazů, prostě vše, co nemám na současném (i starém) "rocku" rád, naservírované v live-action-movie. Spíš se ale jedná o (ne příliš)dějovou ilustraci k pár videoklipům plných lehce zapomenutelných písniček. Jediné pozitivum: hezký plakát. - 60 % ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Jak napsal doginko, příběh mnozí shledají slabším, ale u mě našel velkou citovou odezvu, protože mi je něčím velmi blízký. Nejdůležitější zde je hudební průmysl a otázka, zda je lepší zůstat undergroundovou kapelou, ponechat si svůj vlastní originální styl a dělat hudbu, která vás baví a myslíte si, že právě vy máte lidem co nabídnout, anebo se řídit podle rad známých producentů a snažit se tvořit hudbu, která je co nejvíce moderní a tedy žádaná, abyste získali co nejvíce peněz. Zda hudbu vidět jako koníček nebo jako práci. Právě do takovéto situace se náhodou dostane obyčejná dívka jménem Asako, kterou si oblíbí zpěvák kapely Lands. Následuje náhled na vztah Asako a Nacua a na vývoj hudby kapely i vztahů jejich členů. Čeho si užijete, je docela dobrá japonská hudba a pohled na hezké Japonky. Jistě se u filmu bude někdo nudit, ale jak jsem již napsala, mně je blízký a velmi mě potěšil. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tento film nenabízí klasický příběh od začátku do konce, ale spíš náhled do důležité části života některých lidí - některých členů kapely LANDS, jejich manažerky, a dívky Asako, která se do tohoto hudebního světa přimíchá téměř náhodou. Důležité však je, že je to zachyceno s citem a dobrým způsobem, který mi docela seděl. Líbila se mi i jistá úsečnost a syrovost některých scén. A nutno říct, že tyhle věci se mi rozhodně ve všech filmech nezamlouvají. Tady to však všechno, ještě společně s hudbou, sedělo dohromady a vznikl tak zajímavý filmový zážitek. ~(4,0)~ ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama