Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po Islandu (S08E06)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na cestě do země tisíce vodopádů, chlebem ze sopečné pece, největším evropským ledovcem i nejkratší řekou... Island je svou rozlohou přes 103 000 km druhým největším ostrovem v Evropě. Leží v severní části Atlantského oceánu, ale díky Golfskému proudu má překvapivě mírné klima. Island přitahuje nejen turisty především drsnou krásou své krajiny. Na Islandu leží největší ledovcová oblast o rozloze přes 8000 km čtverečních, což je zhruba 8% rozlohy celého ostrova. Mimo ledovců určují ráz islandské krajiny sopky a s jejich činností související termální prameny a gejzíry. Nechte se tedy Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem pozvat na výlet za hučícími vodopády, severskými legendami a drsnými rybáři tohoto nádherného ostrova a během něj ochutnejte například chleba pečený v sopečné peci. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Thomassi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Island je drsná země plná krásné přírody a nevšedních zvyků. Krásná příroda s vodopády a nekonečnými cestami, na to se krásně dívá. Výroba chleba v krabici od mléka, generační život na farmě nebo rybaření, to vše vypovídá o životě na tomto ostrově. Další pěkný díl. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pripomíná to Mars, kde je hodně draho. Termály super a z ostrova dýchá ta nepřelidněnost vykoupená vodorovným deštěm , protože v tomto dřívějších "chudobinci Evropy" nechtěl před vznikem bankovního systému nikdo bydlet. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mňa dosť silné sklamanie z tohto dielu. Prehliadka života ľudí mi nevadí, ba naopak, no mala by byť spojená s prehliadkou krajiny a tu to chýba. Tento dokument nebol poriadne uchopený a z Islandu mi takmer nič nedal, prišlo mi to ako povinná jazda, taká nasilu robená. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Island ponúka prírodné bohatstvo i špecifické zvyky domorodcov. Tvorcovia tohoto dielu sa však o to iba obtreli. Videl som niekoľko lepších cestopisov o Islande. Dokonca aj slovný humor, ktorý Donutil s Bartoškom zvyknú dávať ako niečo naviac, chýbal. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama