Reklama

Reklama

Film Rio je příběhem vzácného papouška jménem Blu, který žije na malém městě se svoji paničkou Lindou, s níž tvoří nerozlučnou dvojku. Linda ho před léty zachránila před pašeráky, kteří ho ještě jako papouščí miminko ulovili uprostřed brazilského pralesa a odvezli do zasněžené Minessoty. Blu se kvůli tomu sice nikdy nenaučil létat, ale v bezpečí a pohodlí Lindina domova se natolik zabydlel, že pro něj není problém uvařit kávu, připravit snídani, vyčistit si zuby nebo posloužit Lindě jako její osobní budík. Když jednoho dne Linda a Blu zjistí, že Blu není posledním papouškem svého druhu na světě, jak si až doposud mysleli, neváhají a vydají se na cestu do exotické Brazílie za papoušicí Perlou, která žije v samotném srdci Rio de Janeira. Krátce po jejich setkání jsou ale Blu a Perla uneseni skupinou obchodníků se zvířaty. Za pomoci chytré a životem na ulici zocelené Perly a partičky upovídaných městských ptáků se jim sice podaří uprchnout, ale vyhráno rozhodně nemají. Dokáže Blu s pomocí nových přátel najít odvahu, aby se naučil létat, zmařil plány únoscům, kteří jsou jim stále v patách, a vrátil se zpět ke své milované paniččce Lindě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (536)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rio je konečne animák na ktorý som čakal. Poskytuje zábavu, ktorú tvorcovia pred tým servírovali do Ice Age. John Powell sa poslednú dobu s tými animákmi nejak rozšupol a aj keď jeho hudba nieje extra výrazná vždy sa nájdu nejaké prvky, ktoré sa nedajú nepočuť. Animácia a prostredie filmu pekne ladia, hlavné postavy sú zábavné, sympatické a modré. Tie vedľajšie sú asi rovnako dobre a líšia sa asi len farbou. Ale nie, každý s tých zvierat má čo ponúknuť, či už sú to hlášky (pri ktorých som sa minimálne 5x zasmial), dobrodružstvo alebo psie sliny všetko to dokopy ladí ako kopčeky na zmrzline. Slovenský dabing opäť super. 80% - 4* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsem ráda, že jste se stavil, rozkřehotal se a hodil Blua na zem........... Čekal jsem něco originálního, ale obávám se, že tady v tomto příběhu, se hodně opisuje. Písničky nic moc, v českém dabingu až hrůza. Ve filmu jsou i delší nudné pasáže. Pár dobrých hlášek. CITÁT - Pidikingkongu......... ty však nejsou všechno a film se tak propadl do lehkého průměru. Jsou jak Romeo a Julie, co na konci .....řou. Tvůrci se tak totálně zamotali, až si ptáci dávaj francouzáky. Ve filmu, mimo jiné zazní song Real in Rio od The Rio Singers nebo píseň Fly Love od Jamie Foxx. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na cestě po Rio de Janeiru - bez hlasu Jirky Bartošky a se Sochou Krista Spasitele vybělenou pravidelnou dávkou ptačího trusu.. Ornitologické promo k blížícímu se MS ve fotbale (schválně si všimněte, kolikrát je v záběru ten kulatý nesmysl), jenž je pro děti svou hravou jednoduchostí naprosto ideální. Proto mě zaráží místní kritické výkřiky typu:„...celkové vyznění je hodně pro děti.“, či:„Předvídatelné.“ Až budou chtít tvůrci natočit animovaný film pro potetované pupkáče z motorkářského gangu, nebo důchodce žijící v přesvědčení, že 3D je nový švýcarský preparát na klouby, tak to myslím poznáme.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání.Na animák o papoušcích sem se moc těšil, jelikož jsou to úžasný zvířata a divim se, že neudělal někdo takovej animák už dřív, jelikož je to opravdu vděčný zvíře pro film ( např. hraný Papoušek Paulie je úžasný ).Začátek vypadal nadějně, Blue byl roztomilý a začátek byl moc dojemný, jenže potom se to začně příšerně vléct, žádný pořádný příběh a řídký děj nastavovaný neúnosnou dávkou nesnesitelných písniček.Všechny postavy byly mizerně naanimované, jedině pár papoušků vypadalo dobře a celkově prostředí Ria bylo fajn.Jenže sem se u toho strašně nudil a i když se pár opravdu vtipných scén našlo, jejich moc málo na to, aby vytáhli tuhle nudu s otravnýma písničkama aspoň k průměru.Prostě mizérie, navíc s příšerným dabingem.Nevim k čemu dělali druhej díl.40%. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že papouch proletí vrtulí letadla a neskončí jako masové pyré ve školní jídelně. Co na tom, že si kakadu zahraje na Supermana a chytne padající opičku těsně nad zemí, ačkoli by si podle zákonů mechaniky měli oba rozdrtit páteř dopadem na tvrdou hlínu. To ale děti nezajímá, takovéhle vychytávky bychom museli hledat ve starších dílech Petera Jacksona (kdo si pamatuje Meet the Feebles a blijícího králíčka?). ()

Galerie (97)

Zajímavosti (15)

  • Vzácny párik papagájov ary sivomodrej je naozaj ohrozeným druhom a vo voľnej prírode už celkom vyhynul. (ash99)
  • Vedle filmu vyšla i nová edice populární mobilní hry "Angry Birds" pro iOS a Android s názvem "Angry Birds Rio". (jjjura)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama