Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (758)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $105,095Tržby Celosvetovo $27,817,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $455,081 //počet predaných kusov 26,019Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ zaujímavý, roztomilý, odvážny, nápaditý projekt, s krásnou vizuálnou stránkou /80%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dostali geniálny nápad. Dokonca hneď dva. Takže za prvé vymysleli dvojplanétu, ktorej jednotlivé planéty majú opačnú gravitáciu a za druhé fakt, že film natočili ako čisto ľudský príbeh, so všetkým, čo k tomu patrí (emócie, láska, všetky vonkajšie zložky ako spločenský systém, polícia, firmy, práca, dizajn, architektúra, atď.) , ale je evidentné, že sa jedná o mimozemšťanov a tvorcovia si s touto nepravdebodobnosťou nerobia vôbec hlavu. To im kvitujem. Lenže nedokážu potenciál sveta, ktorý stvorili, naplno využiť. Mohli natočiť sociálnu kritiku typu Brazil, zvrátenosť ako Total Recall, poprípade niečo hlboko filozofické a kľudne by v tom mohli nechať ako základný dejový prvok milostnú zápletku. Lenže tá tu hrá prím spôsobom neuveriteľne gýčovitým, čo by až tak nevadilo, ak by bola aj uveriteľná. Sturgess má za úlohu pôsobiť ako truĺko Grantovho formátu a nalákať do kina mladé diváčky. Tým je nakoniec táto romanca určená predovšetkým, čo považujem od tvorcov vzhľadom na svet, ktorý v tomto filme stvorili, za mierny podvod na ostatných divákov. Film tak pôsobí napokon omnoho viac hollywoodsky, ako tamojšie produkty. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady se snad dají hodnotit jen speciální efekty. Zápletka nijaká, film dlouhý, atmosféra na bodu mrazu, přeplácanost obrovská. Tam, kde třeba Dark City pracuje s tajemnem a atmosférou prostředí, tady je vše nasvícené jak na show v Las Vegas, a stejně tak falešné a pozlátkové. Včetně výkonů herců, včetně celé režie a výpravy. Samozřejmě o vnitřní logice ani nemluvím. Už od začátku je to celé takové... hysterické, přeplácané, dravé, místo aby to pracovalo s postupným rozvíjením, nějakým tajemstvím, s budováním atmosféry. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit, keď si nejaký film ak napriek menším výhradám užívate a potom príde záver, ktorý váš divácky zázitok schladí? Záverečná 15 minútovka Upside Down je svojou neuveriteľnou skratkovitosťou a povrchnosťou exemplárnym príkladom toho, ako neuzatvárať príbeh s tak silným námetom a mnohými potenciálne zaujímavými vedľajšími líniami. Vzhľadom na to, že do tej doby ide o veľmi príjemnú rozprávku s fantastickým vizuálom to jemne mrzí. 70% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Eden - rajská včela, v zlaté kleci bzučí, Adam stojku dělá, pod sukýnku čučí." Zatímco distributor si plete dívčí jméno Eden a Eva, dolňák Adam měl už od 12 let jasno, dostat se do Eden bude rajský pocit! Inspirováno Kámasútrou aneb žádná poloha není nemožná. Hlavou dolů, zadkem ke zdi, spodkem napřed, stojkou vzůru k tantrickému štěstí. Ha! A to avizované "oběšení zlodějů" se provádělo v poloze jaké? Nicméně, má to i dva pevné body, zlé kapitalisty a nahoře narozenou Eden. V mládí měla menší nehodu, při rande s lopatou z periférie rafinérie, ale už je v cajku, je korporátně pilná jako včelka a na trubce zapomněla. To Adam si pamatuje vše, i po deseti letech cítí na jazyku chuť jejích jablíček a medu ze sosáčku. Pročež začal vyvíjet omlazovací babokrém, aby se společensky vyšvihnul výš, až k ní na strop a tam si spolu mohli, zlým kapitalistům navzdory, něžně zabzučet a zaslinit, jen co Adam zvládne techniku, jak na WC při močení onen zmiňovaný strop své milé nepochcat. Shrnutí: Jestli si tuhle vzhůrunožní kýčovitou romantiku užijete, netuším. Ale váš fyzioterapeut vám bude min. měsíc rovnat krk :-). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Milostná scéna, ve které jsou oba hlavní představitelé zavěšeni ve vzduchu, se točila den po narozeninách představitele hlavní role Adama Jima Sturgesse. Sturgess uvedl, že měl v době natáčení této scény kocovinu, a to ještě ve vzduchu rotoval. Označil tento natáčecí den jako nepříliš dobrý, ocenil však Kirsten Dunst, která byla podle jeho slov úžasná. (.baris.)
  • Slečna Mooreová (Kirsten Dunst), která pochází z Horního světa, se křestním jmenuje Eden, což v překladu znamená „Rozkoš“. Hořejšek je vlastně taková Rajská zahrada. (ČSFD)

Reklama

Reklama