Reklama

Reklama

2022 Suenami Wanhloksanghaan

všechny plakáty

Obsahy(1)

17 let po ničivé katastrofě zaznamenávají přístroje v thajském centru pro výzkum tsunami varovné údaje. Vedoucí centra doktor Siam okamžitě informuje premiéra Traipopa o nezbytnosti evakuace obyvatelstva z ohrožených oblastí. Premiéra však čeká nejen boj s přírodními živly, ale i se zkorumpovanými vládními politiky. (Ketri)

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Druhotriedny, asylumovsky znejúci katastrofický snímok, kde sa objavujú postavy, vystrihnuté akoby z komiksov ( až na toho thajského premiéra, ten je z ríše rozprávok ) a kde sa trikovou stránkou zaoberalo štúdio materskej škôlky. Má to však podobnú energiu, ako trháky od vyššie spomenutého céčkového štúdia a tak to akosi nechcene baví. Ale aj na to treba mať svoj deň. ()

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Tak to je bonbónek. Nebudu se unavovat hodnocením a přihodím pár sSPOJLERŮ.1.Projev Premiéra - hrdiny: "Extrémní změny teplot způsobily pohromu v ozónové vrstvě,způsobující hurikány, cyklóny,sněhové bouře, pohromy a sopečné erupce"(přesný přepis)....2. Jedna ze spoluhrdinek promlouvá s hrůzným digitálním delfínem thajsky, čemuž tento savec jasně a zřetelně rozumí... 3.Tatáž žena se potápí v moři, "aby našla svou několik let ztracenou matku".... 4.místní všehoschopná mafie se "zbaví neposlušných vesničanů" tím, že přivážou náhodně vybraného starce ke kameni na břehu a nahlas s hurónským smíchem všem divákům sdělují, že "se o něj postará příliv". Překvapivě jej "na poslední chvíli" zachrání místní salónní bojovník proti drogám. 5. V Thajsku se se zloduchy nemažou, takže hlavní odpůrce hrdinného premiéra je oplzlý homosexuál a jeho syn je obchodník s drogama...6. Nakonec se náš hrdinný premiér Thajska vrhne sám za záchranou dětí z autobusu, je o tom přímý přenos v televizi, všichni fandí jenom jemu (ostatní miliony mrtvých jdou stranou). A přece jej nenecháme umřít, zjeví se nakonec v náruči obrovského Buddhy živý a zdravý, aby si nenechal ujít závěrečné státnické řeči až biblických rozměrů, když slíbil,že Thajsko taková pohroma už nezasáhne... Inu komu čest, tomu čest ()

Reklama

Lobotomas 

všechny recenze uživatele

To radši konec světa, než zkouknou "tohle" do konce. Nudometr hlásí překročení maximálního stupně.Hvězdičku dávám za to, že jsem se alespoň zasmál:) Prosíme evakuujte se od Vašich monitorů. ()

Ketri odpad!

všechny recenze uživatele

Šmarjá, co mělo být ?!? Politická agitka o neohroženém thajském vůdci národa, který ochrání svůj lid a zem nejen před politickými zlosyny a zbohatlíky, ale i před přírodními katastrofami? Nebo pojato jinak - o neohroženém premiérovi, jehož odvahu a ušlechtilé úmysly podpoří sama matka příroda a spláchne tu zkorumpovanou a hříšnou svoloč z povrchu thajského? Přikláním se k té druhé hypotéze - premiér se na konci filmu sám vrhá z helikoptéry zachránit topící se děti a samozřejmě už pro něj ve vrtulníku není místo. Ale ... nebojte se děti .... , neplačte .... pan premiér je zachráněn samotným Buddhou. Si fakt nedělám srandu. ()

Zajímavosti (4)

  • Původní plakáty k filmu obsahovaly snímky opravdových obětí tsunami z roku 2004, čehož si všimli někteří pozůstalí a žádali jejich odstranění. Režisér poté uznal, že jsou nevkusné, omluvil se a nechal udělat nové. (Raztubyl)
  • Toranong Srichua byl natolik zklamaný neúspěchem filmu, že se pokusil spáchat sebevraždu. Jednou poslal svému asistentovi sms zprávu, ve které ho nabádal k lepšímu životu. Asistent, který byl zrovna ve stejné budově o patro níže, se ve strachu z nejhoršího rozběhl po schodech a našel režisérův pokoj zamčený. Zavolal proto další lidi, společně se jim podařilo vyrazit dveře, a v pokoji našli Toranonga s pistolí přiloženou u hlavy. S pomocí ostatních přítomných se však asistentovi podařilo Toranonga přesvědčit, aby odložil pistoli a nechal se odvézt do nemocnice. (Raztubyl)
  • Režisér film natočil proto, aby upozornil obyvatele Thajska na nebezpečí hrozící změnou klimatu, Thajci jej však podle jeho slov ignorovali. Sám prý čtyři dny obcházel bangkokská kina a viděl, jak Thajci kupují lístky na zahraniční filmy, komedie a levné horory, a jeho mnoho let připravovaný film za 160 milionů bahtů naprosto ignorují. (Raztubyl)

Reklama

Reklama