Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto snímku, který pojednává o původu hrdiny třímajícího kladivo, putuje mladý Thor se svými přáteli na tajuplný ostrov ve snaze nalézt slávu. (Universal)

Recenze (13)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Normálně se na takové slaboduché filmy nedívám. Tohle byla vyjímka, kdy jsem se na tu blbost těšil, protože to je fantasy o germánské mytologii, přestože jsem věděl, že je to blbost. Jinak řečeno, jako fanoušek žánru, jsem rád za každý béčkový fantasy film. Tento případ byl však silné kafé. Dodíval jsem se až do konce jenom díky tomu, že mě přepadla chvilková lenost a nechtělo se mi vstát ani to přepnout. Co se týče té mytologie, tak na tu můžete zapomenout. Zdejší Thor je jenom člověk, který svým vzezřením nepůsobí ani jako polobůh, natož pak bůh. Nemá žádné charisma a hodil by se spíše do komparzu nebo radši ani tam ne. Vůbec je tam spousta lidí, co mají božská jména a když se tam začne mluvit o bozích, tak v prapodivných souvislostech, o kterých neměli jasno zřejmě ani sami tvůrci tohoto geniálního spektáklu. Film celkově působí jako amatérský soukromý úlet nějaké partičky historického šermu, co se zhulili a na chvíli si mysleli, že jsou herci a umí točit filmy. Jedna hvězda za žánr a za odvahu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejen severské filmy, ale i jejich mytologii mám rád, takže jsem byl hodně zvědavý, jak si s tím Syfy poradila tentokrát. No a bohužel musím říct, že opět nezklamala. Další z řady levných céčkových filmů nám umožnil sledovat ještě moc mladého Thora, kterak ke svému kladivu přišel. Opět zde na nás čeká celá řada podprůměrných digi efektů (vlkodlačí hlavy a samotný vlk Fenris měli vážně „ránu“), směšných bojových scén a otřesných hereckých výkonů. Kupodivu se tu však objevilo i několik nepatrných světlých záblesků, které se mi líbili. Především pak ke konci filmu.30% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ano, bráno z pozice dnešních technických nároků- je to sračka. Výprava a animace na úrovni Souboje titánů, herecké výkony na úrovni lepšího ochotnického spolku. Spousta dramatických momentů je spíš pro zasmání, nic není ani trochu důvěryhodné, vše strojené, zkrátka mi to přijde tak evidentně naschvál. A i kdyby ne, nakonec jde o fantasy a tam je možné vše. Je to taková komiksová potyčka na normanském mytologickém základě. Kdo chce, své si v tom najde, ale milovníci posledních trikoakčních blockbusterů ať na tohle rozhodně nekoukají. Mně to přišlo nakonec vlastně fajn, trochu ve stylu Erik Viking nebo Beowulf. Kultovní videofilm. 75% ()

Falconica

všechny recenze uživatele

Freya a Sif z Vánů, která se paktuje s Ásy, dokonce se snad podřizujou chlapům...tuhle verzi příběhu ještě vážně neznám:-D Hel, bohyně smrti, která žebrá o jídlo, tak tuhle verzi taky ještě neznám...Thor, co vypadá jako nedonošenej cucák, to mě zaráží. Krasavec Baldr hnusnej, zjizvenej...bojim se to dokoukávat, protože bych se ještě mohla dozvědět, že Loki je maminčino štěnátko, Skadi je černá otrokyně a že Valkýry byly Ódinův harém...já mám ráda pokusy najít realistické jádro v mýtech, ale vážně je potřeba zachovat aspoň základní principy příběhu:-DDD ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Režisér Todor je celkem zručný režisér ale tohle se mu extra nepovedlo tohle patří mezi extrémní sračku která patří mezi to nejhorší co film může nabídnout. Efekty jsou sračkové ale o to nejde. Jde o naprosto stupidní rekvizity a celkovou levnost. Hlavní hrdina je strašnej vůl a herci jsou stupidní. Jako celej film. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama