Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Jaroslava Obermaierová) přijede v době normalizace z USA, kam se provdala za bohatého právníka. V Československu se pokouší navázat na svůj předchozí vztah s Jiřím (Petr Čepek). Na své krátké návštěvě ČSSR účtuje se svým životem před a po opuštění republiky a hledá oporu a důvody ke svému pobytu v zámoří. V přehnaném dobovém moralizování dává tato televizní hra najevo rozčarování hlavní hrdinky ze života na západě a lehce tak podsouvá divákovi svůj původní záměr. (Vikinec)

(více)

Recenze (5)

argenson 

všechny recenze uživatele

Únavná agitka o tom, že všichni emigranti jsou ztroskotanci, zaprodanci, zbabělci, zlotřilci (... ještě nějaký hnusný slovo od z?). Pěkný je alespoň pohled na (ještě) mladou a krásnou Jaroslavu Obermaierovou. Ta ovšem s těmi ostatními v levných televizních kulisách předvádí zoufale šablonovité dialogy, což spolu se základním poselstvím činí z téhle televizní hry záležitost jen pro odvážné. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Nebyla to zase taková ideologická hrůza, moc se na pilu netlačilo, bohužel i kvůli tomu to byla spíše nudná konverzačka, která ani chvíli nenutila k nechtěnému smíchu. ()

BASE 

všechny recenze uživatele

Schematické, bohužel po zkušenosti z osobních setkání s vícero emigranty po roce 1989 v mnohém "krutě" realistické. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem "Slepičí příběh". Vyprávění o jedné takové slepici, která emigrovala do Ameriky a vrací se na pár dní do ČSSR zavzpomínat na staré časy a možná si dořešit pár věcí. Jelikož je zcela zahleděná sama do sebe, vidí sebe jako chytrou a ostatní jako nechápavé tupce, je snímek nesmírně zábavný. Dialogy vedené mezi ní a Čepkem, a mezi ní a Somrem jsou vynikající. Kdybych v životě pár takových žen nepotkal, nepřišlo by mi to asi tak super, ale ten popis sedí na jeden z nejhorších archetypů ženy, na ten o kterém se říká: "Neví co chce a nedá pokoj dokud to nedostane"...80% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Chudak Cepek... To je prvni co me napadlo. Dal uz jsem sledoval jen mimoradnou krasu Jaroslavy Obermaierove, proto tak vysoke hodnoceni... Doporucuju jen fajnsmekrum a ostatnim otrlym divakum. Pro "casual" divaky nestravitelne... ()

Reklama

Reklama