Reklama

Reklama

V divokých peřejích Colorada

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2009, 29 min

Režie:

Marek Hýža

Obsahy(1)

Reportáž V divokých peřejích Colorada zaznamenává ojedinělý úspěch našich vodáků. Začátkem dubna roku 2009 si v bývalém hornickém městečku Flagstaff v americkém státě Arizona, ležícím na slavné silnici Route 66, dali dostaveníčko vodáci z České republiky. Je odtud totiž co by kamenem dohodil do Mekky všech vodáků na řeku Colorado, protékající nejhlubším údolím světa Grand Canyonem. "Dostat se na Colorado se rovná malému zázraku," říká Marek Hýža, účastník expedice a autor reportáže, "správa Národního parku Grand kaňon každý rok losuje pouze pár expedicí z celého světa, které dostanou ke splutí Colorada permit. Šance získat jej je 1,7 %! A tu šanci naši vodáci využili bezezbytku. O české vodácké expedici na 363 kilometrech divoké řeky Colorado je oceněná reportáž." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o splutí řeky Colorado našimi vodáky. Líbí se mi to krásné přátelství, které mezi nimi za těch dvacet dní vzniklo, nádherná příroda kolem, výborný výběr hudby a určitě vtipný a zajímavý komentář. Také mě pobavila vysoká hra v kartách o to, kdo ten den vynese pytlík ;-) Kamarád, který to točil nám potom vykládal, že nakonci celé expedice přišla paní (rangerka), která všechny ty pytlíky zvážila a zdálo se jí, že je těch hovínek nějak málo a museli zaplatit pokutu. Je úžasné jak se Američané starají o ochranu své přírodní rezervace, máme se co učit. Dojemný byl určitě konec, kdy se loučili s řekou, já osobně řvu pokaždé, když si ten dokument pustím ;-) Jinak v březnu 2012 vypluli na Colorado znovu a na podzim byl viděn další dokumentární film o vodáckém dobrodružství, které "White river" přinesly :-) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Dobrodrůžo. Pěkný vodácky sportovní cestopis, který využívá jak názornou grafiku, tak amatérské záběry vodáků a všímá si i každodennosti expedice. Ranní karetní hra jako rozcvička před náročnými peřejemi mě pobavila. Pořad možno zhlédnout zde. ()

Reklama

Reklama