Reklama

Reklama

Když se přerostlý psí puberťák Marmaduk přestěhuje se svou rodinou do nového domova, brzy poznává, že sem příliš nepasuje. Najít se svou extrémní velikostí čtyřnohé přátele není úplně snadné. Naštěstí však má nejlepšího kámoše, kocoura Carlose, který mu hlídá záda. V psím parku se Marmaduk seznamuje s čistokrevnými psy, kterým šéfuje bojový pes Bosco. Marmadukovi ihned padne do oka krásná fenka Jezabel, díky čemuž ho Bosco začne nenávidět. Aby Marmaduk zapadl mezi psí kamarády, když jeho rodina odjede na víkend pryč, doga uspořádá doma mejdan. Ten ale skončí špatně - Marmaduk je ponížen kvůli svému přátelství s kocourem. Po návratu domů ho navíc rodina kvůli nepořádku vyhodí na zahradu do deště, a tak Marmaduk odchází neznámo kam. Všichni ho druhý den hledají a nalézají ho v centru města, kde právě došlo k havárii vody. Jeho psí kamarádka Mazie mizí ve vzniklé díře naplněné blátivou vodou a Marmaduk se vrhne ji zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (124)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to jasné. Má-li divák tohoto filmu doma pejska a je-li tento divák milovníkem psů a vůbec zvířat všeobecně, tak se mu tenhle film prostě musí líbit. Pro každého pejskaře totiž musí být úžasnou myšlenka, že pejsci si mezi sebou rozumí, že mezi sebou soupeří v oblíbenosti úplně stejně jako mezi sebou v oblíbenosti soupeří teenagerovské skupinky na školách, že pořádají mejdany když doma nejsou páníčci, atd. Tohle všechno jsou hrozně zajímavé nápady a i díky tomu je tenhle film tak zajímavý a zábavný. Hlavní hrdina Marmaduk je ohromný sympaťák, a to říkám jako člověk, který má k větším psům více nedůvěry než k menším plemenům, ale v tomhle případě se spíše jedná o přerostlé nemehlo než o strašidelnou dogu. I ostatní psí hrdinové na mě zapůsobili veskrze kladně a lidští herci pak dotvořili solidní komparz ústředním psím hvězdám. Děj si myslím, že je docela ucházející, alespoň já jsem si tedy celý film užíval a bavil jsem se vpravdě královsky, takže nemám ani příliš co vytknout, od začátku do konce jsem byl s filmem naladěný na stejnou vlnu a bavilo mě to. Nakonec tedy uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy s tím, že znám ještě o něco kvalitnější filmy, a proto jednu hvězdu strhávám. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Lidské (nebo spíše dětské) problémy jako budování pozice outsidera v novém prostředí, souboj srdce a rozumu nebo drobné rozbroje v rodinném kruhu přenesené do zvířecí říše jmenovitě na bedra gigantické dogy Marmaduka. S mluvícími zvířaty se nám poslední dobou roztrhl pytel a nevím, zdali jde o tu správnou cestu. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmům určeným dětskému publiku, ani proti filmům o mluvících zvířatech (jde-li konkrétně o psy, tak obě Neuvěřitelné cesty, Bolta, nebo Psí život si dovedu užívat dodnes) a ačkoli věřím tomu, že děti z tohoto filmu jistojistě budou u vytržení a tím Marmaduk splní svůj účel, z mého pohledu čtyřiadvacetiletého diváka je to oproti zmiňovaným kouskům docela nuda (ikdyž pořád lepší, než zfilmovanej Garfield). ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Sám sebe sa čudujem, no zároveň sa aj obdivujem, že som takmer hodinu a pol strávil pozeraním na idiotský film s rozprávajúcimi psami. A priznávam, už dlho som nevidel väčšiu kravinu ako tento film. Ostáva pre mňa nesmiernou záhadou ako sa na niečom takomto podieľajú také osobnosti ako Owen Wilson či Emma Stone. Ale fakt nehorázna kravina! Všetky tie psy mi išli celý čas na nervy, no najviac ten "génius" Marmaduke. Ale celkovo boli hrozné aj tie ľudské postavy. Napokon musím zhodnotiť, že najsympatickejšou "postavou" celého filmu bol ten kocúr! ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Dítě nemám, ani jsem žádný nehlídala, když jsme se na to dívala, tak vážně nechápu, jak se to ke mě dostalo.. záhada. ;) Pro děti to asi musí být pecka a já jsem se taky upřímně zasmála, když tam představovali jednoho psíka (jezevčíka) jako Pana Rozinku :D a ještě kocour má dobrý hlášky... no ale jinak je to skutečně film pro rodinu s dětmi. PS: a je tam australáček.. a ty já naprosto zbožňuji! Doufám, že už brzy budu takového psíčka mít :)) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • V Andersonově komiksové předloze Marmaduk nikdy nemluvil. (Karlos80)
  • Ron Perlman byl původně obsazen do role Chupadogry, ale z neznámých důvodů jej nahradil Sam Elliott. (Karlos80)

Reklama

Reklama