Reklama

Reklama

Kdyby švec Prokop (J. Schwarz) neuměl šít tak báječné střevíčky, sotva by se seznámil s tajemnou dívkou jménem Serpencie (M. Bočanová). Prokop má před svatbou se svou Verunkou (E. Horká), ale záhadná Serpencie jej okouzlí a když ho pozve na ples, mládenec neodolá. Omámen její krásou si neznámou dívku nastěhuje domů. Prokopova matka (J. Jirásková) však z téhle nevěsty není vůbec nadšená. Největší záhadou pro ni je, kam Serpencie v poledne odchází. Když však nakonec náhle zmizí i její syn, vydává se matka do světa, aby ho z moci tajemné krásky vysvobodila… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Půměrná laciná TV pohádka s příliš rychlým koncem (Verunka zřejmě odpouštěla zničující nevěru rychlostí světla) a hroznou hudbou, kterou vytahuje parádní Jirásková a zajímavý námět. Celou dobu jsem si říkal, že by vhodně rozvedený příběh v šikovných rukách vystačil na plnohodnotnou celovečerní pohádku. A nebo také na kvalitní baladický horor. Inu, uvidíme jak Havelkovi vyjde Hastrman a když tak mu pak pošlu tip. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

už to jméno - Serpencie...a chutnala jí syrová vejce...volit mezi ní a Verunkou-Evou Horkou, jednoznačně Mahu a její Serpencie...vždyť v té ukňourané Verunce nebyla žádná jiskra.....pěkná pohádka, měli by ji opakovat.. Tak jsem se včera 12.5.219, dočkala. No, co Vám budu povídat...Mahu to prostě jako zmiji moc sluší..jen půlnoční víla Stašová,to je snad protimluv ne? Nic proti Simoně, ale slušela by jí Bludička nebo tak něco....ševce Schwarze bych za ten výběr umlátila verpánkem..co na tý unylý vzdychající Horký viděl????? ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Serpencie byla hezčí než původní nevěsta, která byla nijaká jak nesolená rýže. Nikdy jsem nepochopila, proč toho chlapce, když ho tedy tak milovala, nešla hledat nevěsta ale matička. A nejvíc mě dorazilo, když mi tehdy před lety mamka řekla, že mateřská láska opravdu nefunguje jako magnet nebo kompas. ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Promiňte mi, ale nejde jinak. Tahle "pohádka" nemá žádnou smysluplnou kostru. Téma není zas tak špatný, ale všecko přeci jen přebil naprosto nedostačující scénář. Opravdu si nedovedu představit, na které vesnici (ševcovna vybavena podle vesnických parametrů) měli každý večer bál (s večerními róbami). Dobrá. Jsem z chudého kraje, tam, kde se odehrává děj Podivné nevěsty, to možné je. Dokonce na něj má přístup chudý švec - tak chápu, že se jedná o pohádku pozdního normalizmu, ale přece jen... Pak ten zvrat s navrácením do světa je tak nepěknej, že o něm nemá ani cenu mluvit. Vlastně ani nevím, proč jsem tomu nedal odpad. 1* ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Společným prvkem tv pohádek osmdesátých let jsou písničky. Málokdy se to povede jako v Princové jsou na draka. Podivná nevěsta je bohužel z kategorie těch hodně nepovedených, herci přihlouplé texty frázují společně s podivnými tanečními kreacemi...K tomu velmi slabý příběh plný zarážejících detailů (viz grerar) = těžká trapnost. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama