Reklama

Reklama

Přenesme se do království, kde se právě koná ples, na němž se má zasnoubit nejkrásnější princ (J. Hrušínský) s nejbohatší princeznou (T. Fischerová). On ale myslí jen na sebe, ona zase jen na to, co vlastní. Na zásnubách se však objeví neodolatelná tanečnice Juanita (Y. Blanarovičová), která se princi vlichotí, a oba spolu prchnou ze zámku. Ještě předtím ale princ pošle do vězení Mudrce (E. Cupák) za to, že vytvořil sochu s jeho podobou z kamene místo ze zlata. Mudrcova dcera (V. Freimanová) se rozhodne prince poprosit o otcovu svobodu. Mudrc oživí sochu prince, aby za něj vládla. A ti dva se setkají… (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, jak dělaná na pošmourný podzimní podvečer. Stojí na postavách, kterými jsou mudrc, nejbohatší princezna, nejkrásnější princ, živoucí socha, prosté děvče a hloupý rádce. Mění svět noblesy a pavího tance ve svět radosti a lásky. Tak se dívejte a usmívejte :) Navíc se tu zaskví Eduard Cupák a kandidátka na prezidentku Táňa Fischerová. ()

otík 

všechny recenze uživatele

I když to není vizuelně tak strašná studiová pohádka a i výkony herců jsou slušné, bohužel tady zcela selhává námět. Pohádka je pro děti a ty se v ději musí úplně ztratit. Vždyť jak dítěti vysvětlit, že socha vytesaná do kamene obživne a pak zase na konci pohádky se živý princ do kamene vrátí? Navíc celkově příběh opravdu na děti těžko pochopitelný, i když jak říkám, zahrané to je slušně. Pohádka spíše pro dospělé. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

I když princ, můžete být balvan a můžete setsakra potřebovat přitesat do přijatelné podoby. Neumím si tedy úplně představit, jak by Terezka olíbávala chlapíka, kterého viděla prvně v životě a který by byl navíc princ, ale věřme aspoň v pohádkách na lásku na první pohled. Asi je možné zamilovat se i do chlapa, co má na hlavě peří. Dialog mezi Nejbohatší princeznou a Nejkrásnějším princem ocení spíš dospělí a tanec Neodolatelné Juanitty spíš tatínkové než děti, prohozy mudrce potěší taky spíš starší. Tahle pohádka je skvělá, ale vůbec není pro děti. ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Nevšední pohádka postavená na dobrém scénáři a nadprůměrných hereckých výkonech. To, že zde září pánové Cupák či Císler nikoho nepřekvapí, ovšem solidní práci odvádí i Jan Hrušínský ve dvojroli Nejkrásnějšího prince a Spícího prince. Celá pohádka se nese v podobně filozofickém duchu jako o dva roky starší režisérův počin Modrý kosatec, ale povedla se ještě o chlup lépe. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Věčně vykulená slovenská neherecká cikánka představuje vášnivou španělskou tanečnici Juanitu. Totálně kožený Hrušínský jako "nejkrásnější princ" (ha ha) a Fischerová v roli princezny a to jí v tý době bylo 38. To je jen několik faktů z čarokrásné studiové pohádky, jejíž autor v době psaní scénáře asi hodně fetoval. Tohle nezachrání ani Cupák s Císlerem a šukatelná Freimanová. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Když ve 34. minutě jsou Matěj (Jiří Knot) a Andělka (Martina Hudečková) v sále, uprostřed je stůl a na něm je váza uvadlých růží. V následující minutě, kdy princ (Jan Hrušínský) k růžím přichází, tak jsou růže čerstvé. Poté jsou růže opět povadlé. (vera35713)

Reklama

Reklama