Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tarek, Palestinec, který byl donucen jít v Tel Avivu na sebevražednou misi, aby vykoupil otcovu čest, dostane druhou šanci, když mu selže pojistka a výbušniny se nepodaří odpálit. Musí počkat, až bude součástka spravena, a tak je nucen přes víkend žít mezi lidmi, které se chystal zabít. Ke svému překvapení se seznámí s několika Izraelci na okraji společnosti, včetně krásné Keren, jež utekla ze své ortodoxní rodiny. Nemají co ztratit, a tak se Tarek s Keren otevřou jeden druhému a mezi dvěma osamělými a utrápenými lidmi, vychovanými k tomu, aby byli nepřátelé, vykvete láska. Nicméně, se smrtícím nákladem výbušnin připoutaným k hrudi musí Tarek strávit ve městě dalších osmačtyřicet hodin. Chycený v pasti s muži, kteří ho sem poslali – a kteří mohou kdykoli odpálit bombu na dálku. Navíc v ulicích hlídkuje izraelská policie a Tarekovi leží v hlavě jeho noví kamarádi. S nimi a s Keren tráví svůj čas a objeví jiskru života, která příjemně plní jeho duši. Víkend však brzy skončí a Tarek bude muset udělat zásadní rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

vrgulnik 

všechny recenze uživatele

Dobře natočeno. Bez zbytečné akce a přehnaně hlubokých myšlenek. Jednoduše postavy dělají to, co "musí". Pro evropana nepochopitelný způsob uvažování izraelců i arabů. Možná, kdyby se ty dva národy promíchaly a začaly řešit běžné lidské každodenní starosti, jako je například oprava videorekordéru :-), zjistili by, že ty "velké myšlenky", co slyší v synagogách nebo v mešitách (případně v televizi), nemůžou být důvodem k tomu, aby se navzájem vraždili. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Prostredím aj dialógmi zaujímavá jednohubka, ktorej slabinou je zúfalá predvídateľnosť a obsahová "neškodnosť". ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý průzračně vedený příběh, který je zcela podřízený myšlence, že lidé se můžou docela bezbolestně hádat a nenávidět kvůli obchodu, láskám, fotbalu..., přičemž i ti nejzavilejší v takových rozbrojích bezděčně nacházejí cestu k sobě, protože zůstávají lidmi; jen lidmi. Zavlečte do toho Boha - jedno kterého, jen opravdově a fundamentálně - a není cesty zpátky, věc se přenese z člověčiny na něco vyššího, ušlechtilého a je nezbytné se vraždit. ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

Celý film mohl mít pouhých deset minut. I když nefungovalo tlačítko, stačilo by rozepnout vestu a došlo by k výbuchu. Alespoň tak soudím dle výroku: "Pokud si to zařízení zkusíš odepnout, spustí se roznětka." Dále nemůžu přijít na to, jak policie a média zjistily, že terorista pronikl do Izraele. Kouzlo terorismu totiž spočívá v tom, že nikdo nikdy neví, kdy a kde teroristé příště udeří. Chyby v logice mi bohužel brání udělit lepší hodnocení. Nicméně celkově film působí poměrně solidním dojmem a psychologické profily postav se zdají být důvěryhodnými. Zajímavou vsuvkou bylo poučení o tom, proč palestinský fotbal přichází o své mladé talentované hráče. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama