Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina průzkumníků se vydává do opuštěného zlatého dolu, o kterém kolují podivné příběhy. Někteří z nich tam jdou čistě z badatelského zájmu, jiní cítí šanci zbohatnout. Jenže brzy po jejich sestupu do útrob dolu se přetrhne lano a oni jsou nuceni hledat jiný východ. To však ještě nikdo z nich netuší, co je v temnotě čeká. Nejsou zde totiž sami! (SOLOM.)

(více)

Recenze (6)

Campbell 

všechny recenze uživatele

U nás neznámé béčko, které je ale dost příjemné na noční pokoukání. Film se odehrává někde v dolech kde se dříve těžilo, tak tam jde nějaká skupinka a tam je postupně vraždí jakási příšera. Jak jsem řekl skvělé pro noční pokoukání, nýbrž tu nejde ani tak o ono monstrum, ale spíše, o výbornou atmosféru, která dokáže udržet do konce. Samotný monstrum je moc pěkné( i když zezhora vypadá trochu jak vagína:-)) stop-motion mě nikdy nepřestalo bavit. Režisér spíše ale nechal monstrum v pozadí, a já nevím jestli je to dobře nebo špatně, nýbrž kdyby se ukazovalo častěji, tak to zničí atmosféru, ale zase bych si užil mosntra, u tohohle filmu opravdu nevím jak mám reagovat. To také znamená že nečekejte žádné gore, není tu žádné jen pár kapek krve. FIlm lehce připomíná Descent či The cave. Dále co bych než skončím vyzdvihl je hudba, taková správně démonická a kolikrát jsem si takhle hezky vzpoměl na hodně filmů z 80 let. Je velmi velká škoda že film je dost neznámý protože určitě by se našlo více lidí kterým by se to líbilo. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jo, asi 75 minut filmu o malé skupince lidí jak bloudí v jeskyni. Mě to nevadilo. Takže opravdu vynikající syntezátorová hudba jakoby jí hrál sám John Carpenter. Další perlička že hodně věcí dělala žena, která se skrývala za mužským jménem, kdoví proč. Jeden z herců co stojí desingem monstra je i chlapík co pomáhal při efektech u Terminátora, ale zpět více k filmu. U mě zafungovala solidně vystavěná atmosféra. Ty kecy, že monstrum vypadá jako vagína, no to je úhel pohledu, přiznávám, že nonstop animace, už byla přece zastaralá, ale ještě v RoboCopu 2, který je tak asi o šest let starší vypadala ještě dobře. U mě to vede ze všech skalních, důlních hororů. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

V týchto starých jaskynných hororoch sa dá očakávať, že toho veľa neuvidíte. Svetlo v podzemí vytvárajú prevažne postavy, niekoľko sekvencii je ponorených do tmy. Film má pomalý rozbeh, herci sú však sympatickí - osemdesiatkového vzhľadu. Treba sa povzniesť cez staromódne špeciálne efekty. Jaskyňa aj samotné monštrum, akoby svojím výzorom predstavovala vagínu a symbolizovala ženskosť až natoĺko, že budí isté podozrenie. Pre tvorcov Descentu mohol tento film poslúžiť ako predobraz. Medzičasom sa naň zabudlo, čo im umožnilo námet rozpracovať do kvalitnejšej podoby. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to nebývá mým zvykem, tentokrát jsem si ještě před puštěním filmu o něm přečetl několik informací. No a jelikož jej někteří lehce „přirovnávají“ k "The Descent " (2005), očekával jsem solidní klaustrofobickou atmosféru a slušnou dávku napětí. Leč velmi brzy jsem pochopil, že tentokrát se toho nedočkám ani omylem a popravdě jsem se začal velmi brzy nudit. Je sice pravda, že tvůrcům se povedlo díky všudypřítomné tmě navodit alespoň trochu hutnější atmosféru, ale šlo spíše o krátkodobé náznaky. Většinu děje totiž postavy pořád jen kecají, hádají se a lezou kupředu. Naštěstí tu funguje alespoň hudební doprovod, který byl příjemnou vložkou a „zaháněčem“ nudy. Ta tu totiž byla bohužel všudypřítomná a já si říkal, jestli si ze mě tvůrci neudělali prachobyčejnou „piču“. To jsem však ještě netušil, že nejsem daleko od pravdy, zvláště když se objevilo na scéně slizké monstrum v celé své kráse. Tvar její hlavy skutečně připomínal dámské přirození (tak jak slibovali mí předchůdci, co film viděli). No na rok 1985 to byla docela bídná animace a zvláště při posledním mordu, to už zavánělo docela velkou trapností. Naštěstí se tu dá narazit i na několik zajímavých pasáží, zvláště když se znenadání objeví těla umírajících průzkumníků.50% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

90 minut dlouhá nuda, odehrávající se ve tmě. Skupina průzkumníků se vydá do zavřeného dolu, kde samozřejmě brzy zapadne a zjistí, že má co do činění se slizem oplývající chapadlovou příšerou (animovanou), kterou uvidíte jen minimálně. Pusťte si radši (znovu) DESCENT 2, protože ten je prostředím podobný a stokrát zábavnější. ()

Zajímavosti (2)

  • Melanie Anne Phillips krom režie a scénáře obstarala také produkci, hudbu a střih. (LION-MR.T)
  • Režisérka Melanie Anne Phillips je pod filmem podepsána pod filmem David Michael Hillman. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama