Reklama

Reklama

Egypt: Tajemství ztracené královny

(TV film)
  • USA Secrets of Egypt's Lost Queen
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Dokument „Tajemství ztracené egyptské královny“ pojednává o nejvýznamnějším nálezu v Údolí králů od objevení hrobky krále Tutanchamona a zcela exkluzívně nám odhaluje archeologické, forenzní i vědecké důkazy, díky nimž byla tři a půl tisíce let stará mumie identifikována jako královna Hatšepsut, jež vládla starověkému Egyptu jako faraon. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (2)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že byl upřednostněn efekt před přehledností, ačkoliv bylo jasné, že dokument není určen "širokým masám", neboť přestože základní pojmy egyptologie, biologie i medicíny byly vysvětleny, tak se domnívám, že "skladník ze šroubárny" (ač si přečte Vergilia v originále) by se v tom ztratil. Dokumenty, v nichž se prolínají nejnovější vědecké metody s vyprávěním příběhů z dávných let (jakýsi polohraný dokument jako tento), jsou moderní, ale já bych spíše uvítala oddělení obou příběhů (tj. pátrání po totožnosti mumií od pátrání po tom jaký byl její život a kdo se pokusil ji, její nejbližší a vůbec cokoli, co s ní mělo souvislost odstranit pro dlouhé a dlouhé generace lidí). ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument, popisující práci archeologů při odhalování identity a příběhu královny Hatšepsut. Přestože je v dokumentu dost zajímavých informací, včetně rozhodně poutavého politického příběhu, všechno to trochu ruší zpracování ve stylu "televizní show" tak, aby to za každou cenu bavilo. ()

Reklama

Reklama

Reklama