Reklama

Reklama

Recenze (13)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V dřevních časech jedna z mála příležitostí jak se seznámit s horory, sci-fi, thrillery a krimi. Po těch letech jsem si už jen opakoval, z jakého filmu ta která ukázka je. Jako milé připomenutí musím ohodnoti 4*. Tehdy, na VHS, poprvé viděny vybuchující hlavy ze Scanners, zuřivá Carrie i její souputníci z dalšího filmu B. De Palmy, Věc, Lupiči těl či Halloween. Někeré filmy u nás kdysi šly - Vetřelec, Čelisti nebo kriminálky s Al Pacinem, moc toho však nebylo. Filmový pytel se naplno roztrhl až v roce 1990. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dokumentární esej (nikoliv tradiční výkladový dokument) o některých aspektech filmového děsu (tedy ne rekapitulace dějin filmového hororu) z pohledu diváků (zhmotnění našich temných fantazií) i tvůrců (Hitchcockovo rozlišení mezi překvapením a napětím). Film výborně pracuje s asociativním střihem, zejména během několika znamenitě vygradovaných montážních sekvencí (ta nejlepší končí explozí hlavy). Základním stavebním materiálem jsou horory a thrillery ze 70. a 80. let (včetně několika natolik obskurních, že si hádáním jejich názvu můžete ozkoušet, jak velcí hororoví fanoušci ve skutečnosti jste), byť opomenuty nezůstaly ani starší záležitosti počínaje horory od Universalu (němá kinematografie byla bohužel ignorována). Přestože autoři nejdou v žádném ohledu pořádně do hloubky, dotýkají se tolika podnětných a dodnes platných témat (žena jako nejčastější oběť psychopatů, úzký vztah mezi násilím a sexualitou), že divák s otevřenou myslí bude mít po zhlédnutí zaručeně o čem přemýšlet a nad čím diskutovat. 75% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Obyčejný (dokument) kde jsou sestřihy z různých slavných hororů podbarvené povídání od Pleasencem. Slovo dokument jsem dal do závorek protože se o dokument nejedná opravdu je to jen sestřih scén. Pleasence povídá různý věci ale rozhodně ne takový které by se dali považovat za dokumentární. Vidět to dříve než Halloween, American Werewolf of London bylo by to lepší takhle jen průměr. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Mix záberov filmového teroru, medzi hranicami ktorého nonšalantne balansuje dvojica Donald Pleasence (HALLOWEEN I & II; 1978, 1981) a Nancy Allen (DRESSED TO KILL, 1980; CARRIE, 1976) ako záhrobím poverená skupinka prevádzačov, ktorá po zaplatení požadovanej sumy ochotne sekunduje každému záujemcovi pri prehliadke známych atrakcii hororu jednoduchými informačnými postrehmi a svojským zmyslom pre humor. Donald Pleasence a Nancy Allen s úsmevom na tvári otvárajú bránu do pekla. Ráčte vstúpiť! ### Dokumentárne ladený zlepenec “Terror in the Aisles“, predstavuje jednotlivé zábery z hollywoodskych trhákov nočných predstavení spôsobom, nie tak úplne bežným u podobných “best of“ kompilácii. Areál Hollywoodu je kľukatý, plný odbočiek, uličiek a iných zákutí navzájom pospájaných infraštruktúrou do fungujúceho celku. Taký je aj dokument “Terror in the Aisles“. Jeho uličky (aisles) sú kľukaté, často krát podobné až totožne s predošlými, po ktorých sme už pred momentom prešli. V zhluku filmových štúdii nie je problém zablúdiť. Pre hrubú predstavu je dobré si pozrieť “movie connections“ na IMDb. Okrem PLÁNOVANÉHO mixu viacerých záberov do jednej tematickej scénky/scénok, je potrebné si niektoré tituly (HALLOWEEN, JAWS, PSYCHO, ...) zopakovať viac krát. Plná kinosála nadšených fanúšikov sa u “Terror in the Aisles“ baví a tlieska. Vie totiž, že ide iba o film. Ale pozor - “It's only a movie .......... It's only a movie .......... But sooner or later, you must leave the theater, and go home. Perhaps ALONE“ :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jejich úkolem je pořádně „prokrvit“ atmosféru či nažhavit diváky – vystrašit padavky – teror ve filmu je jeho hlavní ingrediencí (především pak v těch drsněji laděných filmech) a právě tohle na nich milujeme. Když se k tomuto slušně sestříhanému materiálu přichomýtne Donald Pleasence coby jeho průvodce, nezbylo mi nic jiného než tomuto dokumentu dát nadprůměrné hodnocení. 70% ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama